Máshol is vannak ilyen összetartó felszínes családok? Nem értem, hogy van ez! Lent folyt.
Pároméknál azt látom, h minden nap órákat képesek beszélgetni a távolabbi családtagok is, gyakran vannak hatalmas családi ünnepek, mindenki szeret mindenkit, ezt hirdetik is magukról, h ők milyen szép nagy összetartó család. Ugyanakkor alapvető dolgokat nem beszélnek meg egymással, mert ciki, vagy nem is tudom. Pl: étterembe mentünk velük, és mivel már sokszor fordult elő, h (nem volt megbeszélve semmi, párom meg nagyon előzékeny) mi fizettünk nekik. Én mondtam a páromnak, h mivel most nem állunk úgy anyagilag, jó lenne előre tisztázni, h mindenki a maga részét fizeti. Erre ő azt válaszolta, h ezt nem tudja megbeszélni, ezt hogy beszélje meg!?
Az én családom ugyan nem ilyen szép összetartó, vannak viták, stb, de azért ha ilyesmiről van szó, simán megmondom anyunak, h ne haragudj, most nem hívlak meg. Vélemények?
Olyan még nem volt,hogy kajáltok és az Anyósodék álltak mindent??
Minden egyes ilyen családi eseményen csak ti fizettek??
Mert,ha csak egy ilyen alkalomról volt szó akkor eléggé túldramatizálod a dolgot,nem?
12:37
Nem csak egy alkalom volt, amikor étterembe megyünk, kb. egy évben 3-szor, mindig mi fizetünk. Egy alkalomért én se szólnék, mondjuk ha egy volt, akkor is úgy illyene, h a másodikat ők fizessék, főleg, h többen is vannak, mint mi :S
Több, mint 6 éve vagyunk együtt.
Anyósnak nem tudom elmagyarázni, h nem áálunk fényesen, mert előtte nyilvánvaló, h mennyit keres a fia, meg én is. Ez kettőnknek nyilvánvalóan bőven sok, csak azt nem veszi figyelembe, h nekünk rengeteget kell spórolni olyan dolgokra, amik nekik már megvannak: rendes lakás, kocsi, gyerek, stb. Meg most nem szeretnék az anyósommal a saját anyagi helyzetünkről vitatkozni! Én sem ítélem meg az ő anyagi helyzetüket, ő se piszkálja a miénket, legyen elég annyi, h bocs, most nem megy! Nem tartozom magyarázattal.
Bocsi, ez kicsit off volt :S
"Ez azért furcsa,mert az ember kivel legyen/lehet igazán őszinte, ha nem a családjával?"
A családok egy része diszfunkcionális, nem jól működik. Talán kb. felük. Nem ritka az olyan család sem, amiben az embereknek soha egy őszinte megnyilvánulásuk sincs. És ez még mindig fényévekkel jobb, mint azok a családok, amikben fizikai terror van. A családok kb. fele azonban működik.
Ha nektek 1 évben 3-szor étterembe járásra sok, ha ti fizettek, akkor ne menjetek el étterembe, hagyjátok ki. Mi családdal a gyorséttermeken kívül igazi étterembe csak lagzikon és nyaralásokon mentünk, csakúgy egyszer se.
Ha nem tehetem meg, ha nekem megterhelő, nem megyek, nálam így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!