Mi tévő legyek, ha a párom nem akar elmenni dolgozni?
Jó, akkor nézzük a másik oldalt, mert az már megállapították itt a válaszolók, hogy felséged egy hülye ribi, aki talált magának egy balekot, aki eltartja. Ezt mondjuk én se vitatom, csak van itt egy pár "de".
Minden tanácsra az volt a válaszod, hogy jajj ne, mert akkor te leszel a szemét. Mégis hány éves vagy, ember? Hogy ez neked ekkora problémát okoz? Na és? Felnőtt ember vagy, családapa. Nem 18 éves, akinek az anyucinak és a környezetnek meg kell felelnie. Persze, hogy egy ilyen embernek nincs tekintélye, és semmibe veszi, amit mondasz.
A másik: A gyereket nem viheti külföldre, csak a te beleegyezéseddel ettől nem kell tartanod. A bíróság nem anya párti. Ha a feleséged munkanélküli, nem fogja neki ítélni a gyereket. De se tudnád vállalni a munka miatt. Szóval közös megegyezéssel szépen el tudnátok válni. Ez mind a kettőtöknek jobb lenne. Hisz úgyse szeretitek egymást már. 2 éve nem szexeltek. Ja, erre egyébként mit mond? Vagy nem kérdezel rá, meg nem is kezdeményezel, mert még te leszel a szemét?
A másik: Ok, hogy találtál neki pénztárosi állást. Időben ez működne? Tudna menni a gyerekért bölcsi után? És azt tudod, hogy egy bölcsi kezdő gyerek mennyit beteg? (van, aki két hetente is) És hogy ezt mennyire tolerálják egy új munkahelyen?
Fodrászként keres állást?
De igazából mindegy is. Ne haragudj, de olyan szinten semmi tekintélyed nincs, egyszerűen másodrangú vagy a kapcsolatotokban. És erről nem kizárólag a feleséged tehet, mert azért nem lehet vidám neki se egy olyan fiúval! élni; akinek az a legfontosabb, hogy szemétnek fogják tartani, és 2 éve nincs vele szexuális élete. Szóval szerintem ezért a kapcsolatért kár küzdeni.
Egyébként a számlák intézése havonta netről nem telik több időbe, mint ennek a kérdésnek a kiírása.
Itt nem a számla intézése a gond. Az csak egy tanács.
Hogy a biróság nem anyapárti az csak egy nagy kamu. Leirják ezt ujságokban mert jól hangzik aztán akinek személyes tapasztalata van az megtudja mi a valóság.
Kiviheti külföldre a gyereket. Az hogy törvénytelen és az hogy megteheti két külön fogalom. Ma már senki se nézi a határátlépést. Ha akarja jó esélyel kiviheti aztán a kérdező csak nézhet.
És mi van ha betegeskedik a gyerek? Talán van most egy állása a feleségnek ami ezt elnézi de keveset fizet? S ezt nem akarja kockáztatni egy jobban fizető állásért ahol nem nézik el? Vagy a semmit kockáztatná s max ha nem nézik el neki akkor egy idő után kifizetik az addigi munkáját s ugyan ott van ahol eddig de tizezrekkel több pénzuk van? Utolsó válaszoló mire jók ezek a gyakorlatiatlan válaszok amivel se a kérdező se más nem menne semmire...
Na, akkor legyen itt a valóság is, ha már így az utolsótól megkaptam a magamét.
Már két éve elhagytam a párom, a gyereket természetesen neki ítélték, mert kiderült, hogy 80e Ft jövedelmet realizál, nem tudom, honnan. A közös felügyeletbe természetesen nem ment bele. A láthatással folyamatosan gondok vannak. Én a sok adósság miatt az ő lakhelyüktől távol vagyok kénytelen munkát vállalni, ezért a bíróság által megszabott kéthetente hétvégét nem tudom tartani. Azt, hogy ettől eltérőt beszéljünk meg, nem megoldható, mert mindig kitalál vmit, én meg pattogjak, ahogy ő fütyül, ha látni akarom a saját gyermekem. És persze vessek magamra, mert elhagytam őket. A külföldre költözéssel kapcsolatban párom írt ki kérdést, ő is megkapta a magáét, hogy miért ne mehetne ki az anya a gyerekével külföldre, milyen önző lennék én, ha nem hagynám. Szal az a helyzet, hogy mivel kemény voltam, és nem hagytam magam, elhagytam a gyerekem anyját, most azzal kell megbarátkoznom, hogy gyakorlatilag alig látom a gyermekem. És persze én vagyok a szemét, bármit csinálok, mert én hagytam el őket...
Nem válaszok voltak, még ha szerinted gyakorlatiatlanok is, hanem kérdések. Kíváncsi voltam. Mert így leírva nekem nem tűnik reálisnak a történet. Gáz a csaj, nagyon is, de az én szememben a pasi is. Egy 2 éve haldokló kapcsolatban, ahol 0 sex, a feleség totál kihasználja és nyilvánvalóan nem szeretik már egymást. És él a szarkupac közepén, nehogy szemétnek gondolják...
Anyapárti bíróság - Ja, persze. Ott kezdődik, hogy az apák 90%a nem is akarja a gyerekfelügyeletet. Mert nem tudja úgy ellátni, elhordani oviba/suliba/különórára...stb, nem tud otthon maradni, ha beteg, teher neki...stb. Az a férfi, aki akarja, az pedig nagyon jó feltételekkel indul, hogy meg is kapja, vagy a közös felügyeletet. De olyat is ismerek, ahol az apa fizetett két tanút, akik állították, hogy az anya nem alkalmas. Apa anyagilag topon volt, így övé lett a 3 és 5 éves. (akiket 2 év múlva önként leadott az anyának) Vagy a másik szitu, ez se ritka, az apa fűt-fát ígér a befolyásolható kiskamasznak, így az a szakértőin őt választja. De a nagy anyapárti bíróságra jellemző az is, hogy bár az alkoholista apa helyett az anyának ítéli a gyereket, de kötelezi a láthatásra, mert az jár. Hogy a gyerek retteg, zokog, 7 évesen bevizel? Ki nem szarja le. Ha az anya nem viszi el, megbüntetik! Olyan jól hangzik ez, hogy anyapárti a bíróság... De még csak nem is gyerekpárti. Itt egy fincsi cikk, érdemes elolvasni: [link] És ezek nem egyedi esetek, nem is legdurvábbak. Sajnos foglalkoztam ezzel. Vannak szemét nők, de nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy 5x annyi probléma volt a kedves férjekkel. Még olyan is volt, hogy bedőltem a palinak, aki elmondta minden szutyoknak a feleségét. Sajnáltam is. Másnap jött egy halkszavú összetört (szó szerint csontjai) asszony,ő volt a szutyok, aki nem úgy ugrált, ahogy a kedves fütyült. Szóval ezt az anyapárti bíróság szarságot én sajnos tapasztaltam, hogy nem így működik, bár persze nagyon jól hangzik.
Külföld: Nővérem külföldön él, igenis kell beleegyezés. Gyámhatóság előtt írja alá a másik fél, és le kell fordítani a másik ország nyelvére is, hivatalos formában, csak így fogadják el. És kérik. Az anyámtól is kérték, mikor csupán csak nyaralni utazott az unokákkal, kellett a szülők beleegyező nyilatkozata, angolra fordítva is.
Nem nem volt jobb állása a feleségnek. De szerinted van olyan pénztárosi állás, ahol 4-kor végez és tud menni a gyerekért? Én még nem láttam. Persze elvállalhatja, de jóval több elmegy sitterre akkor. Fodrászként be tudja osztani a saját idejét, sokkal reálisabb, ha azon az úton keresgél tovább. Ha elfogadja az állást, akkor meg nem tud menni interjúkra se, úgy nehéz állást keresni. gyerek mellett, amikor az apa is sokat van távol, nem tud besegíteni a gyerek körül, akkor nem lehet rábolintani bármilyen állásra, hogy jobb, mint a semmi. Mert a 2 éves nem megy haza egedül. Ezért kérdeztem, hogy keres e állást fodrászként?
Sajnálom, hogy így járt a kérdező, de mindenképp ez lett volna a vége. Most legalább úgy érzi kemény volt, és ő hagyta el őket. (De egyébként meg előbb utóbb a felesége dobta volna ki )
Mondjuk én apaként a biróságig el se mentem látva a hozzáállást. A védőnő szóba se állt velem. A gyámügy se. Máshol is csak leráztak. Nem is érdekelte őket se az apa se az anya hanem azt szakjózták hogy a gyereknek az anyjánál van a helye.
Persze lehet hogy a biróság nekem itélte volna de ezután meg se kockáztattam.
Ugyhogy ebben igazad van. Én nem a biróságot ismerem hanem az egyéb szervek intézmények, ügyintézők stb. hozzáállását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!