Megtudnál bocsátani a párodnak egy megcsalást az alábbi helyzetben?
Attól függ miért jutott el idáig, hogy ezt megtegye.
Megvizsgálnám, hibás vagyok-e a dologban, ha igen, akkor mindenképp, ez esetben valszeg helyreállhatna bennem a bizalom és működhetne tovább.
Ha pusztán volt egy görbe estéje és csak úgy megtette, akkor erősen elgondolkodnék, nem valószínű, hogy meg tudnék bízni benne később.
Közelítsük meg emberismereti szempontból a dolgot.
Ő sír, lefogyott, könyörög. Tehát önmagát sajnálja. Ha a másik iránti szeretet irányítaná, egyrészt nem csalt volna meg. Másrészt eléd állna, elmondaná hogy iszonyú hibát követett el, de rájött hogy veled akar maradni, ezért nagyon örülne, ha meg tudnál neki bocsájtani. Aztán magadra hagyna, és békén hagyna, amíg nem döntesz. Tehát tiszteletben tartaná a te érzéseidet, nem manipulálna érzelmileg.
Továbbá kétféle ember van, a megcsalós és a nem megcsalós. A megcsalós gyenge jellem, krízishelyzetben vagy kísértésnek kitéve ne tud ellenállni. Hiába gondolja most komolyan, nem lesz rá képes a következő alkalommal sem, ahogy most sem.
A másik ember a nem megcsalós. Az elvei irányítják. Ha lelki krízisben van, vagy ha kísértésnek van kitéve, tartózkodik a külső kapcsolatoktól, mert felfogja, hogy egy ilyen nem racionális döntésnek milyen következményei lehetnek. Ha felkelti más valaki az érdeklődését, és a kapcsolata nem működik jól, akkor előbb lezárja a jelen kapcsolatát, és azután kezd csak bele a másikba.
"Attól függ miért jutott el idáig, hogy ezt megtegye.
Megvizsgálnám, hibás vagyok-e a dologban, ha igen, akkor mindenképp"
Ez azért nem jó szerintem, mert olyan nincs hogy egy kapcsolatban ezentúl nem lesz súrlódás. Akármennyire figyelmes az ember, van az úgy hogy takarékon van kicsit a láng is, vannak párkapcsolati zűrök is. Ezek elmúlnak, ha tesz érte az ember. De szerintem kikerülhetetlenek a völgyek.
Ha gond van tegyen érte az ember, hogy ne legyen. Ne megcsalja a másikat, hanem hozza vissza a tüzet, legyen ő is türelmes stb, attól függ mi a gond. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Erről szól egy kapcsolat, nem arról hogy mindig minden oké, mert olyan nincs.
Egyszer megcsal, mert az "egyszerűbb" hogy tudsz benne bízni ezután, hogy a következő völgynél nem ezt csinálja hanem megoldjátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!