Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Máshol is vannak ilyen összeta...

Máshol is vannak ilyen összetartó felszínes családok? Nem értem, hogy van ez! Lent folyt.

Figyelt kérdés

Pároméknál azt látom, h minden nap órákat képesek beszélgetni a távolabbi családtagok is, gyakran vannak hatalmas családi ünnepek, mindenki szeret mindenkit, ezt hirdetik is magukról, h ők milyen szép nagy összetartó család. Ugyanakkor alapvető dolgokat nem beszélnek meg egymással, mert ciki, vagy nem is tudom. Pl: étterembe mentünk velük, és mivel már sokszor fordult elő, h (nem volt megbeszélve semmi, párom meg nagyon előzékeny) mi fizettünk nekik. Én mondtam a páromnak, h mivel most nem állunk úgy anyagilag, jó lenne előre tisztázni, h mindenki a maga részét fizeti. Erre ő azt válaszolta, h ezt nem tudja megbeszélni, ezt hogy beszélje meg!?

Az én családom ugyan nem ilyen szép összetartó, vannak viták, stb, de azért ha ilyesmiről van szó, simán megmondom anyunak, h ne haragudj, most nem hívlak meg. Vélemények?

2009. okt. 13. 11:09
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Szoktunk néha étteremben enni, de egyrészt jobb szeretek a párommal kettesben éttermezni, másrészt pedig ha kiszámolom, h abból a pénzből hányszor mehetnénk el ketten.. Meg ez valahogy elvárás, mert a párom most éppne jól keres. Csak azt nem veszik figyelembe, h nekünk most félre kellene tennünk azokra a dolgokra, amiket már fent leírtam.
2009. okt. 13. 13:23
 22/26 anonim ***** válasza:
Nézd, nekem a családi béke megérne minden pénzt, sajnos nekem nem jutott ki a családi békéből. A párod ilyen szempontból szerencsés. Ha viszont nektek ez most tényleg nagy költség, és nem tudtok velük beszélni, tényleg az lenne a legjobb, hogy érzékeltessétek a problémát azzal, hogy ti sem éttermeztek. Ebből még az is ért, akivel beszélni nem lehet. Ha látja, hogy csináljátok, az agya kapcsol, hogy megtehetitek, ha azt látja, hogy egyszer csak nem csináljátok, akkor az agya arra fog kapcsolni, hogy nem tehetitek meg, és nem is fogja elvárni, mert aki nem teheti meg, attól nem kér. Ti meg visszafogjátok az éttermezést addig, amíg azt a pénzt másra fordítjátok, mondjuk beteszitek bankba. Más ötletem nincs, panaszkodni meg mi értelme, ha a megoldási lehetőségeket csak elméletben játszod végig?
2009. okt. 13. 13:44
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Ismerem ezt a típusú férjet, az enyém se mondaná ebben a helyzetben, hogy most én nem mennék. Még a vacsora előtt beszéljétek meg, hogy most mindenki fizeti a saját részét, mert ez így igazságos és annyira marhára jó fejek, megértik majd...
2009. okt. 13. 14:49
 24/26 anonim ***** válasza:
A kommentjeidből úgy veszem ki, hogy Ti jobb anyagi körülmények között éltek, mint a férjed szülei. Lehet, a párod a háláját szeretné kifejezni a meghívással a szüleinek, azt köszöni meg, hogy felnevelték, esetleg taníttatták, segítették és lehetővé tették, hogy ő most jól éljen. Ez egyfajta gesztus lehet a párod részéről a szülei felé, amit nem tud szavakkal kifejezni. Ő talán így mutatja ki a szeretetét. Én is vittem már el anyukámat moziba, színházba, "csak úgy" mert örömet akartam neki szerezni. Sokféle kapcsolat, kötődés létezik. Van, aki rendszeresen bevásárol a szüleinek, ha megteheti, de olyan is van, ahol a szülők támogatják a felnőtt gyerekeiket gyakran erőn felül.
2009. okt. 13. 17:46
 25/26 A kérdező kommentje:

Persze, szoktunk is hálából, csak úgy ezt-azt adni, ide-oda vinni őket, csak az szerintem nem jó, ha ez természetessé, illetve elvárássá válik. És én itt ilyesmit látok. Már fel se ajálnljál, h ők fizetnek, illetve mindenki a maga részét, mert természetes, h mi fizetünk.

Az, h jelenleg több van nekünk a bankban, semmit nem jelent, mert nekünk még szinte semmink nincs. Amúgy ők se élnek rosszul.

2009. okt. 13. 18:16
 26/26 anonim ***** válasza:

Úgy érzem, elsősorban nem az a gond, hogy spórolni szeretnél az erre költött pénzből, hiszen számolgattad, ha csak Ti ketten mennétek, sokkal többször tudnátok étterembe járni, inkább az zavar, hogy már gyakorlatilag elvárás lett ez a fajta meghívás. Ezt viszont tényleg nagyon nehéz közölni a szülőkkel feszültségmentesen. Nem csodálom, hogy a párod ódzkodik ettől, mert már évek óta rendszeressé vált nálatok ez a fajta közös program. A valódi indokot szerinted hogyan tálalja úgy a párod a szüleivel, hogy ne legyen belőle sértődés?

Meg lehet próbálni kevesebbszer menni közösen, meg finom módszerekkel rávezetni, hogy Ti ezt a szokást szeretnétek kevesebb alkalomra redukálni, de kérdés, a párodat is ugyanígy zavarja ez a helyzet, mint téged?

2009. okt. 13. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!