Mit tegyek? A menyem nem hajlandó semmire sem, ha szólok neki, megsértődik, adjak a fiamnak ultimátumot?
Sziasztok!
A történet:
Fiam 28 éves,jelenleg dolgozik,2 éve házasodtak össze a párjával,fél éve élnek velünk,egy 2 emeletes családi házban.
Eleinte albérletben éltek,de a főbérlő úgy döntött,eladja a lakást,ezért hozzánk költöztek.
Viszont a menyem már másfél éve nem dolgozik,a fiam tartja el.
Ez még "hagyján",de ugye együtt lakunk,egy tányért nem mos el,magukra sem hajlandó kimosni,ha vesz vmi ételt,akkor felviszi hozzájuk,és ketten eszik meg.
A fiam nem volt ilyen,teljesen megváltozott.
Példának okáért múlt héten pizzát rendeltek,mert a menyem ki volt éhezve,meghozták,szépen vittek fel tányérokat,és megették,annyit nem kérdeztek meg hogy "kérsz egy szeletet,te idióta?"
De az uszításhoz nagyon ért a menyem.
Múltkor palacsintát sütöttem,nem voltak itthon,elmentek
valami ismerőshöz,én vendégeket vártam,"sajnos" nem maradt
a palacsintából,én konkrétan egy darabot ettem,lányom gyerekei is itt voltak,akik élnek,halnak a palacsintáért.
A lényeg az,hogy a fiam nekem támadt,hogy miért nem voltam képes félretenni egy darabot,mikor tudom hogy a menyem szereti,ez bunkósság volt a részemről.....
Tudni kell,hogy ez a pizzás eset után volt....
De nem csak ezek miatt vagyok kiakadva!
Nemrég nálunk voltak a lány szülei,én készülődtem,süteményt sütöttem,főztem,kajával vártam őket,mikor elmentek,a menyem felvonult a szobába a fiammal,mint egy dáma,én meg itt maradtam az összes mosatlannal,és előtte sem kérdezte volna meg,hogy "segíthetek valamiben?"
Én olyan vagyok,hogy nem szeretem valakiből kierőszakolni a segítséget,vagy jön reflexből,vagy nem.....
De ez nekem kicsit is sok.
A férjemmel is sokat veszekszünk,múltkor fel akart menni,és megmondani a menyemnek,hogy szépen költözzenek az ő szüleihez,és használja ki az anyját!
De én leállítottam.
Fiammal már beszéltem,ő azt mondta,hogy miért nem szólok neki?Mondtam,hogy 1. Nem velem él,nem nekem kéne szóvá tenni neki ezt az egészet! 2.Milyen dolog már,hogy kierőszakolom belőle,hogy "légszíves ha esztek,mosogassatok már el magatok után,vagy drága lányom,a mosógép nem evett még meg senkit,nem kell félni tőle!"
Komolyan mikor a lányom 17 éves volt,vele nem voltak ilyen problémák,mindenben segített,amíg el nem költözött......
Múltkor szóltam neki,mikor megebédeltünk,hogy légyszíves segítsen nekem mosogatni,ő nem szólt,de láttam hogy húzza a száját,viszont másnap a fiam odajött hozzám,hogy szerinte én bunkón szóltam a párjának.....szerintem a "légyszíves" nem bunkó megszólítás....
Meg azon is kiakadtam,hogy 50 ezer forint csak a rezsink,(internetet a fiamék miatt köttettem be,azt mondták,majd ők fizetik)ennek a fele 25 ezer,viszont a kaját,a mosószereket,tisztítószereket én fizetem,azt eszik általában amit én főzök,meg mertem jegyezni,hogy ez elég kevés,és egy albérletben minimum 3x ennyit fizetnének,erre megint én voltam a banya,aki kötekedik.
Úgy érzem ezt már nem sokáig bírom,a fiam,mikor egyedül élt itt,volt hogy főzött,volt hogy segített ebben,abban,viszont mióta a felesége lett a nő,teljesen megváltozott.....
Elnézést,hogy ilyen hosszú lett....
Engem is megöl már a kíváncsiság... :-P
Kérlek, írj anyósok legjobbika :-D
Én most tévedtem ide, régi kérdés nem is reagálok, de te hallod egy álom anyós vagy!
Ezt bóknak szánom!!! A csaj nem tudja milyen szerencséje van...! :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!