Miért hiszi sok szülő azt, hogy majd ő irányíthatja felnőtt gyereke életét?
Van egy barátnőm, szinte születésünk óta ismerjük egymást.
Barátnőm 29 éves lesz idén, van egy párja 4 éve. Anyagi okokból a lány szüleinél élnek (de külön fizetnek mindent, mégis egy házban). Itt van mellettem barátnőm, aki sír, mert az anyja nem hagyja békén azzal, hogy mikor lesz már unokája. Barátnőm nemrég talált új munkahelyet és nem szeretne még gyereket (azt mondja talán később igen, de most még nem). Ők a párjával azon vannak, hogy elköltözzenek a szülőktől (saját kis lakásra gyűjtögetnek). Az anyja a napokban azzal fenyegetőzött, hogy ha nem lesz unokája, akkor takarodjon a barátnőm otthonról. Meg hogy szülhetne már, mert majd ő elmenne gyesre, barátnőm meg dolgozzon. (mert akkor így az anyjának meg lennének a nyugdíj évei, ugyanis 4 év hiányzik neki...de dolgozni nem dolgozik). Barátnőm erről hallani sem akar, ő majd egyszer azért szeretne gyereket, mert ő szeretné felnevelni, tanítani, szeretni stb...
Mit lehet kezdeni egy ilyen erőszakos, zsarnok szülővel?
Barátnőm már teljesen kivan lelkileg ettől az egésztől.
kicsit bolond az anyja. Én anyumat ha ilyet mondott volna úgy elhajtottam volna a p.csáb@, hogy többet a közelembe nem jött volna.
Még ilyet azért szüljön a lány,mert az anyja nem kar dolgozni. Kész vagyok néha, hogy mik nincsenek . Próbáljanak minél hamarabb elmenni.
Beszélt már az anyjával, de (én mondom, hogy az a nő nem komplett...ismerem őt is régóta, a legnagyobb pletykafészek a környéken).
Barátnőm mondta neki, hogy majd később szeretne, pár év múlva gyereket. Erre az anyja: "majd amikor már meghalok stb....szöveggel jött."
Azért nem költöznek el, mert nem kapnak hitelt, barátnőm nem régóta talált új munkahelyet, előtte meg 4 órás állása volt...4 órás fizetéssel. Albérletbe azért nem mennének, mert 50 ezer + lenne, mert így csak a rezsit fizetik meg a kaját, így tudnak spórolni.
Mindent lehet, csak akarni kell.Nem kell 50ezres albiba menni, elégedjenek meg a 25-30ezressel!Addig semmi nem fog változni, amíg ott laknak.
Kérdésedre:Azért hiszi ezt a szülő, mert felnőtt gyermeke még mindig otthon lakik, nem tud saját lábra állni 29 évesen.
Hol van 25-30 ezerért albérlet? Mutass egyet, ami lakható is. Felén 45 ezer a legolcsóbb albérlet.
Amúgy meg az anyuka mondta nekik, hogy ne menjenek albérletbe...tudod így a mamának is jó, mert a fiatalok eltartják, a kedves mama a havi 25 ezres segélyéből nemigen tudná kifizetni a 2 szintes ház rezsijét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!