Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kutyából ekkora botrány? Egy...

Kutyából ekkora botrány? Egy szülő meddig mehet el felnőtt gyereke életének irányításában?

Figyelt kérdés
22 éves főiskolás vagyok, egyedül élek a saját lakásomban, de még a szüleim tartanak el. Kutyát szerettem volna venni, de amikor elmondtam nekik a szándékomat, a kocsim elvételével, és az anyagi támogatásuk megszüntetésével fenyegetőztek. Normális dolog ez, hogy ilyen módon reagáljanak egy kiskutyára, még ha nem is értenek vele egyet? Az anyagi fölényük feljogosítja őket arra, hogy ilyen formán irányítsák az életemet, és ilyen dolgokkal fenyegetőzzenek?
2009. okt. 8. 15:00
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
87%
Te itt szeretnél megerősítést kapni hogy a szüleid rosszul döntöttek.Ha valaki 22 évesen még eltartott, nem is akár milyen színvonalon, jobb ha azt elfogadod.Tulajdonképpen még semmit nem tettél le az asztalra,egy elkényeztetett kis majom lehetsz akinek a szülei bármit megtesznek hogy csak a tanulmányaidra figyelhess. Egyébként egy kutya oltári nagy felelősség nem hiszem hogy végiggondoltad. Tanulj , az legyen a legfőbb feladatod ha már ilyen fényesre .....szüleid a segged.
2009. okt. 8. 15:31
 12/39 anonim ***** válasza:
79%
nem lehet, hogy azért nem engedik meg, mert tudják, hogy nem lenne időd a kutyusra nem törődnél vele kellőképp vagy hasonló? Biztos, hogy a pénz van a háttérben? Végül is mi nem ismerünk téged ők viszont igen. Szerintem, ha vettek neked egy lakást, fizetik a kocsit (+biztosítás és egyéb kiadások, ha valami elromlik stb.) a kaját és még rendszeresen kapsz zsebpénzt is nem hiszem, hogy emellett olyan nagy kiadás lenne egy kutya! Ha kicsit elgondolkodsz rajta biztos rájössz, hogy miért nem engedik meg a kutyust!
2009. okt. 8. 15:32
 13/39 anonim ***** válasza:
82%

Hát szerintem neked hallgass a neved, mivel mindent megkapsz. Méghozzá elég magas szinten. Saját lakásod? Szerintem az a szüleid lakása, vagy lehet a nevedre iratták max, de tuti, hogy nem te fizetted. Ki van nyalva a segged 300%-osan. Sok diáknak enni nincs pénze a suli mellett szinte nemmhogy lakás,kocsi, eltartottság.

Mellesleg kutyát szerettél volna vetetni, nem venni. Mivel ugye nincs saját pénzed.

Tleg iszonyatosan el vagy kényeztetve, nem kapsz meg valamit és már jössz hisztizni, szőrnyű ember leszel.

Mellesleg feljogosítja őket igen. Majd ha magad keresed meg a betevődet, meg fenn tudod tartani magadat amire most egyáltalán nem vagy képes, akkor majd lehet némi hangod.

2009. okt. 8. 15:49
 14/39 anonim ***** válasza:
42%
Én csak azt nem értem, hogy hogyan vethető egyáltalán össze egy kutya "etetése" a mai benzinárakkal? Akkor már inkábbb a kocsit kelletett volna megspórolni magzatunktól..
2009. okt. 8. 15:52
 15/39 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem meg fogd be a szád és k.ss a neved.

22 évesen kollégiumban laktam és fél évig piritóst ettem, mert a szüleim meghaltak és nem volt senkim aki segítsen. Ne értsd félre, nem írigykedek, mert azóta van lakásom, autóm ÖNERŐBŐL, de szívesen elcserélném mindenemet, ha csak 10 percre találkozhatnék velük mégegyszer, nemhogy felháborodok, hogy egy bolhás nem lehet még a többi mellé

2009. okt. 8. 16:08
 16/39 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem hiszti helyett bizonyíts! Mutasd meg, hogy nem vagy magatehetetlen. Először is keress pénzt! Ne fogadd el, hogy mindent a szüleid finanszírozak. Már éppen eleget kaptál Tőlük. Megteremtettek neked mindent,a mit egy szülő adhat. Innentől kezdve nincs más dolgod, mint az ingó és ingatlan vagyonod fenntartása. Mikor Te fogsz fizetni minden kiadást, nyugodtan vehetsz kutyát is. de azt azért ne feledd, hogy egy állatot megvenni a legkönnyebb. Utána gondoskodni is kell róla. Tudod, etetés-itatás-sétáltatás. Meg például mikor Te bulizni mennél a haverjaiddal, meg mondjuk nyaralni-telelni, a kutya akkor is ott van. Gondolom ilyen esetekben a szüleidhet adnád őt. Talán ezért is ellenzik. Ne rájuk haragudj, hanem gondolj át mindent alaposan!
2009. okt. 8. 16:12
 17/39 anonim ***** válasza:
89%

Tudod, nekünk is mindhárom gyereknek megvolt a lakás 18 éves korukra, el is költöztek ahogy egyetemisták lettek. A rezsit is fizettük. A bankszámlájuk semvolt üres.

Viszont mindegyik tanított, dolgozott az egyetem mellett. Ők mondták, hogy nem vesznek a számlán lévő pénzből kocsit, mert egyszerűbb tömegközlekedéssel járni, hanem gyűjtik. Ők azok akik, azt mondják, hogy ebben a hónapban enm kérnek zsbpénzt, mert már megkeres annyit, amennyi az életre neki kell. És egyiknek sem jutna eszébe ilyen stílusban beszélni a szüleiről.

Szerintem a szüleid nem a pénzkiadástól félnek, hanem látják, hogy semmi felelősségérzeted nincs, annyi biztos nem amennyi kell egy kutya neveléséhez.

2009. okt. 8. 16:20
 18/39 anonim ***** válasza:
82%

Jól befaragtál a kérdéseddel XD

Nem kaptál megerősítést senkitől :P

Egyébként milyen felnőttről írtál a kérdésedben? Remélem nem magadra gondoltál! Te még nem vagy felnőtt, csak nagykorú! A kettőt sokan össze tévesztik, mint ahogy te is. Akkor leszel felnőtt ha majd megdolgozol az ételért, amit megeszel, a ruháért, amit felveszel és a benzinért, amivel furikázol! Amíg ez nem így lesz, addig KUSS A NEVED! Adj hálát a szüleidnek, hogy mindent a feneked alá tettek, amikért másoknak hosszú évekig kell dolgozni!

2009. okt. 8. 16:37
 19/39 anonim ***** válasza:
85%
Saját lakás,saját autó,a szüleid pénze.Én nagyokat kussolnék a helyedben,és rettentő hálás lennék,hogy kinylaják a seggemet.
2009. okt. 8. 16:41
 20/39 anonim ***** válasza:
91%
Leteszem a tantuszt, hogy soha a büdös életben ezt nem fogod tudni meghálálni nekik!
2009. okt. 8. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!