Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most őszintén normális, aki...

Most őszintén normális, aki kamionosnak megy? Sokan minden 2. hétvégén vannak itthon vagy 1 hónapban 2-3 napot, milyen családi élet ez? Élet ez?

Figyelt kérdés

Sok kamionos elmegy otthonról, hazajön 2-3 hét múlva akkor is csak 1-2 napra. Vannak, akik ún. UNIO-nak és 1 hónapokat távol vannak vagy még többet. Milyen az ilyenek családi élete? Szexuális élete? Hokiznak, meglett férfi léttükre? Normális ez?

Azom kívül nem éri meg pénzben sem, odautazás-visszautazás, bevásárlás 2-3 hétre vagy 1 hónapra, fizetni-fizetni...

Van, amikor ki sem fizetik a sofőrt, sokakat kihasználnak.

2013. júl. 1. 17:06
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/220 A kérdező kommentje:
Nem kell ahhoz kamionozni, hogy tudjuk mi az igazság! A hétköznapokat átstresszelő kamionosok, hétvégeken a távoli utakon, parkolókban várakozó a családjuktól távol levő emberek kiszolgáltatottságairól szól a kamionosság, többek között!
2013. nov. 8. 21:01
 112/220 A kérdező kommentje:

Egyszerűen nem ér annyit a kamionozás, hogy hóban-fagyban, melegben-hidegben nyomorogjanak a kamionosok, távol otthonuktól, kiszolgáltatva bagóért!

Csak egy észrevétel: Ez jól hangzik, hogy pl: fizetés 350ezer Ft. (bár ez folyamatosan aligha ennyi, de maradjunk a példánál).

Ha valóban ilyen jó a fizetés, ha baromira jól lehet keresni, akkor miért hagyja ott nagyobb cégeknél minden nap legalább 10 ember a kamionozást?

Hát, hülyék azok? De, hisz 350 ezret lehet keresni!! Miért hagyják ott?

Miért van mindig felvétel a kamionosságban?

2013. dec. 6. 20:48
 113/220 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb cégeknél? Mire gondolsz? Waberer"s, Horváth Rudi, van még nagy cég ezeken kívül? Igen, ezeket otthagyják. Ezek a nagyok vesznek fel kezdőket, van sok kocsi, kitermelik az újonc pilótákat, ott törjenek, zúzzanak, Gyuri bácsi ki tudja fizetni. Lehúznak ott egy évet, kettőt, gyakorlatot szereznek. Aztán mennek, keresnek egy jobb céget, ahol pénzt is lehet keresni. Németországban a következő 15 évben negyed millió sofőr megy nyugdíjba, rengeteg az állás. Minden német autó hátulján ott a matrica: Wir suchen Fahrer/Fahrerin - valahogy így, én angolos vagyok. Már filippínó (nem vicc, találkoztam ilyennel) sofőröket is felvesznek, de sok az orosz is. Egész nyugat Európában sofőr hiány van, angol, ír, svéd, holland, német firmához alap- , középfokú nyelvtudással nem nagy ügy bekerülni. Most az én cégemtől is mentek el kollégák, osztrák céghez, napi 20 ezer forintnyi euró, minden ledolgozott napra.
2013. dec. 7. 08:35
 114/220 A kérdező kommentje:

Hakapeszi.M!

Neveket, cégneveket ne írj, én sem írok! Nem célzok semmilyen cégre, akinek nem inge ne vegye magára!

Figyelj! Azok, akik otthagyják a Magyar jólfizető 350 ezres állást (pár hónap után, ritka, aki évekig kihúzza..) szerinted mind rohan külföldre sofőrnek?

Mindegyik sofőr beszél perfekt Németül vagy Angolul? Aligha.

Csak elenyésző rész sofőr megy ki, mert itthon van egyrészt a családja, másrészt érthető, mert beleugrani az ismeretlenbe, SOKAN EGY FIGYING NÉLKÜL, hidd el nem egyszerű!!

Ez helyett mit csinál sok sofőr? ELMEGY A SZERENCSÉTLEN EGY MÁSIK MAGYAR KAMIONOS CÉGHEZ!! Azt hiszi ott jobb lesz! Be akarja beszélni önmagának, hogy húúú na majd ennél a cégnél máshogy lesz! Holott egyik kutya, másik eb!

Lehet ott meg más problémák vannak vagy lesznek!

2013. dec. 7. 10:47
 115/220 anonim ***** válasza:
100%
Azt írok, amit akarok, akár cégnevet is. Mit tudom én miért megy el a "jólfizető" Waberer's - től? Sok az "egyszerű" ember. Miért nem tanul meg egy nyelvet az évek alatt? Van idő hétvégente, nekem sikerült. Sokan megtanulnak, és kereshetnek jobb céget. Amit írtam - ezt figyeld - Troll GmbH, kereshetsz jól is (én nem ott vagyok), tele hirdetéssel az internet. Még régebben beregisztráltam valahova, csak küldik a német állás ajánlatokat egyre. Hát aki a Gyuri bácsitól mondjuk a Horváth Rudihoz megy? Arra mit mondjak...
2013. dec. 7. 10:59
 116/220 A kérdező kommentje:

HakapeszM.

Erről van szó! Sokan, egyszerű sofőrök, tele hitelekkel, családi gondokkal csak vándorolnak egyik cégtől a másikig! Nézd meg, pl. egy ötven éves sofőrnek eddig hány kamionos helye volt! Legalább 10 helyen dolgozott, hanem 20 helyen....

Egy 40-50 éves sofőr, aki hajdanán még oroszt tanult (már ha tanulta volna...), nem egyszerű neki most hirtelen hipp-hopp megtanulnia Németül vagy Angolul!

Sok régi sofőr azt mondja, inkább megkapál 5 szőlőtőkét, minthogy megtanulna 5 hosszú idegen mondatot!

Nyelvtudás nélkül, pénz nélkül, ismeretség nélkül a nagy ismeretlen idegen országba kimenni sofőrnek, hidd el nem egyszerű nekik! Ez érthető!

Akkor mit tesznek a gyakorlott sofőrök, akik besokaltak a sok kizsákmányoló vadaktól?

Elmennek egy másik Magyar céghez kamionosnak. Mondván ott nem kell Németül tudni, közel is van és dolgozni is muszáj nekik a családjuk és a hiteleik miatt!

2013. dec. 7. 11:08
 117/220 anonim ***** válasza:
91%

Mindenki a maga életéért felelős. Én sem vagyok távol a 40 - től, 38 elmúltam. Nagy ügy megtanulni alapfokon angolul. Van idő, nem csak a sört kell emelgetni hétvégén, és ezt én mondom, aki igazán nem veti meg. Olvasni kell, tanulni. 5 ezer forint egy könyvtár éves tagsága, van sok angol regény, nyelvkönyv, annyit hamar meg lehet tanulni, hogy dolgozni tudj. Sosem értettem, hogy valaki pl. 20 éve kamionos és egy bockwurst - ot mustárral nem tud rendelni Németországban.

Egy osztrák, német, holland cégtől is haza lehet járni 3 - 4 - 5 hetente, nem muszáj kint élni. Egy kamionos legyen már talpraesett, ne viccelj, ez a meló épp arról szól, hogy találd fel magad Manchestertől Moszkváig, oldd meg egyedül a lehetetlent is, aki otthonülős, szájba kell rágni neki mindent az nem erre a pályára való. Itt egy kicsit kalandornak kell lenni. Vagy az ilyen menjen el dolgozni 8 - tól 17 - ig, 120 ezer forintért aztán panaszkodjon, az épp aktuális rendszerre, mert nem vitte semmire.

2013. dec. 7. 11:26
 118/220 A kérdező kommentje:
HakM. Egyet értünk! De, ezt ne nekem mondd, hanem annak a sok középkorú szerencsétlen nagy gyakorlattal rendelkező kamionosnak, akik egyik Magyar kamionos cégtől vándorolnak, kisebb nagyobb kihagyásokkal a következő Magyar kamionos cégekig!
2013. dec. 8. 13:16
 119/220 A kérdező kommentje:

HakM!

Hidd el, sokan egy fix, stabil 120 ezres állással jobban járnának, hosszú távon, mint egy bizonytalan ideig tartó, kíméletlen, család nélküli, stresszes 300 ezres kamionos állással!

2013. dec. 10. 14:29
 120/220 anonim ***** válasza:
100%

Téged senki nem kényszerít semmire. Én nem élnék meg havi 120 ezerből, a kiadásaim meghaladják ezt. Senkit nem kényszerítenek, hogy kamionos legyen.

Nem akarok dicsekedni, csak egy példa: én három hete itthon vagyok. Nemsokára szül a feleségem, 1 - 2 héten belül, de nagy a bizonytalanság ilyenkor már, akár ma este is sor kerülhet rá. Nem hagyom itt egyedül, újévkor megyek csak majd dolgozni. Közel két hónapig nem dolgozom, egyáltalán, napi 24 órát vagyok itthon és olvasgatok, netezem. És megtehetem, pedig van hitelem, nem is kevés. Más melónál csináld meg ezt.

2013. dec. 10. 14:40
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!