Mi tehetnék ebben a helyzetben? A házasságunk menthetetlenül kihűlt, én beleszerettem egy kollégámba és szeretnék elválni, de azzal tönkretenném a férjemet.
minek elválni,
álljatok neki dugni a kollégával ,azt kész,
látszólag a család is megmarad,meg mindenki jól jár,
rengetegen ezt játszák el,
A lányaidra nem is gondolsz? Az ő érzéseik nem számítanak?
A házasságod hozd rendbe, ne másik pasast keresgélj.
Mégis mit tehetnék én, ha a férjem szerint minden rendben van?
Van tiszta ház, tiszta ruha, van főtt étel, lehet játszani a gyerekekkel, lehet sörözni a haverokkal, lehet ülni a gép előtt. Neki ez a tökéletes élet, nekem nem.
Én szeretnék beszélgetni a társammal, szeretném ha lennének közös programjaink, szeretném ha a problémákat nem csak egyedül kellene megoldanom, szeretném ha valaki társként, sőt, nőként nézne rám.
Nem az a típus vagyok aki félremegy. Eddig magamnak sem ismertem be, hogy több van közöttünk mint munkatársi kapcsolat, de már nem tudom nem észrevenni.
4 éve még azt hittem meg tudom menteni ezt a házasságot, de mostanra feladtam.
Kérj tanácsot, ahogy tőlünk is, de inkább ebben járatos szakemberektől, pl. válási mediátortól. A neten is lehet ingyen.
Én kívülről máris több variánst látok, mint Te, és remélem, tudok segíteni egy ablak kinyitásával (mások majd kinyitnak más ablakokat is:)).
1. Beszéljetek egymással egymásról, hogy ki mit érez. hátha a férjed is hasonlóan gondolkodik a helyzetről. A dolgok kimondása a legnagyobb lépés a megoldás felé.
Nem tudom, milyen mértékben van tisztában ő ezen érzéseiddel, töprengéseiddel.
2. Rajtatok múlik, miylen egyezséget hoztok, miylen mértékben alakítjátok át az életeteket. Ezt lehet a házasság keretein belül is, de el is lehet válni, és úgy is segítheted anyagilag a férjedet, és szétköltözni sem kell. Amennyiben úgy döntötök, mindenkinek lehet külön lakrésze is. Meg lehet egyezni úgy is, hogy elváltok papíron, de minden marad a régiben, azonban heti 1,4, stv. éjszakát külön fedél alatt töltötök (így vannak esték, amiket a gyerekekkel közösen tölthet, és a függetlenségetek is kialakul!).
Számtalan variáns van, szabadon alakíthatjátok igényetek szerint!
Még azt hozzáteszem, hogy az együmaradás legkevésbé sem szolgálja a gyerekek érdekét, ezt mindenki tudja, aki csak egy bulvárlap-szintű pszichológiai cikket is olvasott a témában, hát még a jobban járatosak!
a gyerek nem a kimondott és mutatott dolgokat veszi, hanem a légkört. Azt fogják megtanulni tőletek, hogy nincs lehetőség változtatni, ha a dolgok nem mennek jól, és hogy a szerelem nem tljesedhet be, mert társadalmi akadályai vannak, és harmadikként meg azt, hogy a szülők diszharmonikus érzelmi hátterében kell létezniük - ezeket tudod elérni "az érdekükben" együttmaradással.
"Van tiszta ház, tiszta ruha, van főtt étel, lehet játszani a gyerekekkel, lehet sörözni a haverokkal, lehet ülni a gép előtt. Neki ez a tökéletes élet, nekem nem. "
Ez pótanyai szerep. Nem csoda, hogy nincs köztetek semmi olyan, ami egy párkapcsolat tartalma.
Te is tudnál ezen vltoztatni, pl. úgy, hogy kivonulsz az ellátó szerepből. Felnőtt férfi, az a minimum, hogy önellátó, és az elvárható, hogy fele vagy egész részben még Rád és a gyerekeidre is megcsináljon dolgokat.
Ahogy látom, még anyagilag sem önálló.
Gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!