Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tévő legyek, ha a párom...

Mi tévő legyek, ha a párom nem akar elmenni dolgozni?

Figyelt kérdés
Két éve született meg a gyermekünk. Eleinte rendben is volt, hogy nem dolgozik, hiszen a gyerekkel volt. De mára már nagyon rossz anyagi helyzetbe kerültünk, tartozunk fűnek-fának. Én hét napból 7-et dolgozom, nagy ritkán vagyok otthon vasárnap. Este is csak későn érek haza, de ennyi munkával sem tudom fedezni a kiadásokat. Két hitelt is bebuktunk, pedig annak idején simán fizettük őket, azóta többszörösére emelkedtek, gondolom, ez másnak is ismerős. Én már nagyon kivagyok, rettenetesen elkeserít a helyzetünk, és hiába kérem, nem hajlandó elmenni dolgozni. Pedig a lányunk már bölcsibe jár. Találtam neki munkát, de azt mondta, hogy ő fodrász létére nem fog pénztárban dolgozni 80e Ft-ért. De könyörgöm! Mekkora szükségünk lenne most erre a 80e Ft-ra is! A csekkeket meg vacsora közben dugdossa az orrom alá, és már nem bírom ezt így tovább. Múltkor meg megyek haza, és az anyjával egy ismerőstől ékszereket válogattak, ettől teljesen kiakadtam. Az már csak hab a tortán, hogy mióta megszületett a gyermekünk, nem voltunk együtt, sőt külön is alszunk, mert ő a gyerekkel alszik, én meg külön. Adjatok tanácsot, mit tehetnék?

2013. júl. 5. 08:04
1 2 3 4 5 6
 21/58 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Azért félek, mert közeli ismerősöm járt hasonlóan, nem bírta tovább, ott hagyta az asszonyt, azóta mindenki szemében ő szemét, mert elhagyta a családját, és az ex ott tesz keresztbe, ahol tud, mert a bíróság meg anyapárti.

Nem tudom megtenni, hogy csak annyi pénzt adok haza, amennyi a gyerekre kell, hiszen a rezsit és a kaját is ki kell fizetni valamiből. Én meg mivel dolgozom, nem tudom helyette még ezeket is elintézni.

Mint írtam, szóltam már szépen, szóltam csúnyán, nem hatott. És nagyon rossz érzés, h nap közben felhívom őket, a gyermekem kérdezi, hol vagyok, és mindig az a válasz, h apa dolgozik. Ők meg közben strandra járnak, meg plázába. Nem kívánom ezt a helyzetet senkinek.

2013. júl. 5. 11:55
 22/58 anonim ***** válasza:
100%
Nélküled mennek a strandra.... Nagyon kihasznál, tégy ellene,a szórakozás neked is jár!
2013. júl. 5. 12:00
 23/58 anonim ***** válasza:
100%

Ne adj neki pénzt. Legyenek otthon alap élelmiszerek, a gyereknek pelenka, ilyesmi, és pont.

Ha pénz kell neki, akkor húzzon dolgozni.

2013. júl. 5. 12:03
 24/58 A kérdező kommentje:

Nélkülem mennek, mert arra várhatnának, h nekem is legyen időm menni. Egyik vasárnap el akartam menni egy rally versenyre, de azon is kiakadt.

Igazából attól félek ám a legjobban, hha neki ítélik a gyereket, akkor kimegy vele külföldre, és akkor meg ki tudja, mennyit láthatom.

2013. júl. 5. 12:04
 25/58 anonim ***** válasza:
100%
indítsd el a gyerekelhelyezési kérelmet, arra hivatkozva, h nincs jövedelme.
2013. júl. 5. 12:07
 26/58 anonim ***** válasza:
100%

Ne érdekeljen az emberek véleménye, te tudod, hogy a lelkiismereted tiszta, és hogy mindent megpróbáltál. Lehet, hogy anyapárti a bíróság, de egy jó ügyvéddel szerintem jól is kijöhetnél a dologból. Ha a beszélgetés nem számít, akkor már csak az ijesztgetés marad, hogy elhagyod, ha nem megy el dolgozni, és nem vállal rész a kiadásokból, mert belerokkanni az ő kedvvért se fogsz a munkába.

Egyébként én is gyeden vagyok itthon, de mellette Oriflame-ezek, ami (így, hogy már évek óta csinálom) felér egy teljes fizetéssel. Én mindenképp maradni szeretnék itthon, mert újabb babát tervezünk, szóval kell a plusz pénz, pedig mi hozzátok képest nagyon fényesen állunk anyagilag (nincs hitelünk).

2013. júl. 5. 12:07
 27/58 anonim ***** válasza:
37%

Én sem akarok dolgozni, de muszáj vagyok...

Kényszerítsd rá az asszonyt!

2013. júl. 5. 12:12
 28/58 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok, h nem fogom megkapni a gyermeket, mivel még csak 2 éves, és nem tudnék vele otthon lenni a munkám miatt, mint írtam, folyton dolgozom. Ha meg 8 órás melót keresnék, akkor nem tudnám fizetni a költségeket, az anyától esetlegesen kapott gyerektartásból, ami kb. 10e Ft, ha lesz annyi egyáltalán a nem létező fizetéséből, nem lenne sok segítség.
2013. júl. 5. 12:13
 29/58 A kérdező kommentje:
Mégis mivel kényszerítsem rá?
2013. júl. 5. 12:13
 30/58 anonim ***** válasza:
100%

Külföldre az engedélyed nélkül nem mehet ki. Igaz ez sokat nem jelent ettől még kimehet de az már büncselekmény s ahol működik a kiadatás ott ki is adják. Persze nem kivánnám ezt a gyereknek és neked se.

Az vicces hogy éjjel nappali munka után elmennél rally versenyre s kiakad miközben nem dolgozik.

És ismerős az is hogy te leszel a szemét bármit is teszel.

Voltak itt tippek a játszmázásról hogy tértisd észre. talán segit mégha én nem is hiszek benne, de az igazi az lenne ha találnál olyan nőt aki veled együtt dolgozik s a kettőtők pénzéből vezethető olyan háztartás ahol otthon is tudsz lenni s oda magadhoz veszed a gyereket...

2013. júl. 5. 12:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!