Máshol is vannak ilyen összetartó felszínes családok? Nem értem, hogy van ez! Lent folyt.
Pároméknál azt látom, h minden nap órákat képesek beszélgetni a távolabbi családtagok is, gyakran vannak hatalmas családi ünnepek, mindenki szeret mindenkit, ezt hirdetik is magukról, h ők milyen szép nagy összetartó család. Ugyanakkor alapvető dolgokat nem beszélnek meg egymással, mert ciki, vagy nem is tudom. Pl: étterembe mentünk velük, és mivel már sokszor fordult elő, h (nem volt megbeszélve semmi, párom meg nagyon előzékeny) mi fizettünk nekik. Én mondtam a páromnak, h mivel most nem állunk úgy anyagilag, jó lenne előre tisztázni, h mindenki a maga részét fizeti. Erre ő azt válaszolta, h ezt nem tudja megbeszélni, ezt hogy beszélje meg!?
Az én családom ugyan nem ilyen szép összetartó, vannak viták, stb, de azért ha ilyesmiről van szó, simán megmondom anyunak, h ne haragudj, most nem hívlak meg. Vélemények?
Persze, szoktunk is hálából, csak úgy ezt-azt adni, ide-oda vinni őket, csak az szerintem nem jó, ha ez természetessé, illetve elvárássá válik. És én itt ilyesmit látok. Már fel se ajálnljál, h ők fizetnek, illetve mindenki a maga részét, mert természetes, h mi fizetünk.
Az, h jelenleg több van nekünk a bankban, semmit nem jelent, mert nekünk még szinte semmink nincs. Amúgy ők se élnek rosszul.
Úgy érzem, elsősorban nem az a gond, hogy spórolni szeretnél az erre költött pénzből, hiszen számolgattad, ha csak Ti ketten mennétek, sokkal többször tudnátok étterembe járni, inkább az zavar, hogy már gyakorlatilag elvárás lett ez a fajta meghívás. Ezt viszont tényleg nagyon nehéz közölni a szülőkkel feszültségmentesen. Nem csodálom, hogy a párod ódzkodik ettől, mert már évek óta rendszeressé vált nálatok ez a fajta közös program. A valódi indokot szerinted hogyan tálalja úgy a párod a szüleivel, hogy ne legyen belőle sértődés?
Meg lehet próbálni kevesebbszer menni közösen, meg finom módszerekkel rávezetni, hogy Ti ezt a szokást szeretnétek kevesebb alkalomra redukálni, de kérdés, a párodat is ugyanígy zavarja ez a helyzet, mint téged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!