Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tévő legyek, ha a párom...

Mi tévő legyek, ha a párom nem akar elmenni dolgozni?

Figyelt kérdés
Két éve született meg a gyermekünk. Eleinte rendben is volt, hogy nem dolgozik, hiszen a gyerekkel volt. De mára már nagyon rossz anyagi helyzetbe kerültünk, tartozunk fűnek-fának. Én hét napból 7-et dolgozom, nagy ritkán vagyok otthon vasárnap. Este is csak későn érek haza, de ennyi munkával sem tudom fedezni a kiadásokat. Két hitelt is bebuktunk, pedig annak idején simán fizettük őket, azóta többszörösére emelkedtek, gondolom, ez másnak is ismerős. Én már nagyon kivagyok, rettenetesen elkeserít a helyzetünk, és hiába kérem, nem hajlandó elmenni dolgozni. Pedig a lányunk már bölcsibe jár. Találtam neki munkát, de azt mondta, hogy ő fodrász létére nem fog pénztárban dolgozni 80e Ft-ért. De könyörgöm! Mekkora szükségünk lenne most erre a 80e Ft-ra is! A csekkeket meg vacsora közben dugdossa az orrom alá, és már nem bírom ezt így tovább. Múltkor meg megyek haza, és az anyjával egy ismerőstől ékszereket válogattak, ettől teljesen kiakadtam. Az már csak hab a tortán, hogy mióta megszületett a gyermekünk, nem voltunk együtt, sőt külön is alszunk, mert ő a gyerekkel alszik, én meg külön. Adjatok tanácsot, mit tehetnék?

2013. júl. 5. 08:04
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
100%
Hát én is fodrász vagyok, a vendégeim nagy részét meg tudtam tartani, pont, hogy könnyű volt gyerek mellett csinálni. Ha a feleséged nem akarta megtartani, akkor dolgozni nem akart. Gondolhatta, hogy ennyi kihagyás után elveszti a vendégeit. Én meg itt szIvok, mert a gyerekemet nem veszik fel oviba.
2013. júl. 5. 08:44
 12/58 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem értem, hogy miért bölcsis a gyerek, ha anya nem dolgozik. Lehet, én élek rossz helyen, de nálunk be se vennék, kell a hely azoknak, akiknél anya dolgozik.

Az biztos, hogy radikálisan kell megközelíteni a problémát, én a helyedben tényleg elköltöznék pár napra. Ha nem jön be a blöff, akkor meg végleg. És kérj valahonnan pénzügyi tanácsot, hogy lehetne faragni a hitelből.

2013. júl. 5. 08:51
 13/58 anonim ***** válasza:
100%

Számomra is meglepő, hogy bölcsibe járhat a gyerkőc, ha anyának nincs munkája.

De nem is ez a lényeg. Ha nem akar pénztáros lenni,akkor ahogy már írták vállaljon fodrászkodást házhoz menéssel, vagy akár fodrászatban.

2013. júl. 5. 08:56
 14/58 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg mit csinál napközben míg nincs otthon a gyerek?

Érdekes amit irtak a játszmázásról, érezze hogy elveszithet stb. Működhet. Csak az a baj, már régen rossz ha ilyesmire van szükség egy kapcsolatban. Csakhát ott a gyerek...

Sajnos nem tudok jobbat minthogy belemenj ebbe a játszmázásba. A baj az hogy ahogy biztonságban érzi mahjd magát késöbb, ujra kezdődnek a gondok. Ezt a játszmázást ujra és ujra el kell majd játszanod...

Szóval nem ez az amit családnak nevezünk...

2013. júl. 5. 09:00
 15/58 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyi pénzt adj oda neki, amennyi a gyerekre kell, aztán ha saját magára nem jut, akkor rájön.
2013. júl. 5. 09:00
 16/58 anonim ***** válasza:
100%

Ez az eset nagyon súlyos. Képes végignézni, hogy belerokkansz a sok munkába, ő meg mereszti otthon a hátsóját. Nem semmi!

Mindenképpen keményen oda kell állnod és megmondani neki, hogy eddig és ne tovább!Ez nem állapot, hogy egy pénzkiadó automatának tekint téged! ha kell játszmákkal is, de billentsd helyre! Ha nem megy, akkor viszont nincs értelme tovább együtt maradnotok!

Még valami! Ezt eddig senki nem vetette fel.Két éve született meg a gyerek, azóta nem voltatok együtt. Neked lefoglalja minden idődet a munka, este már holtfáradt vagy. A gyerek bölcsődében van. A nő otthon van minden nap egyedül, nem dolgozik, úgyhogy unatkozik. Szerinted mi következik ebből?

2013. júl. 5. 09:32
 17/58 anonim ***** válasza:
100%

A kedves párod téged csak egy pénzeszsáknak tart...

A helyedben tuti adnék neki 1 hónapot, vagy szerez munkát, vagy mehet, amerre lát...

2013. júl. 5. 09:41
 18/58 anonim ***** válasza:
79%
Hol van az a pénztárosi munka? Én nagyon szívesen csinálnám. 80 ezer jelenleg álmaim fizetése lehetne. Én is itthon vagyok 6 éve, mert a gyerekek betegek, de hála istennek, úgy tűnik, kezdenek kigyógyulni. Így nincs értelme az itthonlétnek, nem is akarok maradni. De ennyi kihagyással piszok nehéz munkát találni.
2013. júl. 5. 09:48
 19/58 anonim ***** válasza:
100%
A diplomások is elmennek 80e-ért dolgozni, ha nincs más!
2013. júl. 5. 09:52
 20/58 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként tényleg, az is lehet megoldás Kérdező, hogy gyermektartás bírósági megállapítását akkor is lehet kérni, ha egyébként egy háztartásban éltek, ugyanis a felnőtt, munkaképes társadat nem vagy köteles eltartani. Tehát beadod a tartásdíj-pert, megítélnek valamennyit, és akkor azt az összeget _ és csakis azt az összeget, elismervény ellenében_ átadod minden hó elején, egyebekben meg külön kassza, és kész.
2013. júl. 5. 09:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!