Kislányom júnisban tölti a 3 évet. Az apukával nem voltunk házasok, két éve eljöttünk tőle mert elküldött minket. Hébe hóba vagy ünnepekkor muszájból eljön a gyerekhez. Milyen iratokat kell elküldenem a bíróságra?
mivel fizet havonta rendszeresen, így nem kérheted azt hogy csak akkor vigye el ha rendszeresen látogatja
Fölösleges ráerőltetni a gyereket, ha nem akarja látni akkor nem akarja, te ezzel nem tudsz mit csinálni
Sógornőm fiát január óta nem látogatja az apja, feljelenteni ezért nem lehet, mert a gyerektartást meg fizetni
Ez nagyon szomorú. Nem írnék inkább jellemzőt a volt párodra, de annál undorítóbb dolog nincs a világon, mikor valaki a saját gyermekét elhanyagolja. Sajnos én is ilyen családban nőttem fel, testvéremmel ugyanezt éltük át, annyi különbséggel, hogy minket apánk egyáltalán nem látogatott.
Az oké, hogy ha megromlik a kapcsolat 2 ember között, akkor szétválnak útjaik, de egy pici gyerek tehet erről? Mégis ő sínyli meg ezeket az éveket a legjobban. Erre nincs bocsánat.
Én sok erőt kívánok Nektek, mert saját tapasztalatból mondhatom, hogy szörnyen nehéz évek elé néztek majd.
A gyerektartás és a láthatás nem függ össze, két külön dolog.
Egyébként jól teszed, ha a bíróságon tisztázod a helyzetet.
Viszont azzal tényleg nem tudsz mit kezdeni, ha nem akarja látogatni, kötéllel nem lehet odarángatni.
A láthatást neki kell a bíróságon kérni, ha nem kéri, nem lesz megítélve.
Hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy én eleve váláskor leszögeztem, hogy csak nálam láthatja, nem viheti el, mert addig sem ismerte, és nem vállaltam annak a reszkírját, hogy egyszer csak eszébe jut elvinni, holott a gyerek azt sem tudja, hogy ki az. A gyámügytől kérdezd meg, hogy milyen papírokat kell beadnod, és hogyan fogalmazd a kérést pontosan. Én azt fontolgatom, hogy ha a kicsi betölti a hármat, és addig sem hajlandó apuci feléje nézni, akkor beadom a papírt, hogy ne legyen többet láthatása. A gyámügy a gyerek érdekeit nézi, és természetes, hogy nem használ a kicsinek, hogy félévente egy számára idegen elviszi napokra. A ti kapcsolatotokra nézve is rossz, mert a kicsi azt sem fogja érteni, hogy "anyu miért adott oda a bácsinak".
A gyerektartással nem függ össze a dolog, a gyerektartás nem bérleti díj a gyerekre, azt azért fizeti, mert megcsinálta, de nem akarta vállalni a vele járó felelősséget, nem akart apuka lenni. Jogilag ez az egyetlen mód, hogy "felelősségre vonják".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!