Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kutyából ekkora botrány? Egy...

Kutyából ekkora botrány? Egy szülő meddig mehet el felnőtt gyereke életének irányításában?

Figyelt kérdés
22 éves főiskolás vagyok, egyedül élek a saját lakásomban, de még a szüleim tartanak el. Kutyát szerettem volna venni, de amikor elmondtam nekik a szándékomat, a kocsim elvételével, és az anyagi támogatásuk megszüntetésével fenyegetőztek. Normális dolog ez, hogy ilyen módon reagáljanak egy kiskutyára, még ha nem is értenek vele egyet? Az anyagi fölényük feljogosítja őket arra, hogy ilyen formán irányítsák az életemet, és ilyen dolgokkal fenyegetőzzenek?
2009. okt. 8. 15:00
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

kedves utolsó:

amíg gyerekként viselkedsz, addig gyerekként is bánnak veled.

márpedig eltartottnak lenni gyerekes dolog.

2009. okt. 9. 12:15
 32/39 anonim ***** válasza:
35%
És a gyerek a szülő tulajdona.
2009. okt. 9. 12:54
 33/39 anonim ***** válasza:
100%

eltúlzod. Ha a tulajdona lenne, akkor úgy rángatná ahogy akarná. Nehogymár azt várd el, hogy a szülő pénzeljen téged, kocsit pakoljon a p.csád alá, lakást vegyen, etessen és akkor még kussoljon.

Sőt mindjárt kijelented, hogy ez a dolga a szülőnek mi? És semmi köze a gyerekhez, örüljön ha a gyerek esetleg leköpi szeretetből.

Amúgy a kérdés valszeg provokatív kamu.

2009. okt. 9. 13:38
 34/39 anonim ***** válasza:
42%
Sarkításban te nyertél.
2009. okt. 9. 14:00
 35/39 anonim ***** válasza:
29%
Húúúúúú, nem érzitek cikinek, hogy milyen irigyek vagytok? Hát, pedig, elég ciki...Tipikus magyar mentalitás...
2009. okt. 9. 14:14
 36/39 anonim ***** válasza:
82%
nem érezzük cikinek, nem vagyunk irigyek. én megdolgozom mindenemért és így sokkal jobb mintha mindent a seggem alá tolnának. A ciki az, hogy mindíg jön egy idióta aki leirigyez mindenkit.
2009. okt. 9. 16:22
 37/39 anonim ***** válasza:
74%
Én azt érezném cikinek,ha olyan lennék,mint a kérdező... xD Szerencsére még nem vagyok hisztis,elkényeztetett kis p...a,úgyhogy semmi okom az irigységre!!!Amúgy,szerintem a többiek sem irigylik a Kérdezőt! :-)
2009. okt. 9. 18:38
 38/39 anonim ***** válasza:
Hát őszintén szólva szerintem egyértelmű, hogy miért nem akarják. Egy kutyát nem csak etetni kell, de drágák az oltásai is, meg minden más is hozzá. Ha beteg lesz, drága gyógyszerek kellenek (hiszen nekik nincs TB). Gondolom nem akarnak a szüleid még egy költséget. Szerintem örülj neki, hogy a lakhatásodat és a kocsidat finanszírozzák, ne követelőzz. Én is 22 éves vagyok, és egyetemista, ehhez képest albérletben lakom, nem saját lakásban, és nemhogy kocsim, de jogsim sincs, mert nekem nem fizeti ki anyuci. Ezt az utolsó mondatot talán kicsit tényleg az irígység mondatta velem, de a több tök reális szerintem. Tényleg nem értem, miért várod el a szüleidtől, hogy még egy kutyára is költsenek, ha saját magadat sem tudod eltartani.
2009. nov. 19. 19:04
 39/39 anonim válasza:
50%

Még magadról sem tudsz gondoskodni, miért akarsz még egy 15 évre szóló felelősséget a nyakadba venni?

Előbb nőjj fel, fizesd ki a saját kajád és ha még marad pénzed meg időd, akkor hajrá kutyus :)

Már eleve a kérdésfeltevés gyerekes...

2009. nov. 23. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!