Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tehetnék ebben a helyzetben...

Mi tehetnék ebben a helyzetben? A házasságunk menthetetlenül kihűlt, én beleszerettem egy kollégámba és szeretnék elválni, de azzal tönkretenném a férjemet.

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk házasok, két lányunk van (5 és 3 évesek). A házasságunk kihűlt és egyikünk sem tesz már érte semmit, a lányok miatt vagyunk még együtt. A férjem imádja a gyerekeit, rengeteget foglalkozik velük, nála jobb apát el sem tudnék képzelni, de férjként csapnivaló. Eddig beletörődtem a helyzetbe, de most az egyik kollégámmal úgy tűnik kölcsönösen egymásba szerettünk. Nem csaltam meg a férjemet, nem is fogom, a kollégám is azt mondta türelmesen vár amíg le tudom zárni a dolgokat. Ahogy végiggondoltam az egészet rájöttem, hogy ha elválok, akkor azzal a férjemet mind lelkileg, mind anyagilag lenullázom. Nem tudna a meglenni a lányok nélkül, ezt meg is értem, mert én is így vagyok ezzel. Úszik az adósságokban, egyszerűen nem lenne pénze albérletre, rezsire, élelmiszerre. Nem tudom mit csináljak. Csak én látom most ennyire kilátástalannak az egészet vagy tényleg az?
2013. jún. 17. 07:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem azért nem tudod menteni a házasságod, mert a férjed sem akarja menteni már. Amikor szembesíted a házasság hibáival, akkor nem akarja helyrehozni őket. Ha engem kérdezel, akkor az nem egy szerelmes férfi, aki azzal zsarol, hogy majd a lányoknak magyarázd, hogy miért él ő a híd alatt. Az fel sem merül benne, hogy hozzatok rendbe valamit, csak hogy ő ne kerüljön utcára.

Nézd, én nem áldoznám be érte a boldogságomat. Ez az ember kihasznál, mert nélküled képtelen megélni és még a cselédje is vagy. Ő ezért cserébe nem nyújt érzelmi biztonságot, vagy semmit, ami egy kapcsolatban elvárható lenne. Ha javítani akarsz a házasságotokon, akkor elhajt a búsba és bűntudatot akar kelteni benned.

Lelkileg nem kell kicsinálni, mert a lányait nem kell megvonnod tőle. Ha tied a felügyelet, az nem azt jelenti, hogy a törvényi minimumra adod oda a gyerekeket, ha jónak látod, adhatod többször is.

Anyagilag nem tudsz mit tenni, de csak nem élhetsz így még 10 évig, amíg lejár az adóssága, amit magának csinált... Le kéne zárnotok ezt a kapcsolatot, neki fel kéne keresnie a szüleit/testvéreit segítségért. Ha nem segítenek, akkor még mindig ráérsz azon agyalni, hogy hogyan segítsd ki. Tisztelem benned nagyon, hogy nem akarod magára hagyni, de nem áldozhatsz még 10 évet rá az életedből A kollégád szerintem nem 10 évre gondolt, amikor azt mondta, hogy megvár.

2013. jún. 17. 11:34
 22/26 anonim ***** válasza:
61%

Ez már nem házasság.

Csak van egy élősködő a nyakadon.

Sajnos már nem hozzád ragaszkodik, hanem az élethez, amit te biztosítasz neki: mosol-főzöl-takarítasz, pluszban anyagilag is jól jár, kvázi eltartod.

Nem szűnik meg a gyerekei apjának lenni, csak ti váltok el, mint férj és feleség. Innentől a saját felelőssége, hogy a lányaival hogyan és mi módon ápolja a kapcsolatot. Továbbra is lehet remek apa.

Neked viszont itt az ideális pillanat, hogy elváljatok.

Nem szereted, és van valaki más, akivel kezdődhetne egy kapcsolat. Sokkal korrektebb válás után, tiszta lappal indulni. Ha elszalasztod a lehetőséget, lehet, hogy többé nem jön vissza.

A férjed döntése volt, hogy eltitkolta az adósságát, illetve ennek a mértékét, tehát most az ő felelőssége az is, ha emiatt bajba kerül. Felnőtt ember, a tetteknek meg következményei vannak. Rendezze le a szüleivel a tartozást, elvégre miattuk vette fel. Pl. költözhetne hozzájuk egy időre.

Jogodban áll úgy dönteni, hogy csak valami minimális gyerektartást kérsz tőle, esetleg erről le is mondhatsz. Ezzel már anyagilag többet segítettél rajta, mint ami elvárható.

A zsarolásnak ne engedj! Ha csak az anyagiak tartanak össze titeket, akkor teljesen felesleges kínlódni egy ilyen házasságban.

2013. jún. 17. 13:24
 23/26 anonim ***** válasza:
39%

"Mi tehetnék ebben a helyzetben?"

"A férjem imádja a gyerekeit, rengeteget foglalkozik velük, nála jobb apát el sem tudnék képzelni, de férjként csapnivaló."

"Nem tudna a meglenni a lányok nélkül, ezt meg is értem, mert én is így vagyok ezzel."

"ha elválok, akkor azzal a férjemet mind lelkileg, mind anyagilag lenullázom."

"Úszik az adósságokban, egyszerűen nem lenne pénze albérletre, rezsire, élelmiszerre."

En eszbol dontenek es nem erzelmekbol. Hagynam egy kicsit ulepedni a dolgokat. A gyerekek is most erik el azt a kort, amikor majd mar konnyebben ki lehet veluk mozdulni. En nem gondolkodnek addig valasban, amig a tarsamnak erzelmileg/anyagilag szuksege van ram/rank.

"Nem csaltam meg a férjemet, nem is fogom, a kollégám is azt mondta türelmesen vár amíg le tudom zárni a dolgokat."

A kollegad meg elemehet a ...ba. Baromi nagy ferfi, hogy kepes varni, amig teljesen szetkefel egy csaladot.

39F

2013. jún. 17. 13:33
 24/26 anonim ***** válasza:

"A szüleivel sem beszél, miattuk van a hitel legnagyobb része.

"

Ezt hogy kell érteni?

2013. jún. 17. 23:52
 25/26 anonim ***** válasza:
29%
Milyen könnyű is így ismeretlenül ítélkezni. Rúgd ki, válj el, kihasznál, te tartod el stb. Nem is ismerjük a hátteret, nem tudjuk miért vette fel a hitelt. Megállapítjuk, hogy hazudott, de azon nem gondolkodunk el, hogy deviza alapú kölcsönnél úgy megugorhatott a törlesztőrészlet, hogy csak a futamidő növelésével képes fizetni. Amúgy 190000 Ft nettó fizetés nem azt takarja, hogy egész nap a tökét vakarja. Ennek nagy része törlesztésre megy, igen, van ilyen. Érdekes, hogy amikor olyan kérdések vannak, hogy gazdag pasit választanál, vagy szorgalmas szegényebbet, akkor mindig jönnek a válaszok, hogy nekem nem számít a pénz, nekem jó a szorgalmas, szerény pasi is stb. Most meg van itt egy szerencsétlen, aki bedőlt a hitellel, valószínűleg a szülei és a testvérei is kihasználták, most romokban a házassága, de azért még mindenki belerúgna még egy utolsót. A haszontalan, aki csak 190000 Ft nettót keres, pfújj! Szépek vagytok! Na, de Isten sem ver majd bottal, egyszer kerék, egyszer talp!
2013. jún. 18. 09:57
 26/26 anonim ***** válasza:
mi lett? nagyon hasonló a helyzetünk :(
2014. jún. 1. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!