Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tévő legyek, ha a párom...

Mi tévő legyek, ha a párom nem akar elmenni dolgozni?

Figyelt kérdés
Két éve született meg a gyermekünk. Eleinte rendben is volt, hogy nem dolgozik, hiszen a gyerekkel volt. De mára már nagyon rossz anyagi helyzetbe kerültünk, tartozunk fűnek-fának. Én hét napból 7-et dolgozom, nagy ritkán vagyok otthon vasárnap. Este is csak későn érek haza, de ennyi munkával sem tudom fedezni a kiadásokat. Két hitelt is bebuktunk, pedig annak idején simán fizettük őket, azóta többszörösére emelkedtek, gondolom, ez másnak is ismerős. Én már nagyon kivagyok, rettenetesen elkeserít a helyzetünk, és hiába kérem, nem hajlandó elmenni dolgozni. Pedig a lányunk már bölcsibe jár. Találtam neki munkát, de azt mondta, hogy ő fodrász létére nem fog pénztárban dolgozni 80e Ft-ért. De könyörgöm! Mekkora szükségünk lenne most erre a 80e Ft-ra is! A csekkeket meg vacsora közben dugdossa az orrom alá, és már nem bírom ezt így tovább. Múltkor meg megyek haza, és az anyjával egy ismerőstől ékszereket válogattak, ettől teljesen kiakadtam. Az már csak hab a tortán, hogy mióta megszületett a gyermekünk, nem voltunk együtt, sőt külön is alszunk, mert ő a gyerekkel alszik, én meg külön. Adjatok tanácsot, mit tehetnék?

2013. júl. 5. 08:04
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
100%
Amugy én is hasonló helyzetben voltam. Nő nem dolgozott csak kötekedett. Ugy oldottam meg hogy magamhoz vettem a gyereket s eladtam a lakást olcsó vidéki házat vettem s feléltem a tartalékokat...
2013. júl. 5. 12:19
 32/58 A kérdező kommentje:

De ha nem engedem külföldre, akkor megint én vagyok a szemét, mert akadályozom a megélhetését... Fel vagyok ám készülve, mert ismerősömmel beszélgettem erről sokat, és ő ezeket járta végig.

Persze, jó lenne egy olyan pár, aki nyafogás nélkül dolgozik, és utána az sem zavarja, ha magamhoz veszem a gyereket. Csak először meg kell találni az ilyen nőt, aztán megteremteni a megélhetést, akkor újabb pert indítani a gyermekért, aki már ki tudja mióta csak az anyjával van, akkor meg majd azért nem ítélik nekem... Na meg arról nem is beszélve, h megint én vagyok a szemét, mert el akarom venni a gyereket az anyjától.

2013. júl. 5. 12:19
 33/58 anonim ***** válasza:
100%
Igen sajnos ezt jól látod. A másik találsz ujjabb nőt aztán közben derül csak ki hogy ő se normális. Az elején mind szép és aranyos...
2013. júl. 5. 12:23
 34/58 anonim ***** válasza:
100%
Legyél keményebb és határozottabb. Nem azt mondom hogy üsd meg vagy hogy kiabállj, de állj elé és mondd meg neki hogy ez így nem mehet tovább ha nem változtat akkor elválltok és kéred a gyerek felügyeleti jogát, ő pedig fizetheti a gyerek tartást. Mivel te dolgozol ő pedig csak rajtad élösködik jó esélyeid lennének. A feleséged álom világban él, és te eddig ezt nem vetted észre. Rángasd vissza a valóságba vagy bele rokkansz.
2013. júl. 5. 12:31
 35/58 anonim ***** válasza:

Azért az nem állomvilág hogy ha ő akar menni a strandra akkor a pénz arra elég és majd csak lesz valahogy ha meg neked lenne programod akko rbalhé van.

Egy számító dög.

2013. júl. 5. 12:41
 36/58 anonim ***** válasza:
77%

"Fel vagyok ám készülve, mert ismerősömmel beszélgettem erről sokat, és ő ezeket járta végig. " - látod Kérdező, pont ezért vagy kb ekkora fekáliában.... nem tudom, ismered-e azt a szólást, hogy a "tett halála az okoskodás" - mert láthatóan ez a te esetedre tökéletesen áll.

Nem azt mondom, hogy az ember ne gondolja végig, hogy mit tesz, de azért ne annyira, hogy ne tegyen végül semmit, mert "jajjuramistenakkormilesz"...

Szóval van 2 választásod:

1, vagy cselekedni kezdesz, azzal együtt, hogy ha az ember tesz valamit, akkor azzal persze kockáztat is...

2, Vagy nem teszel semmit, hanem depizgetve tűröd, hogy egyre jobban belepjen a x..rkupac.

Harmadik esély nem szokott lenni.

2013. júl. 5. 12:49
 37/58 anonim ***** válasza:
77%

de van: kikéri mások véleményét mérlegel s utána cselekszik, ezzel csökkentve a kockázatot. ép ezt teszi most a kérdező.

szóval csak így tovább, bármit is teszek, azt ésszel!

2013. júl. 5. 12:52
 38/58 anonim ***** válasza:
92%
Nézd, ha minden tanácsunkról meg van győződve, hogy nem működik, akkor marad az, hogy tűrsz tovább, örülsz annak, hogy dolgozhatsz, meg eltarthatod a lusta nejed és kész. Nem te vagy az egyetlen férj, aki így él. Ez is egy lehetőség.
2013. júl. 5. 12:58
 39/58 anonim ***** válasza:
69%
Neked semmi sem jó, ember...
2013. júl. 5. 13:04
 40/58 anonim ***** válasza:
51%
ninc smeggyőződve semmiről. érdeklődik, banyek. ez meg neketek miért nem jó?
2013. júl. 5. 13:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!