Anyagi különbségek egy kapcsolaton belül. Vélemény?
Az élettársam és én különböző anyagi helyzetűek vagyunk. Az ő családjának 4 ingatlana, 3 autója, földje van, az enyémnek egy ingatlana és egy autója. Nekem konkrétan semmim nincsen. A páromnak van egy lakóparki lakása és egy autója. Évek óta együtt vagyunk, együtt is élünk. De ahelyett, hogy ezek a különbségek kevésbé számítanának, egyre inkább érzem problémának ezeket. A párom minden fillérrel elszámoltat (két gyerekkel vagyok gyesen) egyébként nem költök magamra egyáltalán, a párom öccse pedig állandóan azon van kibukva, hogy én ne vezessem a párom autóját-mindketten vezetni tanulunk. Olyan fölényesen beszél velem a családja, az apósom kivételével, hogy már neki is szóltam, h zavaró. Erre ő annyit mondott, h "Te velem élsz, nem velük". Ami igaz, de olyan kellemetlen, hogy ő nem véd meg. Egyszer megkaptam, hogy beleültem a készbe, ezt is említettem a páromnak, erre azt mondta, hogy "hát ez végülis igaz" tehát gondolom ő is hasonlóan gondolkodik... Mondtam már neki amúgy, hogy nem kell tőlem félteni a családi vagyont, még csak házasok sem vagyunk, erre semmit sem mondott.
Olyan érzés, mintha nem tartoznék a családjához, mintha csak a gyerekek anyja lennék, és kész. Túldrámázom?
Sajnállak nagyon :(
Egyébként, ha a felesége lennél, akkor sem járna ám semmi. A nővérem 12 év után hagyta ott az ilyen habitusú férjét. A ruháikkal és a saját pénzéből vett 15 éves autójával ment a két gyerekkel albérletbe. Az apuka meg olyan sóher, hogy a gyerekekre se fizet semmit, mindent a nővéreméknek kell. Szerintem az ilyen férfiak sosem változnak meg.
A másik tesómnak az exvőlegénye is ilyen volt, egy vita hevében a tesóm becsapott egy ajtót, azonnal meg is kapta, hogy nem az ő lakása, ne csapkodja... Ilyenkor örülök, hogy a férjem is pont olyan csóró volt, mint én, és mindent együtt hoztunk össze.
A gyerek az csak véletlen lett?
Eléggé úgy tűnik hogy a párod csak a kötelességeit végzi.Elvan melletted mint a befőtt, de a leírtakból nem látszik hogy szeretne.Ha szeretne akkor megvédene, nem hagyná, hogy érződjön az anyagi szint meg nem mondana olyat, hogy igazuk van,te csak belepottyantál a jóba.
Nyaralni se visz el, pedig kikapcsolódni sose árt.
Beszélni kellene vele erről és megkérni, hogy ne legyen ilyen nemtörődöm típus, mert téged bánt és zavar is ez az egész,jól esne ha megvédene..
Mindenki maga dönti el, hogy milyen mértékű megalázást visel el, de én biztosan nem tűrném. Nagyon nagy felelőtlenség volt házasság nélkül gyereket szülni neki. Akkor tesz ki, amikor akar, és mivel nincs semmit, a gyerekeket elperli arra hivatkozva, hogy te nem tudod eltartani őket - és ez is igaz. Ha házasok lennétek, nem lennél ennyire kiszolgáltatva, hogy minden fillérrel el kell számolnod.
És... már korábban kibújt volna a szög a zsákból, valószínűleg létre sem jött volna a házasság, te pedig mással élnél, és nem csak tenyésznőstény lennél.
Nem drámázod túl. Konkrétan megszivattad magad. Szerintem.
És itt nem arról van szó, kell-e neked a pénze, a házasság előtt szerzett vagyonához nem lenne közöd. De a gyereknevelést elimernék, mint háztartásban végzett munkát.
Az első gyerek becsúszott, igen. A 2. gyereket terveztük.
Beszéltem vele, erre mondta azt, hogy túldrámázom, szerinte ott is bajt keresek, ahol nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!