Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akiknek külföldi párjuk van,...

Akiknek külföldi párjuk van, milyen különbségek jöttek elő emiatt?

Figyelt kérdés
kulturális különbségek, más normák, más hozzáállások
2013. febr. 6. 16:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Párom muszlim.Nem nqgyon szigoruan vallásos,de az alapok megvannak.Eleinte nehezemre esett a disznohusrol lemondani,de meglehetett szokni.Kisfiunk.született es ugye körbekellene metélni,na ebbe nem mentem bele.Halistennek nehezen de megértette hogy ráér picit nagyobb koraban is.Meg ugye szokas naluk a fejkendö,de ezt is kiharcoltam,hogy ugyan már...Lemondtam a.disznohusrol,momdjon le a fejkendöröl.Körbemetélést bizzuk a jövöre.
2013. febr. 6. 16:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A párom német. Jóval szigorúbban áll a szabályok, törvények, így "kell" csinálni, ezt "lehet" meg ezt "nem lehet" kérdésekhez, mint én. Néha felidegesít, olyankor közlöm vele, hogy ne szálljon a fejébe, mert a világ másik 195 országa megvan a náci szigor nélkül is, aztán ennyi volt a vita.
2013. febr. 6. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Néha földönkívülinek érzem a férjemet, ha jön egy egy balgasággal...de amint látom, te külföldöt írtál :)
2013. febr. 6. 19:33
 4/4 anonim válasza:

Életem értelme indiai, hát voltak összekoccanások. :D Mindenre nem emlékszem, mert az ember megszokja, vagy alkalmazkodik.

Reggel kedves első útja a fürdőszoba, onnan viszont kiimádkozni képtelenség. Utána vallási fél óra, addig szólni sem tanácsos hozzá. Testi és lelki tisztaság. Utána reggeli. Tehát délelőtt 10-re megbeszélt időponthoz 7-kor kell kelni.

Azon már nem fagyok le, hogy télen besétál a szupermarketbe svájci túrabakancsban, farmerban, pulcsiban és turbánnal a fején. A szmoking mellé is képes a fejére tekerni azt a 6m anyagot, ha "kiöltözős" helyre megyünk.

Nyáron ugyanez a felfelé kunkorodó papucs esetével. (Aladin rajzfilmben Jasmine hercegnő topánkája 43-as méretben, felejthetetlen a magyar közösség reakciója)

Nincs "enyém" vagy "tiéd". Miénk van. A mi tusfürdőnk, tányérunk, poharunk, néha ruhánk (a nem túl nőies kategóriából). Utóbbira szép példa volt mikor édesem kitalálta, hogy meglep a munkahelyemen, és az én pulcsim kapta fel. Sportos -kapucnis darab volt, csak a hátán volt egy csinos masni...

A problémákat teljesen más szempontból közelíti meg, mint én, a családja fontosabb mint bármi más. Vallását tiszteli, de nem gyakorolja a reggeli lelki pihenőjén kívül. Eszik húst, alkalmilag dohányzik, alkoholt is fogyaszt, no meg ott a kapcsolatunk. Ez mind tiltott/titkolt dolog a vallása miatt a családja előtt is.

Talán ezt volt a legnehezebb elfogadni.

2013. aug. 19. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!