Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtudnál bocsátani a párodnak...

Megtudnál bocsátani a párodnak egy megcsalást az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés
Lefeküdt valakivel.Elmondta a párjának,természetesen a másik kiakadt és megszakított vele minden kapcsolatot.De magában őrlődött így hajlandó volt vele találkozni.Két hét telt el az esemény óta az illető legalább 10kg-t fogyott.Szörnyen néz ki.Folyamatosan sírt és azt mondta erre nincs mentsége ,de természetesen szörnyen bánja és a másik a világot jelenti neki.Megbocsátanád és adnál még egy esélyt ha nagyon szeretnéd?
2013. máj. 31. 13:47
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
45%
Ha minden másban úgy érezném, ez a kapcsolat megérdemel még egy esélyt és érdemes megpróbálni megmenteni, akkor igen.
2013. máj. 31. 14:11
 22/62 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, hogy el lehet nézni és visszafogadni, de minden kapcsolaton nyomot hagy. Egyik ismerősöm mesélte, hogy bár a neje megbocsátott, azóta is együtt vannak, utána össze is házasodtak, de a szeretős korszak után ritkább lett a szex. Együtt élnek, végülis szeretik egymást, de a tűz elmúlt. A baj az, hogyha egyszer megcsalta, akkor többször is fogja. ez történt az általam említett személlyel is. a csalás után 3 évet bírt ki. valami hiányozhat neki a kapcsolatból. vagy a szex része, vagy a lelki része.
2013. máj. 31. 14:12
 23/62 anonim válasza:
84%
nem. Tekintve arra, hogy nekem miket kell hallgatnom.
2013. máj. 31. 14:13
 24/62 anonim ***** válasza:
59%

Attól függ miért jutott el idáig, hogy ezt megtegye.

Megvizsgálnám, hibás vagyok-e a dologban, ha igen, akkor mindenképp, ez esetben valszeg helyreállhatna bennem a bizalom és működhetne tovább.

Ha pusztán volt egy görbe estéje és csak úgy megtette, akkor erősen elgondolkodnék, nem valószínű, hogy meg tudnék bízni benne később.

2013. máj. 31. 14:16
 25/62 anonim ***** válasza:
93%

Közelítsük meg emberismereti szempontból a dolgot.

Ő sír, lefogyott, könyörög. Tehát önmagát sajnálja. Ha a másik iránti szeretet irányítaná, egyrészt nem csalt volna meg. Másrészt eléd állna, elmondaná hogy iszonyú hibát követett el, de rájött hogy veled akar maradni, ezért nagyon örülne, ha meg tudnál neki bocsájtani. Aztán magadra hagyna, és békén hagyna, amíg nem döntesz. Tehát tiszteletben tartaná a te érzéseidet, nem manipulálna érzelmileg.

Továbbá kétféle ember van, a megcsalós és a nem megcsalós. A megcsalós gyenge jellem, krízishelyzetben vagy kísértésnek kitéve ne tud ellenállni. Hiába gondolja most komolyan, nem lesz rá képes a következő alkalommal sem, ahogy most sem.

A másik ember a nem megcsalós. Az elvei irányítják. Ha lelki krízisben van, vagy ha kísértésnek van kitéve, tartózkodik a külső kapcsolatoktól, mert felfogja, hogy egy ilyen nem racionális döntésnek milyen következményei lehetnek. Ha felkelti más valaki az érdeklődését, és a kapcsolata nem működik jól, akkor előbb lezárja a jelen kapcsolatát, és azután kezd csak bele a másikba.

2013. máj. 31. 14:18
 26/62 anonim ***** válasza:
92%
Ha 4 fele szakadna, sem bocsájtanék meg!! Egyszer elárul, több esélye nincs!
2013. máj. 31. 14:18
 27/62 A kérdező kommentje:
25-ös,így volt ezeket elmondta utána hagyott időt,én kerestem meg.
2013. máj. 31. 14:20
 28/62 anonim ***** válasza:
83%
Hogy más társaságát kereste a pasi, már azt jelenti, hogy valami nem volt 100-as a kapcsolatban. Itt nem csak a szexre kell gondolni szerintem. A férfiak általában nehezen gyűrik le magukban az ösztönöket, de ha nincs elég intelligenciája ahhoz, hogy a vágyait otthon élje ki, akkor el lehet felejteni. Lefeküdni valakivel - jó esetben - nem 4 mp. Szóval nem a "jajj, megtörtént" kategória. Ott megismerkedett valakivel, beszélgettek gondolom, stb...Megbánta? Az a minimum! De ennyi...
2013. máj. 31. 14:21
 29/62 anonim ***** válasza:
85%

"Attól függ miért jutott el idáig, hogy ezt megtegye.

Megvizsgálnám, hibás vagyok-e a dologban, ha igen, akkor mindenképp"

Ez azért nem jó szerintem, mert olyan nincs hogy egy kapcsolatban ezentúl nem lesz súrlódás. Akármennyire figyelmes az ember, van az úgy hogy takarékon van kicsit a láng is, vannak párkapcsolati zűrök is. Ezek elmúlnak, ha tesz érte az ember. De szerintem kikerülhetetlenek a völgyek.

Ha gond van tegyen érte az ember, hogy ne legyen. Ne megcsalja a másikat, hanem hozza vissza a tüzet, legyen ő is türelmes stb, attól függ mi a gond. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Erről szól egy kapcsolat, nem arról hogy mindig minden oké, mert olyan nincs.

Egyszer megcsal, mert az "egyszerűbb" hogy tudsz benne bízni ezután, hogy a következő völgynél nem ezt csinálja hanem megoldjátok?

2013. máj. 31. 14:22
 30/62 anonim ***** válasza:
83%
Ne a kérdezőt hibáztassuk. Ha másiknak lett volna gerince, akkor odaállt volna, hogy valami nem okés beszéljük meg. De félredugni könnyebb, igaz?
2013. máj. 31. 14:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!