Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Felőröl a saját...

Mit tegyek? Felőröl a saját butaságom!

Figyelt kérdés
Külső szemlélőnek azonnal feltűnik,hogy jó kapcsolatban élünk a párommal,már született egy kislányunk is,aki a mindenünk.Az egész itt kezdődött el.Sosem voltam féltékeny típus,de a szülés után szinte már az elmebetegség határait súrolva rendezek féltékenységi jeleneteket.Egyszerűen mindenkire féltékeny vagyok,pedig a párom konkrét okot soha nem adott rá.Ha már tíz percek késik munkából hazajövet,akkor én már képzeletben össze is hoztam valakivel.Ő már teljesen ki van ettől,nem is csodálom.Hiába tudom,hogy ez nem jó és ebbe tönkremegyünk,egyszerűen nem bírom magamban leküzdeni azt a félelmemet,hogy bármikor megcsalhat.Annyira mindennapos az,hogy családok mennek szét,hogy hányan csalják meg a párjukat,hogy rettegek,velem mikor történik meg.A családomban mindenki elvált,még a nagyszüleim is,a szüleimről nem is beszélve.Görcsösen ragaszkodom a gondolathoz,hogy Ő is meg fog csalni és ez az egész tönkreteszi a kapcsolatunkat.Hiába látom át azt,hogy ez rossz,egyszerűen nem tudom legyűrni magamban ezeket a gondolatokat.Nagyon szeretem a párom,számomra Ő az igazi,nem szeretném elveszíteni,de tudom,ha ezekkel a gondolatokkal nem hagyok fel,akkor el fogom.
2009. okt. 8. 08:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak annyit mondok, hogy azok a dolgok, amikre nagyon rágörcsölünk, előbb-utóbb megtalálnak minket. A párom soha nem adott okot a féltékenykedésre, igazi "hűség harcosa" típus, egy-két kivétellel az összes kapcsolata előttem úgy ért véget, hogy a nő megcsalta, ő pedig azonnal kiadta az útját.

Én addig-addig győzködtem magam is meg őt is, hogy egyszer úgy is meg fog csalni, hogy aztán elcsattant közte és egy hölgyismerősünk között egy csók. Nagyon fájt, akkor jöttem rá, hogy tulajdonképpen magamban tudtam és hittem, hogy sosem csalna meg, ő lenne az utolsó, mert ő olyan ember. És mégis megtette, mert állandóan ezzel traktáltam magamat is, őt is, ez pedig nagyon meg tud mérgezni egy amúgy boldog kapcsolatot.

Szerintem a te problémád alapvetően az (ha jól értem, a babó születése óta áll fenn ez az állapot), hogy a szülés miatt nem vagy elég magabiztos. Nem tudom, hogy a terhesség alatt mennyire hanyagoltad el magad, de szerintem ez játszik közre a dologban. Arra nem bíztatlak, hogy fogj most őrült fogyókúrába, vagy akármilyen drasztikus változásba, de mindenképp meg kéne beszélned a férjeddel, hogy éreztesse veled most még jobban, mennyire szépnek, jónak, NŐnek tart téged. Neked sem ártana, ha egy héten pár órácskára kimozdulnál a gyerek mellett (nem tudom, ez most mennyire műkődik), vennél egy-két csinibb új ruhát, hogy mikor hétvégén hazajön a férjed, bevethesd a "nehéztüzérséget", és lásd, hogy még mindig mennyire csak érted van oda :)

2009. okt. 8. 10:39
 12/18 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem fontos lenne orvosi segitséget keresni (szégyellni nem kell magadat, mert az orvos ilyen és hasonló történeteket mindennap hall), de a házasságodat egy rendes férjjel és a gyereked apjával ne kockáztasd. Mi fontosabb neked, a házasságod vagy a rosszul értelmezett szégyenkezés?
2009. okt. 8. 11:03
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
En sajnos nem tudok erdemben valaszt adni. En is ebben a cipoben jarok, felek hogy tonkremegy a kapcsolatunk. A helyzet nalunk annyiban kulombozik, hogy nekem szules utan rogton adott okot a parom a feltekenysegre(oszerinte nem), en azota nem bizok benne, nem tudok masra gondolni, csak arra, hogy megegyszer megtortenik. Az en fiam 7 honapos. En kb. fel eve elek ebben a szituban (szules utani depresszio). Ha gondolod, velem beszelgethetsz errol priviben, ha az segit.
2009. okt. 8. 14:45
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Elozo vagyok, sokszor az is segit, ha beszelunk rola valakivel, aki hasonlo helyzetben van.
2009. okt. 8. 14:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a naplós dolgot.

Nekem az volt a legszörnyűbb,hogy nem is volt okom,sőt...

Majdnem én rontottam el a kapcsolatot és nem tudom,miért csináltam.Persze,az önbizalomhiány,meg lehet,hogy valami gyerekkori trauma,stb.

A párom csak annyit mondott,ugye tudod,hogy nagyon kell szeretnem téged,hogy ezt elviseljem...

Hiába próbáltam én elmondani neki,mit érzek,mindent a személye elleni támadásnak vett.

Aztán valahogy mégis elmúlt,pedig a körülményekben semmi nem változott,nem lett figyelmesebb(nem is tudna),nem változtattam hajszínt,stb.

Csak ahogy leírtam,összeállt a kép és valahogy érettebb lettem.Nem tudom,érted-e,mire gondolok.Ezért lenne hatásos kibeszélned,de jól válassz hallgatóságot,olyat,aki tényleg csak hallgat,nem akar a saját képére formálni.

2009. okt. 8. 15:05
 16/18 anonim ***** válasza:

Pszichológus!

Neki ez a szakmája. A nőgyógyász előtt sem szégyenkezünk.

A párom egyenesen pszichiáterhez kellett forduljon, annyira kiakadt. Ha nem tette volna, ma valószínűleg nem élne, a szó szoros értelmében. Ne szégyellj szakemberhez fordulni, sokat tud segíteni!

2009. okt. 8. 17:42
 17/18 A kérdező kommentje:
Rengeteg választ kaptam,nagyon hálás vagyok.Talán az első lépés ezek után az lesz,ha ezt megmutatom a páromnak.Talán ha belelát ebbe az egészbe így is,együtt sikerül megoldanunk,mert egyedül biztos nem megy.Igazán nem is sejtettem,hogy ennek a dolognak a leírása is mennyt könnyít rajtam.Köszönöm Mindenkinek!
2009. okt. 8. 19:45
 18/18 anonim ***** válasza:

kedves KÉrdező!

olvasd el a titok c. könyvet, vagy nézd meg a filmet. sok érdekes dolog van benne a vonzás törvényéről. ha sokat gondolsz a rosszra, akkor az jön be. ha pedig a jóra, akkor az válik valóra.

2009. okt. 8. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!