Megadjam az apa nevét, ha nem akarom, hogy köze legyen a gyerekhez?
Adott egy "férfi", akivel egy jó ideig együtt éltem, majd szakítottunk, majd újra összejöttünk, és most végleg szakítottunk. Igen ám, csak közben én terhes lettem. Ez a "férfi" visszament a volt feleségéhez. Ha megszületik a gyerek, én szeretném ha tudná, hogy ki az apja, de azt nem akarom, hogy minden második hétvégét az apjánál és házsártos nőjénél töltsön. Mit lehet tenni azért, hogy az apa neve ne fiktív legyen, hanem azé, aki, de sem gyerektartást nem kérek az apától, sem láthatást nem akarok biztosítani neki. Én csupán annyit szeretnék, hogy az anyakönyvi kivonatban az legyen az apa neve, aki valójában is.
Megoldás van?
Az apa jogai nem tőled függnek...
Ha ő akarja látni a gyerekét, akkor megteheti, hiába nem akarod.
Nem veszélyes? Fizikailag lehet, de pszichésen?
A faszi miattam vált el és hagyta el az asszonyt. Az meg visszamegy ebbe a kapcsolatba az én gyerekemmel? Szerinted a nő mit kezd majd vele? Babusgatja? Mert szerintem kicsinálja. Amúgy is egy tajparaszt.
Ha a nevére veszi a gyereketeket, onnantól (akár akarsz tőle gyerektartást-akár nem) törvényes örökösnek számít- ennek szerintem a "házsártos nő" sem fog örülni. Ha apaként lesz bejegyezve, akkor nem korlátozhatod a kapcsolattartást. Láthatási időben ott lesz a gyerekkel, ahol ő akar.
(Most lehet, hogy belementek mindketten a "nem kell gyerektartás-nincs láthatás" dologba, de később megváltozhat a véleménye.)
Döntsd el mit akarsz!
1. Egyedül felneveled becsülettel a gyereket és nem akarod, hogy esetleg az "apukára" rátörjön az én gyerekem én is részt akarok a nevelésében venni cécó, akkor kizárólag a saját nevedre anyakönyveztesd a gyereket. És add meg neki a boldog gyermekkort (nem kétlaki élet szülők egymás elleni úszítása stb.)
2. Mindenáron a férfi nevére akarod anyakönyvveztetni, itt is két eset van:
- a férfi vagy elfogadja és még örül is neki, hogy nem kell gyerektartást fizetnie, tőle azt csinálsz amit akarsz a gyerekkel.
- felébred benne később az atyai vágy (vagy csak szimplán be akar tenni neked) és elhurcolja kéthetente a gyereket. (persze kapsz gyerektartást).
Nem mindegy a név? Nem attól van apja a gyereknek, hogy valaki spermát adott. Hanem, hogy éjjel nappal, betegségben, bánatban, örömben ott van mellette! Nem értem én az ilyen nők gondolkodását.
Ja és csak tudd, ha sikerül az apa nevére anyakönyveztetni a gyereket 18 éves koráig szinte mindenhez kell a beleegyezése... pl. útlevél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!