Láttam egy kérdést arról, hogy kinek van több joga a gyerekhez, szerintetek?
Anyának vagy az apának?
Szerintem abban igaza lehet annak aki azt mondja,hogy az anyának,mert ő szüli meg, ő vajúdik vele és neki kell a továbbiakban is többet vele foglalkozni, az anya kel fel éjszaka hozzá, akár hónapokon át nem tudja kialudni magát. Az ő teste változik meg és neki kell majd tennie azért,hogy úgy nézzen ki,mint szülés előtt, különben a pasi megcsalja majd, ha nem előbb, akkor utóbb. A férfié a kellemesebb rész, elélvez és kész, a fájdalmat és a többi szenvedést nem tudja átérezni és nem is akarná. A gyermek a nő szíve alatt növekszik és jobban is ragaszkodnak egy anyához a gyermekek jobb esetben. Bár szerintem mindkettő fontos,hogy legyen egy gyerek életében, de mégis az apa bármikor leléphet, kifizet havonta 15000Ft-ot és kész, a nő életét meg teljesen megváltoztatja majd a gyerek, főleg, ha egyedül kell felnevelnie.
Akinél jobb dolga van, és itt elsősorban nem az anyagiakra gondolok, hanem az érzelmi háttérre.
Hiába tolta ki az asszony a gyereket, ha link, nem törődik vele, nem gondoskodik róla (sajnos elég sok példát láttam rá), akkor szerintem több joga van az apának, ha ő rendesen neveli. Fordított esetben szintúgy.
Nem szimpatizálok azzal, hogy csak az anya kaphatja meg a gyereket, mert nem feltétlen jobb szülő.
szerintem az anyának, mert a LEGTÖBB ffi alkalmatlan arra h a gyerekneveléssel együtt járó monoton munkát elvégezze. Persze vannak egyedi esetek, mikor az apa jobb szülő és jobb helyen van nála a gyerek. Az én személyes tapasztalataim azonban azt támasztják alá h az apánál nincs igazánb jó helyen a gyerek, mert sokkal jobban elkényeztetik a gyereket és hajlamosabbak arra h lepénzeljék őt, csak hagyja már békén a nyaajgásával.
Kihangsúlyozom, az egyedi esetek eltérhetnek. Azonban az én ismertségi körömben alapból sokkal kevesebb apa AKRJA ezt a nyűgöt, a legtöbben hagyják a gyereket az anyánál, és összeköltözik az új, sokszor gyerektelen nővel. Hát nem sokkal kényelmesebb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!