Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akart megmérgezni...

Miért akart megmérgezni anyukám barátja?

Figyelt kérdés

Allergiás vagyok a mandulára. Ezt anyukám barátja is tudja. Eddig sem volt túl felhőtlen a kapcsolatunk, de anyu sírva könyörgött, hogy legyek vele rendesebb. Anyu szeretné, ha a férfi ideköltözne hozzánk, de ahhoz az kell, hogy megkedveljük egymást. A férfi próbált nyitni, sütött nekem süteményt. Anyunak elmondta, aki felhívta a figyelmét arra, hogy allergiás vagyok a mandulára. Mikor a süti elkészült, rákérdeztem, nincs-e benne semmi féle mandula-származék. A férfi azt mondta, semmi nincs benne, mert tudja, hogy nem ehetek. Jóízűen megettem a süteményt, majd egy idő múlva alig kaptam levegőt, bedagadt a torkom, mentőt kellett hívni hozzám. (Ez volt csütörtök este). Anyu persze hisz neki, hogy véletlenül rakott bele darált mogyoró helyett darált mandulát.

Nem értem, miért csinálta ezt? Rosszabbul is elsülhetett volna. És akkor anyut örökre elveszíti. Ezek után azt mondtam, ha hozzánk akar költözni, én inkább hajléktalan leszek. 17L

És azt hozzátenném, ha egyszer-egyszer itt aludt, elkezdett parancsolgatni, hogy este 8kor (nyáron) lefekvés, a barátaim nem lehetnek itt 4 óra után és hogy a hörcsögömtől szabaduljak meg, mert "büdös".

2009. okt. 18. 15:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
67%
Még hatszáz ember írja be, hogy az első nem jól értette, köszi.
2009. okt. 18. 15:38
 12/72 A kérdező kommentje:

Anyukám barátjáról van szó.

Számomra ő még idegen, nekem ne parancsolgasson. Iskolaidőben sincs megszabva, mikor fekszem le. Elfáradok annyira, hogy legkésőbb 10kor aludjak, és reggel 6kor fel tudok kelni, kipihenten. A legjobb barátnőm itt lakik 2 emelettel feljebb. Nehogy már ő ne lehessen itt HÉTVÉGÉN este 9ig! A hörcsögöt 2 naponta tisztítom, senki nem mondta még, hogy büdös, csak ő. (Egyébként azt sem tudja, hogy nem 1 hörim van, hanem 2, azt se tudja milyen színűek, még sohasem látta őket. Látta, hogy vett anyu nekik kaját, és ebből tudta, hogy van hörcsögöm.

Azért nem vagyok ennyire naív, hogy egy olyan ember, aki tényleg nem főz, elmegy bevásárolni, és nem tudja elolvasni, hogy DARÁLT MANDULA vagy DARÁLT MOGYORÓ. Biztos vagyok benne, hogy nem véletlen volt. Ha valaki felhívná a figyelmemet, 3x megnézném mit teszek a sütibe.

Én nem szeretném, hogy ideköltözzön. decemberben leszek 18, de nem fogok miatta elköltözni. Anyuval jól kijövünk, de ezzel a férfival nem. Nem vagyok hajlandó egy idegen miatt kiköltözni a lakásból.

2009. okt. 18. 15:40
 13/72 A kérdező kommentje:

Én megpróbáltam vele kedves lenni, és nem ÖNSZORGALOMBÓL ettem hozzá mandulát. (Mivel 3 évesen ettem utoljára mandulát,nem tudom milyen íze van. Csak ha bedagad a torkom és alig kapok levegőt, akkor tudom utólag, hogy mandulát ettem.) Köszi a "bizalmat".

A sütis incidens előtt úgy voltam vele, hogy anyu kedvéért megpróbálom megkedvelni, és ha költözésről lenne só, anyu majd elmondja neki, mikbe ne szóljon bele.

2009. okt. 18. 15:44
 14/72 anonim ***** válasza:
30%

Hát nem tudom,nekem elég furcs,valaki még főzni se tud,de mindjárt sütit süt,pasi létére.Ez nem életszerű.

Egy pasi vesz egy doboz bob-bont,vagy egy csokor virágot.

A kétnaponta hörcsögtisztítás kevés,pláne ha többen vannak,Ha nyáron tényleg ott volt érezhette a szagot(pláne a melegben)

Ha odaköltözik,az nem úgy lesz,hogy majd ő alkalmazkodik hozzátok(jobban mondva hozzád,mert látom rendesen zsarolod anyukádat,ha valami nem úgy történik,ahogy te szeretnéd)hanem mindhármatoknak kell engedményt tenni.

Azt nem tudom értelmezni,hogy a barátnőd kettővel feljebb lakik.Viszont ha mindennap "leszalad" az tényleg sok.Anyukádéknak is kell magánélet.

Az,hogy te mit akarsz,18 éves korod után ott mit sem számít.Anyukádé a lakás,ha nem tetszik neked a barátja simán kitehet.(pláne ha kiderül,hogy fúrod rendesen a kapcsolatukat)

2009. okt. 18. 15:57
 15/72 anonim ***** válasza:
84%

Én Veled értek egyet!Nem tudom ,hogy egy csomó elöző hozzászólónak miért volt olyan hozzászólása ,mintha téged itélne el.

Elöször is egy (nem tudom hány éves a pasi),de egy felnőtt ,érett férfinak legyen már annyi esze,meg felelösségtudata,hogy nem ad a párja lányának olyat,amivel megmérgezi.

Nagyon nehéz dolog lehetett megjegyezni...

És akkor még rögtön jön a szabályaival,mikor még be se költözött...

Már nem azért,de ,hogy hozzá...

A te otthonod ,te élsz ott születésed óta,nemsokkára felnőtt vagy.Hogy jön ilyen szabályokhoz,hogy nyáron este 8kor fekvés,meg takaritsd el a háziállatod...

Kiváncsi vagyok ,hogy a többi hozzászóló ,mit szólna ha egy nemrég megismert személy,beköltözne hozzájuk és ilyen szabályokat fektetne le.

Hogy szó nélkül megtennék -e...

Nem értem én az ilyet...

Nekem is van egy barátnőm.Tényleg végtelenül aranyos,szeretnivaló lány,mindenki szereti.

Anyukájának az új párja is pár hónap alatt elüldözte otthonról és most az apjánál lakik.Tizenvalahány évig ketten éltek az anyukájával jobban-rosszban,aztán hirtelen jött egy új pasi a nő életébe és képes inkább a férfit választani ,a saját gyereke helyett...

Tényleg nem értem :S

Szerintem beszéld meg anyukáddal,hogy kedves leszel a pasival,de ne akarjon neked ilyen módon parancsolni.

Mert ennek igy nem lesz jó vége... :S

19/l.

2009. okt. 18. 15:58
 16/72 anonim ***** válasza:
30%
Az csak tudod,hogy a mogyoróé milyen?
2009. okt. 18. 15:58
 17/72 anonim ***** válasza:
86%

Hát ez nehéz dió.Mert anyukádnak is joga van boldognak lenni azzal a férfival akit Ő szeret.És persze neked is nyugalom béke kellene otthonra.Próbáld anyudat megérteni,elfogadni a választottját.Képzeld el,hogy megismersz valakit,akibe nagyon szerelmes leszel,és anyukád is ennyire ellenséges lesz vele.Gyakorlatilag lehetetlenné teszi a boldogságodat,mert azt mondja oda nem vidd,ez az Ő háza.Pénzetek nem lesz máshova menni.....hát szerintem nem kicsit esne neked sem ez rosszul.És anyukád ezt még mondhatja is neked,viszont Te nem szabhatod meg neki kit visz hozzátok,netán kivel költözik össze.Nem tudom mennyire lehetett szándékos a mandulás eset,de normális emberről ilyen nehezen képzelnék el,hogy ezt tette volna akarattal.Ha tud gondolkodni,akkor felfogja,hogy súlyosabb következményei is lehettek volna ennek.A lényeg,hogy le kell ülnöd anyukáddal elbeszélgetni erről,de azt tudomásul kell venned,hogy Ő dönt az életére vonatkozóan.Próbáljátok békében megoldani a dolgot.Ő meg leül a pasijával,és elmondja neki a kikötéseket,mint pl:Ő nem lesz a pótapád,nem parancsolhat neked,esetleg megkérhet bármire,nem szabhat meg neked semmit,nem ellenőrizgethet...stb...vagyis nem avatkozhat semmilyen módon az életedbe.Hidd el jobban jártok mindannyian ha sikerül kulturáltan megoldanotok ezt a problémát.Ha pedig annyira szörnyű a pasas,akkor anyukád mutasson neki ajtót,és keressen egy magához való értelmes embert.

Sok sikert.

2009. okt. 18. 16:07
 18/72 anonim ***** válasza:
93%
Hát nem tudom, de én utálom az ilyen sz*rjankókat.Épphogy odamegy, aztán már játssza a kiskirályt.Annyit tudok ajánlani, hogy amint teheted költözz el onnan a francba, aztán majd édesanyád eldönti szépen hogy ki a fontos neki.Olvastam már néhányszor ilyet ezen az oldalon, egy újonnan jött nő/férfi, teljesen elhozza "lila köd"-öt a másik szeme elé és inkább az ő pártjára áll, mint a saját gyermeke mellé.Elszomorító.
2009. okt. 18. 16:12
 19/72 A kérdező kommentje:

Igen, a mogyoróét ismerem. De azért, mert nem mogyoró íze volt, még nem köptem ki. Pláne, hogy "békülős sütinek" készült. Gondoltam, ha ő megteszi az első lépést, akkor annyit megtehetek, hogy megeszem. (Ha annyira zsarolnám anyukámat, valószínűleg a fejéhez vágom a sütit, és nem kezdem el jóízűen enni.) 2 darab hörcsögöm van, fiú és lány. Nem egy helyen vannak, hanem külön ketrecben. Elférnének együtt is de nem kell, hogy szaporodjanak. Csak azért írtam le, hogy a férfi ennyire nem ismer.

Azért áruljátok már el, hogy miért zavaró, ha a barátnőm minden nap itt van? A szobámban, nem az egész lakásban. Mindenkinek van külön szobája, ahol eltud vonulni. Anyut nem zavarja, sőt, örül amikor a barátnőm anyukája is lejön, és beszélgetnek. Július végén ismerkedtek meg, azaz 3 hónapja. Amikor 1 hónap után itt aludt, már aznap mikor megismerkedtünk, elkezdett parancsolgatni. Ha anyu megenged valamit, neki miért kell megtiltania?

2009. okt. 18. 16:16
 20/72 anonim ***** válasza:
96%

húú én 5 éve férjhez mentem, az öcsém még otthon lakik, de anyámnak 1 éve van élettársa, és kikészíti öcsémet.

Állandóan parancsolgat, fukarkodik, ha 2 almát eszik meg nem 1-et, akkor már szóvá teszi, meg hasonlók. Elmondja mindennek, anyám meg csak hallgat, és helyesel.

Ebből látszik, hogy nem mindig a gyerek a hibás azért, mert kamasz.

Szerintem beszéld meg anyukáddal amikor ő nincs ott,hogy nem akarod, hogy parancsolgasson neked. Elfogadod, mint anyukád szerelme, de mint nevelőapa nem.

Ez ellen anyukád sem tehet, mivel nem vagy köteles hallgatni rá. Attól, hogy ők együtt élnek, még nem tartozol anyukádon kívül másnak beszámolnivalóval.

Most ezzel nem azt akartam mondani, hogy teljesen utasítsd el, és hogy ne hallgass rá semmiben, csak tudnia kell, hogy neked már megvan a magad kis élete, és abba ne szóljon bele. Eddig is lejárt a barátnőd, ezután is lefog. (ez csak 1 pl.)

Meg hasonlók.

2009. okt. 18. 16:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!