Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Felőröl a saját...

Mit tegyek? Felőröl a saját butaságom!

Figyelt kérdés
Külső szemlélőnek azonnal feltűnik,hogy jó kapcsolatban élünk a párommal,már született egy kislányunk is,aki a mindenünk.Az egész itt kezdődött el.Sosem voltam féltékeny típus,de a szülés után szinte már az elmebetegség határait súrolva rendezek féltékenységi jeleneteket.Egyszerűen mindenkire féltékeny vagyok,pedig a párom konkrét okot soha nem adott rá.Ha már tíz percek késik munkából hazajövet,akkor én már képzeletben össze is hoztam valakivel.Ő már teljesen ki van ettől,nem is csodálom.Hiába tudom,hogy ez nem jó és ebbe tönkremegyünk,egyszerűen nem bírom magamban leküzdeni azt a félelmemet,hogy bármikor megcsalhat.Annyira mindennapos az,hogy családok mennek szét,hogy hányan csalják meg a párjukat,hogy rettegek,velem mikor történik meg.A családomban mindenki elvált,még a nagyszüleim is,a szüleimről nem is beszélve.Görcsösen ragaszkodom a gondolathoz,hogy Ő is meg fog csalni és ez az egész tönkreteszi a kapcsolatunkat.Hiába látom át azt,hogy ez rossz,egyszerűen nem tudom legyűrni magamban ezeket a gondolatokat.Nagyon szeretem a párom,számomra Ő az igazi,nem szeretném elveszíteni,de tudom,ha ezekkel a gondolatokkal nem hagyok fel,akkor el fogom.
2009. okt. 8. 08:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nagy küzdő vagyok ebben a tmában, mert váltig állítom hogy NINCS barátság férfi meg nő között, és szerintem az se egy egészséges dolog ha valaki tartja az exeivel a kapcsit . (Kivéve ha több évnyi házasság volt, amiből esetleg gyerek is született). DE emellett azt is állítom, hogy nem szabad átesni a ló túlsó oldalára, mindenben jelet látni, agyalni, gondolkodni ezeken...És sajnos igaz, hogyha ennyiszer mondják egy pasinak, hogy "úgyis tudom hogy félrelépsz, de úgyis tudom hogy megcsalsz", akkor vagy elunja és kilép a kapcsiból vagy tényleg megcsal. Javaslatom. Ha szereted a párod, egy "bizalomküszöb" legyen nálad.ez nagyon fontos alap. Ne kérdezgesd, ne vádold, és ne szőj magadban rémtörténeteket! Nagyon nehéz, de bizalom nélkül nem megy!!! És tényleg vannak olyan pasik, akiknek nem jut eszébe megcsalni a barátnőjüket/párjukat! Ne üldözd el őt!!

2009. okt. 8. 08:51
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a terhesség, a szülés miatt alakult ki nálad ez az állapot, mint némelyik anyukánál a szülés utáni depi.

Szerintem meséld el a párodnak ugyanezeket, amit ide leírtál, kérd meg segítsen. Egy szakorvos és a párod támogatásával újra a régi lehetsz.

Még sok-sok boldog együtt töltött évet kívánok Nektek :-)

2009. okt. 8. 08:51
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez általában akkor alakul ki, ha a lehető legnagyobb a boldogság, mert ilyenkor veszítheti az ember a legtöbbet. Ki ne félne attól, hogy a legnagyobb boldogsága idején, egy csodálatos férj, egy gyerek, és jó anyagi körülmények között hirtelen összeomlik az egész egy megcsalás miatt? Ez mindenkiben benne van. A többség ezt képes kezelni, elhessegeti a gondolatot, bízik a párjában.

Ám akkor az ember elolvas valami idióta cikket arról, hogy a házasságok 3x%-a megcsalással végződik(honnan szedik a számokat?), és máris beüt a paranoia.

Én pl sokáig attól rettegtem hogy a gyerekem nem tőlem van, mert olvastam olyan cikkeket, ahol azt taglalják hogy a gyerekek x%-át nem is a saját apja neveli. Nevetséges, mi? Ilyen félelmekkel nem lehet élni, mert téged is tönkretesz, a párodat is.

Mit lehet tenni? Bízni. Nem vakon, figyelni kell, de csak úgy a háttérben. Nem kell gyanakodni, de nem kell a végletekig menően naívnak sem lenni.

2009. okt. 8. 09:01
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
"...És sajnos igaz, hogyha ennyiszer mondják egy pasinak, hogy "úgyis tudom hogy félrelépsz, de úgyis tudom hogy megcsalsz", akkor vagy elunja és kilép a kapcsiból vagy tényleg megcsal." elsö vàlaszolotol idézve, sajnos ez igaz! Tapasztalatbol mondom, pedig gyerekem sincs, de kinyirtam egy kapcsit a féltékenységemmel, addig-addig mondtam mig megunta, megtette és szétmentünk! Minnél jobban félsz valamitöl, annàl hamarabb bekövetkezik! Javaslom otthoni teràpiànak a Titok c. könyvet! Ugyan ugy bevonzod a rosszat, mint a jot! Csak hozzààllàsodon kell vàltoztatni s màr is a jo irànyba billen a mérleg! Ezt igy fejezd be, most!!!
2009. okt. 8. 09:07
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat,mindenkinek tökéletesen igaza van.A legrosszabb az egészben,hogy a problémát én is felismerem,de mégsem vagyok képes legyőzni.Remélem az,hogy ezt kiírom magamból,és végre mással is megosztom a gondom,segít a félelmeim leküzdésében.
2009. okt. 8. 09:13
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az nagyon jó, hogy felismerted a problémát. Ha eddig eljutottál, még egy nagy lépést tegyél meg a párod kedvéért, menj el egy pszichológushoz, ő tud neked segíteni legyőzni ezt.
2009. okt. 8. 09:27
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Sokat segíthet az is, ha az érzelmi síkról átteszed a dolgot a logikaira. Írd le egy papírra, hogy milyen esetekben mit szoktál csinálni, és ezzel szemben mi lenne a helyes. Alaposan gondold végig, részletesen írd le, és tedd olyan helyre, ahol mindig elérhető közelségben van. Ha valami új jön, írd hozzá. Amikor olyan eset történik, mint ami le van már írva, jusson eszedbe a papír, vedd elő, olvasd el, és cselekedj a helyes módon. Egy idő után már az is elég lesz, ha csak rágondolsz a papírodra. Hidd el, segít. A pontos pszichológiai hátterét nem tudom, de az biztos, hogy a dolgok már irányból szemlélésével megváltoznak a hozzá kötődő érzelmek is.
2009. okt. 8. 09:37
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Igazuk van az előttem szólóknak.

Én is betegesen féltékeny voltam,tudtam is,de nem tudtam ellene tenni.Aztán elkezdtem "naplót" írni,leírtam a tehetetlen dühöt,mindent,amit ilyen rohamnál éreztem.Már ez is sokat segített,aztán mindenféle agykontrollos előképzettség nélkül csak elkezdtem mondogatni"Nem vagyok féltékeny".

Aztán egy idő után megnyugodtam.

Sok sikert és kitartást!

2009. okt. 8. 09:49
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
igen, és azért is jó aez a "naplós" módszer, mert amikor leírod kiadod a felesleges "gőzt", a félelmeidet. Aztán ha újraolvasod x idő múlva, akkor meg rájössz, hogy mekkora nagy butaságokat írtál le...
2009. okt. 8. 09:57
 10/18 A kérdező kommentje:
Lehetséges,hogy a naplós módszer segítene,mert kissé megkönnyebbülve érzem magam attól,hogy leírhattam a problémám.Nem tudom,hogy a szakember igénybevételét be tudnám e vállalni,mert nagyon szégyenlem ezt az egészet.Ilyenkor meg pláne,mert most is hívott,hogy alig várja,hogy hazajöhessen hétvégén( katona )és velünk,velem lehessen.
2009. okt. 8. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!