Szerintetek is felelőtlen szülő az aki a születendő babájának nem tud új ruhákat, kiságyat, babakocsit venni?
nem, de azért a semmire sem illendő szülni. a GYED legyen meg, némi megtakarítás vésztartaléknak, normális lakhatási feltételek, apukának olyan végzettség, amivel talál munkát hamar, ha ne adja az ég, de kitennék a melóhelyéről.
inkább várok a gyerekvállalással pár évet, de nem szeretnék létbizonytalanságban élni és telesírni a világot, h nekünk milyen fos az életünk.
tervezem, h veszek használt dolgokat, mert a gyerek tényleg kinő mindent pár hónap alatt. jómagam is turiból öltözöm, a megspórolt pénznek van jobb helye is :)
ha lesz elég bátorságom, akkor majd körbekérdezek ismerősök közt, h van-e valakinek eladósorban kiságy, kiskád, pelenkázó, babakocsi, olyan babaholmi, ami csak a helyet foglalja, és reális áron megszabadulnának tőle :)
az újak árát meg félretesszük értelmes jövőbeli célokra.
kedves kérdező, sztem nem ezért ostobázott le a szomszédasszonyka, hanem valami komolyabb dolog is lehet a háttérben ha jól sejtem.
Nem kellene úgy gyereket vállalni, hogy nincs pénz új ruhákra, új babakocsira, új kiságyra. Hogyha van pénz rá bőven, mégis a használtakat választják, az egy jó döntés is lehet.
De akinek nincs a számláján ezekre pénz (mennyibe kerülnek újonnan? Kiságy 40e, babakocsi 80-120e, ruhák 30e) az ne vállaljon már gyereket... 0 forintra és minimálbéres munkára gyereket vállalni???? Én is ismerek ilyen párt, de ilyenkor mit gondolnak az emberek? Hogy nem baj hogy nincs pénzem se jó munkám, mire megszületik a gyerek úgyis megnyerem a lottót vagy jobbra fordul a helyzet? Mégis mitől fordulna?
Ezek az első kiadások semmik ahhoz képest hogy mennyibe fog kerülni egy nyelvvizsga, egy diploma, egy jogsi, 12 osztálykirándulás, és még sorolhatnám. Cuki a gyerek, meg minden, de egy idő után el kell indítani az életbe úgy, hogy esélye legyen nem éhen halni egyedül.
Bocsi, én azért írom ezeket, mert pontosan tudom hogy mennyibe kerülök a szüleimnek, és hol tartanék ha ők nem tudták volna ezeket kifizetni.
L21
Szóval szerinted bátran vállalhat gyereket az aki minimálbért keres és nincs 150ezer ft megtakarítása sem?
Persze hogy nem tudjuk előre hogy mi fog történni, de ilyen helyzetbe szülni szerintem felelőtlenség, akkor is ha ettől beképzelt vagyok.
Kedves 33-as! Én a főiskolát, nyelvvizsgát, jogsit, autót saját magam teremtettem meg, mert a szüleim nem tudták, és nem is vártam el tőlük. Sítáborba pl. nem jártam, mert nem volt pénzünk (nem is akartam), de osztálykiránduláson mindig voltam. Nem éreztem magamat hátrányosabbnak.
21 évesen én már 8-12 órában dolgoztam, levelezőn főiskolára jártam.
Így is lehet...
És a felfogásod szerint most a semmire várom első gyermekemet 35 évesen. Mert eddig vártuk, h jobb legyen, míg azt vettük észre a párommal, h lassan közelebb leszünk a 40-hez mind a ketten, mimt a 30-hoz. Viszont biztos, h nem fogok semmit se a segge alá tolni, mint neked. Nyáron el lehet menni 16-17 éves korától dolgozni, nem kell abba belehalni. És tökéletes a kapcsolatom a szüleimmel. Alig várják az unokát. És semmit sem tervezek másképp csinálni, mint ők.
Kedves kérdező! Fel a fejjel, ne foglalkozz a szomszéddal, de a párod is nézzen azért egy jobban fizető állás után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!