Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? A menyem nem...

Mit tegyek? A menyem nem hajlandó semmire sem, ha szólok neki, megsértődik, adjak a fiamnak ultimátumot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A történet:

Fiam 28 éves,jelenleg dolgozik,2 éve házasodtak össze a párjával,fél éve élnek velünk,egy 2 emeletes családi házban.

Eleinte albérletben éltek,de a főbérlő úgy döntött,eladja a lakást,ezért hozzánk költöztek.

Viszont a menyem már másfél éve nem dolgozik,a fiam tartja el.

Ez még "hagyján",de ugye együtt lakunk,egy tányért nem mos el,magukra sem hajlandó kimosni,ha vesz vmi ételt,akkor felviszi hozzájuk,és ketten eszik meg.

A fiam nem volt ilyen,teljesen megváltozott.

Példának okáért múlt héten pizzát rendeltek,mert a menyem ki volt éhezve,meghozták,szépen vittek fel tányérokat,és megették,annyit nem kérdeztek meg hogy "kérsz egy szeletet,te idióta?"

De az uszításhoz nagyon ért a menyem.

Múltkor palacsintát sütöttem,nem voltak itthon,elmentek

valami ismerőshöz,én vendégeket vártam,"sajnos" nem maradt

a palacsintából,én konkrétan egy darabot ettem,lányom gyerekei is itt voltak,akik élnek,halnak a palacsintáért.

A lényeg az,hogy a fiam nekem támadt,hogy miért nem voltam képes félretenni egy darabot,mikor tudom hogy a menyem szereti,ez bunkósság volt a részemről.....

Tudni kell,hogy ez a pizzás eset után volt....

De nem csak ezek miatt vagyok kiakadva!

Nemrég nálunk voltak a lány szülei,én készülődtem,süteményt sütöttem,főztem,kajával vártam őket,mikor elmentek,a menyem felvonult a szobába a fiammal,mint egy dáma,én meg itt maradtam az összes mosatlannal,és előtte sem kérdezte volna meg,hogy "segíthetek valamiben?"

Én olyan vagyok,hogy nem szeretem valakiből kierőszakolni a segítséget,vagy jön reflexből,vagy nem.....

De ez nekem kicsit is sok.

A férjemmel is sokat veszekszünk,múltkor fel akart menni,és megmondani a menyemnek,hogy szépen költözzenek az ő szüleihez,és használja ki az anyját!

De én leállítottam.

Fiammal már beszéltem,ő azt mondta,hogy miért nem szólok neki?Mondtam,hogy 1. Nem velem él,nem nekem kéne szóvá tenni neki ezt az egészet! 2.Milyen dolog már,hogy kierőszakolom belőle,hogy "légszíves ha esztek,mosogassatok már el magatok után,vagy drága lányom,a mosógép nem evett még meg senkit,nem kell félni tőle!"

Komolyan mikor a lányom 17 éves volt,vele nem voltak ilyen problémák,mindenben segített,amíg el nem költözött......

Múltkor szóltam neki,mikor megebédeltünk,hogy légyszíves segítsen nekem mosogatni,ő nem szólt,de láttam hogy húzza a száját,viszont másnap a fiam odajött hozzám,hogy szerinte én bunkón szóltam a párjának.....szerintem a "légyszíves" nem bunkó megszólítás....

Meg azon is kiakadtam,hogy 50 ezer forint csak a rezsink,(internetet a fiamék miatt köttettem be,azt mondták,majd ők fizetik)ennek a fele 25 ezer,viszont a kaját,a mosószereket,tisztítószereket én fizetem,azt eszik általában amit én főzök,meg mertem jegyezni,hogy ez elég kevés,és egy albérletben minimum 3x ennyit fizetnének,erre megint én voltam a banya,aki kötekedik.

Úgy érzem ezt már nem sokáig bírom,a fiam,mikor egyedül élt itt,volt hogy főzött,volt hogy segített ebben,abban,viszont mióta a felesége lett a nő,teljesen megváltozott.....

Elnézést,hogy ilyen hosszú lett....

2013. júl. 1. 21:10
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
61%

"Főzz annyit, amit ti megeszted ketten a férjeddel. Ne moss rájuk, ha beleteszik a szennyeskosárba, akkor ne mosd ki, hanem hagyd ott vagy tedd a szobájukba. Piszkos tányérral ugyanígy. "

ugyan ezt akartam leírni. Vegyél egy plusz szennyeskosarat, mondd meg, hogy a kék az övék, a fehér a tiétek. Ha főzöl, csak egy evésre, csak magatoknak! Ha másnap pl. abból visztek, akkor kis műanyagba tedd bele, aminek a tetejére ráragasztasz egy cetlit a neveddel, mondván, hogy munkahelyen lopják a kaját...

Csak észreveszi magát!

Esetleg vegyél nekik egy szép tányérkészletet, hogy legyen sajátjuk, úgy megtetszett, hogy megvetted nekik. Aztán majd ha ott áll egy hete a mosogatóban, talán feltűnik a fiadnak...

ne vásárolj 4személyre, ne vegyél kenyeret...

megértem a problémád, és nekem sem lenne pofám megcsinálni, amit a csaj művel, de ebben picit te is hibás vagy, hogy az elejétől kezdve megcsinálod helyette

2013. júl. 1. 22:13
 22/68 A kérdező kommentje:

Most lehet kegyetlen leszek a szemetekben,de mivel én is meguntam a tűrést,és a türelmem is elfogyott,leírom mit beszéltem a férjemmel!

Van a közelünkben egy kifőzde,házias ételekkel,számolgattam,és ugye mint megfőzni egy 4 személyes ebédet,nekünk is takarékosabb lenne.

Szépen elmennénk a férjemmel,megebédelünk,ők meg rendeljenek pizzát,vagy amit szeretnének.Nincs féltékenykedés,egy falatot nem kell adniuk!

Ha meg is kínálnának,ami nem rendszeres,elutasítanám én is,a férjem mondta,hogy ő is.....

Én nem akarok várni másra,a mosogatást megcsinálom,nem akarom hogy bűzölögjön a mosatlan a konyhában,ha például vendég jön,de a szennyes kosárból szépen kiválogatnám a mi ruháinkat,és azt kimosom....

A fiamnak "elvileg" asszonya van,ne csak elvileg legyen így,a gyakorlatban is!

Nem lesz ultimátum,nem lesz nagy megbeszélés,férjem azt mondta,hogy várjuk meg szép nyugodtan a reakciókat,ha nekik fog feljebb állni,megint én leszek a szörnyszívű anyós,akkor szépen a férjemmel közösen megkérjük menyemet,hogy költözzön haza,ha a fiam nem érti meg,hogy nekem van igazam,és szintén ki lesz akadva,őt is megkérjük hogy mivel "jóban,rosszban együtt!,akkor szépen tartson vele!

Lehet hogy eleinte sz.rul fogom érezni,de így meg nyelek,nyelek,nyelek,az idegeim meg szakadnak.....

2013. júl. 1. 22:13
 23/68 anonim ***** válasza:
69%
kedves kérdező, ugyan ezt írtam a válaszomban, amit egyszerre küldtünk el! :)
2013. júl. 1. 22:15
 24/68 anonim ***** válasza:
87%
Csak ez mellett álljatok is ki, ne enyhülj meg időközbe.
2013. júl. 1. 22:17
 25/68 anonim ***** válasza:
23%

Ti látjátok át, milyen a helyzet, és milyen választ kíván.

Arra fel vagytok készülve, hogy talán évekre elveszítetitek a gyereket?

Mert ez simán benne van. Gondolom a csaj dolgozik majd az ügyön eleget.:(

2013. júl. 1. 22:17
 26/68 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó ha elveszítik akkor már így is úgyis. Azért a fiú csak belátja, hogy a munkanélküli embertől nem olyan nagy elvárás, hogy mosogasson és főzőn a családra.
2013. júl. 1. 22:21
 27/68 anonim ***** válasza:
19%

Oké, ezért kérdeztem.

Ha mindegy, akkor mindegy. De az tuti, hogy kiáll a csaj mellett és örihari lesz hosszú éveken át. Se Karácsony, se Húsvét, kéthavonta egy telefon.

Ne legyen igazam.

2013. júl. 1. 22:22
 28/68 A kérdező kommentje:

ma 22:15 Igazad van :)

De ez a cetli,mert hogy munkahelyen lopják a kaját se rossz ötlet!

Biztos fiam iszonyatosan haragudni fog,de ha odaköltöznek a lány szüleihez,nem hiszem hogy majd ők takarítanak utánuk,mosnak,főznek rájuk.....

De meglehet próbálni!

Én nem fogom mondani a fiamnak,hogy ne menjen.

Felnőtt férfi,az ő döntése!

2013. júl. 1. 22:24
 29/68 anonim ***** válasza:
91%
Ha akar, akkor megy. Majd rájönnek, hogy máshol nincsen semmi ingyen!
2013. júl. 1. 22:26
 30/68 A kérdező kommentje:

ma 22:22

Az az élet rendje,hogy ha kirepül az ember gyermeke.....

Ha 2 havonta telefon,vagy e között,a jelenlegi helyzet közül kell választanom,legyen a 2 havi telefon.

Elégé friss azért az ő kapcsolatuk....nem hiszem hogy a fiam örök papucs életet szeretne élni,de mondom!ha meg tévedek,az ő élete/döntése.....

2013. júl. 1. 22:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!