Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tévő legyek, ha a párom...

Mi tévő legyek, ha a párom nem akar elmenni dolgozni?

Figyelt kérdés
Két éve született meg a gyermekünk. Eleinte rendben is volt, hogy nem dolgozik, hiszen a gyerekkel volt. De mára már nagyon rossz anyagi helyzetbe kerültünk, tartozunk fűnek-fának. Én hét napból 7-et dolgozom, nagy ritkán vagyok otthon vasárnap. Este is csak későn érek haza, de ennyi munkával sem tudom fedezni a kiadásokat. Két hitelt is bebuktunk, pedig annak idején simán fizettük őket, azóta többszörösére emelkedtek, gondolom, ez másnak is ismerős. Én már nagyon kivagyok, rettenetesen elkeserít a helyzetünk, és hiába kérem, nem hajlandó elmenni dolgozni. Pedig a lányunk már bölcsibe jár. Találtam neki munkát, de azt mondta, hogy ő fodrász létére nem fog pénztárban dolgozni 80e Ft-ért. De könyörgöm! Mekkora szükségünk lenne most erre a 80e Ft-ra is! A csekkeket meg vacsora közben dugdossa az orrom alá, és már nem bírom ezt így tovább. Múltkor meg megyek haza, és az anyjával egy ismerőstől ékszereket válogattak, ettől teljesen kiakadtam. Az már csak hab a tortán, hogy mióta megszületett a gyermekünk, nem voltunk együtt, sőt külön is alszunk, mert ő a gyerekkel alszik, én meg külön. Adjatok tanácsot, mit tehetnék?

2013. júl. 5. 08:04
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
100%
Mihamarabb fel kell ébreszt az álmából csipkerózsikát. micsoda anya az olyan, aki inkább otthon ül és nincs pénze valószínüleg a gyerekre se annyi jut mint kéne, a férje meg lehelje ki a lelkét is. Megkéne rázd és kicsit határozottabban fellépj...
2013. júl. 5. 08:20
 2/58 anonim ***** válasza:
97%
Nézd Kérdező, amit leírtál, abból a napnál is világosabb, hogy te ennek a nőnek csak spermadonornak meg eltartónak kellettél... dobd ki és egy füst alatt te add be a gyermekelhelyezést úgy, hogy hogy leírod, nem rendelkezik saját jövedelemmel, és nem is hajlandó ezért tenni semmit. Ezt másodfokon szerintem simán nyered, és akkor kénytelen lesz eltolni az ülepét dolgozni, hogy fizetni tudja a tartásdíjat, te meg találhatsz magadnak egy normális nőt, akinek te magad kellesz, nem a spermád meg a pénztárcád... csak legközelebb légy körültekintőbb ebben a tekintetben.
2013. júl. 5. 08:20
 3/58 anonim ***** válasza:
100%
Semmi másra nem használ, csak hogy előteremtsd az anyagiakat. Így nincs értelme együtt maradni, belerokkansz.
2013. júl. 5. 08:22
 4/58 anonim ***** válasza:
100%
Rossz a felfogása a párodnak. Ő is felelős a kicsi eltartásáért,jólétéért. Ahhoz meg hogy jól éljetek,neki is tenni kéne és akkor lesznek extrák (pl. az ékszerek) Ilyet nem is hallani mostanában,hogy valaki válogasson a munkahelyek közt.... Örülni kéne inkább ,hogy van hova mennie
2013. júl. 5. 08:23
 5/58 anonim ***** válasza:
100%

Én más problémát is látok a kapcsolatotokban...

Ha nem akar pénztárban dolgozni, akkor esetleg vállalhatna otthon hajvágást.

Bár én lehet, hogy hagynám, hogy kikapcsolják az áramot, hátha akkor észhez tér. Persze a gyereket pár napra odaadnám a nagyinak.

2013. júl. 5. 08:24
 6/58 A kérdező kommentje:

Első! Próbáltam már szépen szólni, próbáltam már csúnyán, semmi hatása nem volt. Mindig az a szöveg, hogy "majd lesz valahogy", hát persze...

Második! Hogy nyerném meg az elhelyezést, ha otthon se vagyok sose? Ráadásul még csak két éves, én azt hallottam, ilyen kis gyereket nem ítélnek az apának. Segítségem meg nincsen, mert anyám már meghalt. Az adósságok a különmenés után ugyanúgy megmaradnak, amiket fizetnem kell, tehát nem vállalhatok kevesebb munkát. Nem merem elhagyni, mert akkor biztos vagyok benne, hogy a gyerekkel fog zsarolni, és én leszek a szemét, mert elhagyom őket. Amúgy 5 év után vállaltuk a gyereket, azt hittem, ennyi idő után megismeri az ember a másikat.

2013. júl. 5. 08:26
 7/58 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá lehetőséged, pár napig, hétig húzd meg magad egy cimborádnál, vagy a szüleidnél, s járj onnan dolgozni, előtte mondd el neki, hogy te ezt nem bírod tovább, stb. Talán az, hogy tényleg elveszíthet téged, majd észhez téríti. Ha ez sem segít, tényleg okosabb lenne elhagyni. Persze könnyű válással dobálózni, de ha utánad se megy, minek erőlködni? Egy kapcsolat megmentéséhez is két ember kell, neki legalább annyira kell akarnia, mint neked.
2013. júl. 5. 08:31
 8/58 anonim ***** válasza:
100%

ha nincs munkája és megfenyegeted a válóperrel(a gyereket meg esetleg nála helyezik el), akkor muszáj lesz találnia valami munkát amiből fenn tudja magát tartani.

ha meg nagyon fodrászkodni akar, akkor nyomtathatna néhány szórólapot, és bedobhatná a környéken a postaládákba. a nyugdíjasok szerintem örülnének ha házhoz menne és 2-3 ezerért levágná a hajukat.

2013. júl. 5. 08:33
 9/58 anonim ***** válasza:
94%
Nézd Kérdező (#6), ha te "azt hallottad" meg "nem mered", akkor kalkulálj vele, hogy magától a dolgok javulni nem fognak, csak egyre rosszabbak lesznek... igen, ha lépsz valamit, elindulsz valamerre, abban mindig van kockázat, az élet már csak ilyen. Ha viszont nem lépsz semmit, biztosan marad ez a helyzet... melyik a jobb?
2013. júl. 5. 08:35
 10/58 anonim ***** válasza:
76%
Ki kezeli a családban a pénzt ?
2013. júl. 5. 08:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!