Miért van több joga egy nőnek a gyerekhez, mint a férfinak?
Az igaz,hogy a nő szüli meg,de ahhoz hogy egy gyermek megfoganjon kettő ember kell,ahol ráadásul a férfi végzi a "munka" nagy részét.
Én azon az állásponton vagyok,hogy a férfi kapjon nagyobb jogokat.
:D
Ha magadra vállalod a 9 hónap kihordást + a szülést + a szoptatást = szabadon dönthetsz.
Hogy megtennéd, de nem megy?
Hát, Istenem! Mindent a férfiak sem tudhatnak!
Az egy dolog, hogy a nő szüli meg, de ettől még a leendő gyereknek van egy apja is, és apa nélkül a gyerek sem létezne. A nőnek miért van joga eldönteni, hogy:
-nem engedi az apát a gyerek közelébe, max 2hetente, máskor nem köteles
-gyerektartást követel ennek ellenére
-ha az apa nem akart (volna) gyereket, senki nem kérdezte meg tőle, hogy vállalja-e a felelősséget, akarja-e
Aktuális az életemben a kérdés annyiban, hogy azért szakítottam a barátnőmmel, mert abortuszt végeztetett. Én akartam a gyereket, és nagyon dühös voltam, hogy semmi beleszólásom nem volt, ellenzem alapból az abortuszt, de minden adott volt a gyereknek, kivéve az, hogy az iskolája tolódott volna pár évvel, de eltartottam (és utána is eltartottam volna). És keresem a miértekre a választ.
"Aktuális az életemben a kérdés annyiban, hogy azért szakítottam a barátnőmmel, mert abortuszt végeztetett. Én akartam a gyereket, és nagyon dühös voltam, hogy semmi beleszólásom nem volt, ellenzem alapból az abortuszt, de minden adott volt a gyereknek, kivéve az, hogy az iskolája tolódott volna pár évvel, de eltartottam (és utána is eltartottam volna). És keresem a miértekre a választ."
Erre is azt tudom mondani, hogy neki kell végigmenni a terhesség és a szülés hercehurcáin elsősorban. Ha te ezért elhagytad, akkor jól érezte, mennyire számíthatna rád, jól döntött. Ő nem volt kész rá, és joga van úgy dönteni, hogy elveteti. Te győzködheted, de a végső döntés az övé volt, mivel az ő testéről volt szó. Nem értem, mit nem lehet ezen megérteni.
Azt, hogy max. 2 hetente láthatod a gyermeked, nem a nő határozza meg, hanem a törvény minimum ennyire kötelezi az anyát. Ha az anya úgy látja, hogy ennél gyakoribb találkozás sem kavarja fel a gyermek érzelmi világát, és nem sérül lelkileg, érzelmileg, akkor persze szokták is engedni a gyakoribb találkozást.
A fizetendő gyermektartás nem a láthatási jog megvásárlása, hanem a gyermek neveléséhez, étkezéséhez, ruházkodásához való pénzbeli hozzájárulás. Semmi köze ahhoz, hogy az apa hányszor látja, láthatja a gyermeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!