Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagy kérés, hogy egy férfi...

Nagy kérés, hogy egy férfi ünnepekkor a "szűk" családjával legyen?

Figyelt kérdés

A férjem általában mogorva, velem ritkán kedves. Ünnepek (pl. születésnap, névnap, húsvét, karácsony) előtt egy-két héttel azonban előadja az édes-drágát. Én meg mindig elhiszem és úgy gondolom, de jó, végre család vagyunk. Aztán eljön az ünnep. Persze kéri, hogy az anyjáék legyenek a vendégeink. pl. most szenteste is. Aztán ahogy elmennek, egy-két óra múlva minden a régi: ajtóvagdosás, k-va anyám és a többi.

Meg mertem kérdezni, hogy miért nem lehetünk néha hárman, csak ő meg én meg a fiunk. Válasz: neki az anyjáék is családja. Jó, jó, de azért lehetnénk mi is egy kisebb család. Most rámkiabálta, hogy mindig megszabadulok a gyerektől. Két helyen dolgozom, de miattam még nem kellett elvinni anyósomékhoz a gyereket. Mindig ők viszik el, és a férjem adja oda napokra. Pedig csak 3 éves. Húsvétkor is elvitte, meg ma is. Nem mellettem lenne a helye? Az unokatestvére fia a sztárgyerek a családba, az enyémnek mindig azt állítják oda "etalonnak".Nem zavarja, hogy ezzel "leminősítik" a gyereket, mindig második az elitpalánta mögött?

ÁÁÁ, gyönyörű karácsony megint.

2011. dec. 26. 22:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A te szüleid hol vannak karácsonykor?
2011. dec. 26. 22:41
 2/15 A kérdező kommentje:
Apukám meghalt, anyám meg kezdetektől nem kedvelte a férjemet (általában senkit, aki közelebb került hozzám). Ő az élettársával él, a fiamat sem látta összesen 10 percig.
2011. dec. 26. 22:46
 3/15 anonim ***** válasza:
72%

Gondoltam.Mivel neked nincs családod,így nem érted,hogy másnak nem csak a felesége és a gyereke létezik,hanem egy ilyen ünnepen,mint a karácsony,az összes szerettét maga körül szeretné tudni.Nekem természetes,hogy karácsonykor összegyűlik mindenki.Szenteste nálunk,első napon pedig a férjemék családjánál.Ez a karácsony lényege a családunkban,hogy végre össze tudunk jönni,hogy együtt legyünk,beszélgessünk,együnk-igyunk.Hármasban vagyunk egész évben,éppen ezért különleges ez az ünnep.Nagyon szomorú lennék,ha a férjem azt követelné,hogy mondja le ezekről a családi összejövetelekről,hogy csak mi legyünk szenteste együtt.

A többi sérelmedet pedig meg kell tudni beszélni.A gyerek a tiéd is,így nem értem,hogy az engedélyed nélkül,hogy viheti el az anyósodékhoz napokra.

2011. dec. 26. 22:51
 4/15 anonim ***** válasza:
82%

Én nem értek egyet az előttem szólóval. Lehet, hogy egész évben együtt van a szűk család, de attól még a karácsony más. Nekem még nincs gyerekem, és anyámékkal lakom, de nekem tök egyértelmű, hogy ha elköltözöm, a szenteste az a férjemmel és a gyerekeinkkel lesz.

A karácsony többi napján meg beosztani a szüleinket, testvérek, ilyesmik...

21L

2011. dec. 26. 23:00
 5/15 anonim ***** válasza:
Mi az hogy napokra oda adja az engedélyed nélkül mért hagyod?
2011. dec. 26. 23:03
 6/15 A kérdező kommentje:

Na látod, ez az amit a férjemtől meghallgatok mindig: "Mert a kva anyád nem tanított meg családban élni." Lehet, de más szüleit szidni sem tanított meg, eléggé fáj nekem, hogy nem kellek neki, nem kellene még rám is olvasni. Amúgy meg abban a házban élünk, amit a kva anyám szülei rámhagytak...

Nem mondanám, hogy egész évben hárman vagyunk, mert minden nap beszélnek telefonon, a gyereket hetente kétszer elviszik, minden hónapban van minimum egy alkalom, mikor terülj-terülj asztalkámat játszom nekik, pedig 12 órát dolgozom. És nem, sajnos nem tudom a férjemmel megbeszélni, mert üvölt, csapkod, anyáz.

2011. dec. 26. 23:05
 7/15 anonim ***** válasza:
Kedves férjed van. Miért anyáz ás csapkod?
2011. dec. 26. 23:11
 8/15 A kérdező kommentje:
Miért anyáz és csapkod? Hát csak gondolom. Voltam már én is olyan helyzetben, hogy inkább elszaladtam volna, mint megoldást keressek. Szerintem így bújik ki a felelősség alól. Sokkal egyszerűbb, mint odaállni a másik ember elé, meghallgatni és vagy igent mondani, vagy észérvekkel cáfolni. Soha, senkivel szemben nem vállalja fel a véleményét. Inkább megfordul, kimegy és bevágja az ajtót. Esetleg iszik is utána 1-2 napig, csak hogy ne lehessen vele beszélni.
2011. dec. 26. 23:16
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy miért vagy még együtt egy ilyen barommal? És még a karácsonyt is vele akarod tölteni?
2011. dec. 26. 23:27
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a férjed ennyire nem tisztel és feltehetően nem is szeret, minek vagy vele? Gondolom, nem esik jól hallgatni a szidalmait, bántásait. Hagyd el! Ilyen baromállat éljen barlangban, egyedül, ott k*rva anyázzon!
2011. dec. 26. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!