Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mire számít, aki azért válik...

Mire számít, aki azért válik el, mert "kihűlt a kapcsolat"?

Figyelt kérdés
Van, aki úgy házasodik, hogy azt hiszi, a nagy lángolás örökké tart, és nem kell tenni érte? És hogy lehet elhagyni egy családot, gyerekeket csak azért, hogy újraéljék mással, akivel ugyanúgy "ki fog hűlni"? Persze, ha valakit bántalmaznak, megcsalnak stb., az megértem, hogy elválik, de az "elmúlt a szerelem" nem komolytalan indok szerintetek?
2012. nov. 2. 15:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Nem az. Valahol a szerelem szertetté alakul, valahol meg ha elmúlik a szerelem ott marad egy idegesítő ember melletted akit nem tudsz elviselni. Utóbbi esetben jobb válni mint hoyg aztán agyba-főbe verjed egy idő után.
2012. nov. 2. 15:44
 2/17 anonim ***** válasza:
93%

Részben én is így gondolom, ahogy Te.Viszont tény válási indokként egyik leggyakoribb az elhidegülés...

Mégis sokan meglépik,mert a mai világban nem divat megjavítani az elromlott dolgokat.

Rögtön ki kell dobni,majd találunk újat, másikat jobbat....

Másrészről meg:egy életünk van,és miért éljünk évtizedekig amelett,aki iránt már nem érzünk semmit, és a másik sem irántunk....

2012. nov. 2. 15:45
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nagyon sokszor ez csak egy válasz a miértre amikor nem tudnak mást mondani.

Persze, hogy elmúlik a szerelem, de akkor is szeretem mert ő a gyerekem apja/anyja, és a szeretett is összetart.

2012. nov. 2. 15:46
 4/17 anonim ***** válasza:
66%
De, komolytalan. Ezek a házasságok a szexuális vonzalmon alapulnak elsősorban, és érzelmekre másodsorban. Ez a bajok forrása.
 5/17 anonim ***** válasza:
97%
Az "elmúlik a lángolás" és a "kihűlt kapcsolat" között nagy a különbség. Az előbbi minden kapcsolatban előfordul, de a pár mégis képes szeretni a másikat. Az utóbbi azt jelenti, hogy már semmilyen érzelem nincs a másik irányába (sem szerelem, sem szeretet), ez a légkör pedig felemészti az embert.
 6/17 yuda ***** válasza:
50%

Komoly igazságokat fogalmazol meg. Szerintem a válások nagy részének épp ez az oka, hogy összeházasodnak és senki nem mondta nekik, hogy ahogy telnek az évek, egyre jobban ápolni kell a házasságot, mint a kertet. Ha nem ápolod a kertet, gaz nő rajta.

Utána elválnak, mással állnak ösze és utána attól is és így tovább.

Múltkor statisztikát hallottam erről és azt írták, hogy első házasság x ideig, utána már csak a fele és így tovább, egyre rövidebb ideig tartanak.

Az ilyen emberben soha nem alakul ki a felelősség, elkötelezettség, becsület, erkölcsi tartás... magyarán az, amiért embernek nevezünk valakit. Igazi embernek, de ebből egyre kevesebb.

Szex magában nem ad alapot a tartós házasságra, de magyarázd ezt a fiataloknak, akik nem bírnak magukkal és mihamarabb másolni akarják a felnőtteket, majd egyszercsak feleszmélnek, hogy egy jól tönkrement életük van és csodálkoznak: hát ez meg hogy lehet? :)

2012. nov. 2. 15:52
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

# 5 válaszadóval egyetértek. Nem a lángolás az, ami hiányzik. Akad persze, akinek ez is elég indok, de a saját példámból kiindulva: mi már a lángolás elmúltával házasodtunk össze, 4 év együttélés után.

De utána jött az "elkényelmesedés", vagyis már semmit nem tett a férjem a kapcsolatért, egy jó szót nem kaptam, megszűnt minden intimitás köztünk (ölelés, összebújás, szex), csak a tévé meg a számítógép maradt, meg a napi problémák megvitatása. Éltünk egy lakótársi kapcsolatban.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat ne hűljön ki, mindkét félnek nagyon sokat kell "dolgozni", törődni a másikkal, odafigyelni az igényekre és néha picit "erőltetni" a dolgokat, akkor is, ha épp nincs hozzá kedvünk. A házassághoz nem lángolás kell, de az sem jó, ha két egymásnak vadidegen ember él együtt házasságban.

2012. nov. 2. 16:01
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

Ja és a kérdésre válaszolva, hogy mire számítok: hát nem örök rózsaszín ködös szerelemre!

Olyan partnerre vágyom, aki 5 év múlva:

-Nem nézelődik a fejem felett, ha ülünk egymással szemben egy étteremben, hanem rám néz.

-Nem húzódik el, mintha áramütés érné, ha egy közös séta során hozzáérek a kezéhez.

-Nem képes úgy feküdni mellettem, hogy másfél évig (!) nem ér hozzám, és ha én kezdeményezek, akkor nem hivatkozik fáradtságra.

-Ha beszélgetni szeretnék, nem mondja azt, hogy "már megint nyúzol".

És hasonlók... Nem hiszem, hogy ezek olyan nagy igények lennének...

2012. nov. 2. 16:08
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon szomorú...:(

De honnan tudja az ember, hogy egy másik férfival már nem az első évek után lesz ilyen a kapcsolat??

A 2. válaszoló vagyok.Én 25 éve élek házasságban.Volt sok jó,és voltunk a válás szélén pár éve.De most olyan erővel kapaszkodunk egymásba,mint talán még a kezdetekkor.

Egymás kezét fogva járunk, régebben karoltunk, vagy még azt sem...:(

Alig volt intimitás nálunk is, most újra csókolózunk...

De ehhez egy nagy krízis kellett sajnos...(de megérte).

2012. nov. 2. 16:20
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
5 évesek leszünk most a Párommal.Válságban a kapcsolatunk.Az első és egyetlen Férfi,aki iránt 5 év után is szerelmet érzek.De már az elején totálisan elköteleztem Magam Mellette.Ő meg hiányolja,hogy "nincs az a lángolás mint ami az elején volt". Próbáltam Neki elmagyarázni már többször is,hogy ez normális...De most nagyon félek attól,hogy nem-e fog egy új után nézni,akivel lángolhat újra egy darabig.Tehát dettó amiről a kérdező is ír.Tudom,hogy szeret,de azt is hogy képes lenne ez miatt továbblépni,mert annyira szeretetéhes.Ezt az éhséget megjegyzem,minden erőmmel próbálom csillapítani Nála.Nem tudom mit tehetnék még,hogy rávilágítsak Neki a dolog lényegére!?
2012. nov. 2. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!