Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is felelőtlen...

Szerintetek is felelőtlen szülő az aki a születendő babájának nem tud új ruhákat, kiságyat, babakocsit venni?

Figyelt kérdés

2013. jún. 22. 15:42
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Tegnap a szomszédom a fejemhez vágta, hogy én egy felelőtlen nő vagyok aki gyereket vár a minimálbért kereső párjától.
2013. jún. 22. 15:57
 12/38 anonim ***** válasza:
80%
Látom lepontoztatok ... ,nem olvastok a sorok mögött ?! Nem baj ;) ,nem muszáj látni !!! Abban a helyzetben nem gáz,hogy használtak azok a dolgok,ha amúgy tudna venni ,csak nem akar ... Nagy különbség hogy nem akar,vagy nem tud !!!! Ha már most igy úgy indulnak neki,hogy erre nincs,arra nincs pénz,mi lesz,ha beteg lesz a baba stb... Nekem is van gyerekem ,kaptunk mi is ruhákat ...de sok mindent vettünk,nem kevés pénz ment el ... .Nem ez a lényeg ,hanem szerintem is ott komoly gondok vannak,ha csak úgy van valamije a gyereknek,ha xy ad...
2013. jún. 22. 15:58
 13/38 anonim ***** válasza:
38%
Én a tejesköcsögöt vágtam volna a szomszéd fejéhez azzal a megjegyzéssel, hogy a saját portája körül söprögessen. Sok boldogságot a picihez!
2013. jún. 22. 15:59
 14/38 anonim ***** válasza:
32%
Feketemamba, te a gyermekeid születése előtt rendelkeztél a teljes összeggel, ami a 18 éves korukig való felnevelésük költsége? Vagy azt mondtad, hogy a fizetésekből tartjátok el őket? Tudtad garantálni azt, hogy a gyermekeid felnőtté válásig LESZ munkahelyed mindig? Ha az első és utolsó kérdésre NEM a válasz, akkor te is felelőtlen vagy, nem? Hisz csak úgy szültél gyereket, hogy majd lesz valahogy.
2013. jún. 22. 16:01
 15/38 anonim ***** válasza:
28%

Nem. Ennél már csak az dühít fel jobban, mikor a Babavilág című műsorban azt mondták, hogy "xy felelősségteljes szülő, mert leveteti a köldökzsinórvért..." Mi is gondolkodtunk rajta, de mikor láttuk az árakat, kb kajára sem került volna..Napokig a mondat hatása alatt voltam.A kedves mondat óta hányingerem van a műsortól. Millió oka van annak, ha egy szülő valamiért nem tudja/ akarja megvenni. Hozzátenném, nálunk körforgót, kiságyat, matracot, baldachint, stb-t tesóm vette meg nekünk, mi az apróságokat szereztük be. Kisruhákat pedig szó szerint több zsákkal kaptunk használtan ( de sok majdnem új volt), így azt sem vettünk. Persze később már igen, de általában használtan, olcsón szereztük be a legtöbb ruháját :)

A mai világban sajnos sokan nem tehetik meg, hogy mindent újan vesznek. Különben is , méregdrágák a babaholmik. Pl egy ismerősöm ajánlott boltban kiságyat, 'csak" 50000Ft- ért....

Nincs mindenkinek olyan álomfizetése, hogy kerüljön..

Kicsit hosszú lett, bocsi :)

2013. jún. 22. 16:02
 16/38 anonim ***** válasza:
29%
Egyébként a párod változtathat,ha akar... Nem gondolkodott még,hogy kimenjen külföldre dolgozni ? Rögtön nem lennének gondok .. Én is ott vagyok,kár hogy nem hamarabb jött ez a kérdés ,mert rákérdeztem volna,nem akar-e lépni ilyen irányba ? Bár most már nem aktuális,de nálunk is volt betöltendő állás .. Nem Magyarországi (éh)bérért!!!
2013. jún. 22. 16:02
 17/38 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem ez azért nem olyan egyszerű kérdés,ha arról van szó,hogy kicsit sok lenne 3-500ezret költeni mindenből újra a babának és ezért használtan veszi,vagy kapja barátnőtől,rokontól szerintem nem felelőtlenség,de ha pusztán arról van szó,hogy tulajdonképpen nincs pénz semmit sem venni a gyereknek nem hogy újat,de használtat sem na az felelőtlenség,mert a pelenka,és a tápszer rengeteg pénz,fiam születése óta (2 éves) min havi 30ezer elmegy rá,és nő a rezsiköltség,több élelmiszert kell venni,gyógyszerek stb.
2013. jún. 22. 16:03
 18/38 anonim ***** válasza:
45%

Le kell majd cseréljem a gyerekek bútorát pár éven belül. No akkor a mostani bútorokat dobjam ki? mert aki megvenné az amúgy felelőtlen és nem is érdemel gyereket?

A kiságynak van egyedül annyi baja, hogy a festék a díszlécen a törlőrongyon maradt, rendbe van tartva, nincs összeragasztgatva...

A babakocsimat is majd kölcsönadom rokoni-ismeretségi körben, mondjuk az tényleg xr...

A ruhák, mániám, hogy újat veszek, nincs türelmem a turikhoz, de pl kaptak már a gyerekek nagyon szuper ruhákat, azt miért ne hordhatnák. Jah a pénz nem vet fel minket, csak megtanultuk megbecsülni a dolgainkat....

2013. jún. 22. 16:04
 19/38 anonim ***** válasza:
28%
14-es nem rendelkeztem,sőt albérletben éltünk! De megvolt mindenünk !!! Nem elégedtem meg azzal ami van,ezért jó ideje külföldön vagyok (nemsokára vagyunk!)!Mertünk lépni egy jobb élet irányába! Amit persze nem kötelező követni! Csak nem beletörődni kell abba,hogy ez van,keresek minimálbért,mert nem lesz jobb,hanem meg kell ragadni a lehetőségeket!
2013. jún. 22. 16:07
 20/38 anonim ***** válasza:
38%
Nálunk pl. 10 évvel ezelőtt majdnem ugyanennyit keresett a párom, viszont csak havi 9-10 napos munkával. Most 12-14 -et dolgozik ( minden másnap ,hajnaltól késő estig), akkor minden jóval olcsóbb volt, és még tudott másodállást vállalni. Most alig van arra ideje, hogy foglalkozzon a családdal, állandóan megy, és nincs ideje maszekolni. Ja, és elárulom, 100 körül szokott keresni. Nekem nem is volt munkahelyem ( képzetlen vagyok, eü problémákkal). Akkor soha ne lett volna gyerekünk? Vagy lőttem volna főbe magam???
2013. jún. 22. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!