Máshol is vannak ilyen összetartó felszínes családok? Nem értem, hogy van ez! Lent folyt.
Pároméknál azt látom, h minden nap órákat képesek beszélgetni a távolabbi családtagok is, gyakran vannak hatalmas családi ünnepek, mindenki szeret mindenkit, ezt hirdetik is magukról, h ők milyen szép nagy összetartó család. Ugyanakkor alapvető dolgokat nem beszélnek meg egymással, mert ciki, vagy nem is tudom. Pl: étterembe mentünk velük, és mivel már sokszor fordult elő, h (nem volt megbeszélve semmi, párom meg nagyon előzékeny) mi fizettünk nekik. Én mondtam a páromnak, h mivel most nem állunk úgy anyagilag, jó lenne előre tisztázni, h mindenki a maga részét fizeti. Erre ő azt válaszolta, h ezt nem tudja megbeszélni, ezt hogy beszélje meg!?
Az én családom ugyan nem ilyen szép összetartó, vannak viták, stb, de azért ha ilyesmiről van szó, simán megmondom anyunak, h ne haragudj, most nem hívlak meg. Vélemények?
Szia!
Lehet hogy csak a párod "félénk"ilyen téren, és nem merte megkérdezni. Lehet, hogyha megteszi a szülei a fejükhöz kapnak, hogy milyen bambák, hogy erre nem gondoltak....De hy más nem, szerintem ilyenkor nyisd ki nyugodtan a szád, és mondd meg, hogy "stefi". Bocs, csak ez a vicces szó jutott eszembe, de érted a lényeget...
A párod családjával oldódj, lazulj annyira, hogy Te is meg tudd beszélni velük az ilyesmit, ha ő annyira bamba, hogy nem meri.
Esetleg próbáld meg őt lazítani, "anyukád szeret, nyilván nem akarná, hogy miatta túlköltekezzünk" típusú mondatokkal, hátha célba érsz.
Régen nagyon sok ilyen összetartó család volt,ma már egyre ritkább.A milyenk is ilyen,és ez a jó.
Ettől függetlenül,megkérdezhetd te is az anyósoddtól,hogy pl.ilyen esetekben mindig más fizet,vagy csak ti.
Én nem vagyok beépülve annyira a családba, meg nekem nehezen is megy ez a "szép nagy család" stílus. Nem gondoljátok, h fura lenne, ha én kérdeznék egy ilyen témában? Anyós biztos azt gondolná, h én akarom lebeszélni a fiacskáját arról, h megvendégelje őket.
Amúgy nem tudom, h ők egy más között mennyire beszélnek ilyen dolgokról, szerintem csak a házaspárok külön-külön.
Pont ezért írtam, hogy épülj bele, "lazulj" bele a családba. Ha nem teszed, sosem tudsz majd őszintén kommunikálni velük, anélkül, hogy valaki meg ne sértődne. Ha megismerik a stílusodat-és te is az övékét, mindenki rájön majd, hogy nem kekeckedni akarsz, ha kínos kérdéseid vannak.
:)
12:00
Nekem is nagyon fura ez. Nyilván ha pénzről van szó, az ember kicsit zavarban van az ismerőseivel, de már a közelebbi haverjaival sem, nemhogy a családjával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!