Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tegnap észrevettem, hogy a...

Tegnap észrevettem, hogy a párom az exének smst írt.2 éve vagyunk együtt, az exe miatt már többször is vitatkoztunk. Most mitévő legyek?

Figyelt kérdés
2013. máj. 29. 12:27
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
53%

Valaki nehezebben tudja lerendezni magában, de nem biztos, hogy ennek rossz vége lesz! Én például anno megmondtam az exemnek, hogy ne próbálkozzon, mert találtam valakit. Megértette, ő is talált egy új lányt. A Párom exe viszont ahogy megtudta, hogy vagyok én, azonnal elkezdte hívogatni (visszahívatni magát!), smsek, emailek...stb. Persze a Párom először el sem mondta, én is csak úgy megláttam egyszer. Kérdőre vontam, elmondta, hogy próbálta leépíteni a csajt, de nagyon vissza akar kaparni. Végül nem válaszolt, nem vette fel a telefont, leszállt róla az ex. Tudomást se kell venni az ilyenekről!

Azóta összeházasodtunk, gyerekünk lesz. Az ex megsértődve írt gratuláló emailt. De ennyi, tudja, hogy már semmi sem lehet köztük.

2013. máj. 29. 12:58
 12/33 A kérdező kommentje:
Tudja a párom,hogy ez mennyire bánt engem,mennyire nem tudom elviselni azt a nőt. Akkor mégis miért??? Miért fontos neki annyira,hogy "barátok" legyenek?
2013. máj. 29. 13:01
 13/33 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező "ár jópárszor elmondtam neki,hogy nem tudom elviselni ezt,hogy tartja a kapcsolatot az exével." - ez szerintem egy totálisan irreális elvárás, a kóros féltékenységnek egy példája, és inkább azon kellene elmerengeni talán, hogy miért van benned ilyen gondolat. Mert hát alapban az ember exe, az az ember múltja, az életének egy része, és hát minden közhiedelemmel szemben a múltat végképp eltörölni nem lehet, és nem is szabad.

Szerintem az a teljesen normális emberi viselkedés, ha az ember tartja a kapcsolatot ismerősi/baráti szinten múltja fontos embereivel is, és semmiféle lelkiismeretfurdalásra nem ok, és semmiféle "jelentési kötelezettséget" nem von maga után, ha beszélnek egymással. Nálunk (én vagyok a férfi) ez kb így zajlana: "- Képzeld, jut eszembe, tegnap felhívott/felhívtam az XY(t)" ...(ismerjük egymás múltját)... "- Tényleg? És mi van vele?" Ennyi.

2013. máj. 29. 13:03
 14/33 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy igazatok van,belátom. De nem tudok mit tennie,egyszerűen nem megy. Már a neve hallatán is rosszul vagyok. És csak vele van ez, a többi exe nem érdekel.
2013. máj. 29. 13:13
 15/33 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy a barátod annyira akarja tartani a kapcsolatot, meg barátkozni akar, hanem épp leépíti a csajt. A lány írt neki smst, ő meg válaszolt neki. Neked meg nem mondta el, mert nem akart vele felizgatni.

Miért kézbesítő smsből tudod meg? Tán olvasgatod az smseit? Vagy a te telefonodra érkezik az értseítő? Nem igazán értem ezt a részét...

2013. máj. 29. 13:19
 16/33 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ez igy nagyon nem normális...

Én is jóba vagyok az exemmel,kb. félévente találkozunk,néha neten beszélgetünk,mindkettőnknek komoly kapcsolata van azóta,na de normális keretek között van tartva.

Eszembe se jutna ilyet irni a barátnőjének.

Meg nincs titkolódzás és nem zavarja a másik felet.

Ha a barátomat zavarná,nem találkoznék vele.

Egyszerűen nem érné meg a konfliktust,és az,hogy erre rámenjen esetleg a kapcsoltunk.

Ha a barátodnak megéri,az is,hogy megszegi a Neked szánt igéreted,csak azért,hogy beszéljen az exével,akkor szerintem valami nincs rendbe nálatok.

Nekem az a levél amit Neked irt a lány, bőven elég lett volna,hogy megmondjam a páromnak választhat vagy az ex vagy én. És még csak féltékeny, rossz barátnőnek se érezném magam.:)

De amúgy kérdezd rá mi dolga volt a lánnyal.Lehet kiderült valami fontos dolog volt,vagy a lány kereste fel, ő meg lekoptatta.Hátha.

2013. máj. 29. 13:21
 17/33 anonim ***** válasza:
Én megértem a kérdezőt, mert az ex direkt akarja bosszantani, és ez nagyon csúnya dolog. Mondd meg a párodnak, hogy nem gond ha sms-eznek, de legyen szíves mutassa meg az sms-eket ha azt mondja hogy ártatlanok, akkor miért törli őket? Engem is bosszantana, pedig nem vagyok egy féltékeny típus, de ebben az esetben ez érthető. Másrészről ha bosszús vagy, akkor pont azt teszed amit az ex el akar érni nálad. Bölcs lenne figyelmen kívül hagyni a sértéseit, de nem könnyű, belátom. A pároddal tisztázd, hogy ha még egy ilyen lesz, és nem szól, akkor nem tűröd tovább. Mindenkivel azt tesznek meg amit megenged. Ha meg menni akar, akkor jobb ha kiderül előbb mint utóbb, hogy az ex fontosabb mint te.
2013. máj. 29. 13:23
 18/33 A kérdező kommentje:
Nem kutakodtam utána,hanem elkértem a telefonját,hogy írjak egy smst,és amikor az én smsemről jött a jelentés,akkor láttam meg. Tavaly karácsony másnapján ott volt nála,haza fele jövet láttam meg ott a kocsiját. Arra azt mondta,hogy egy régi tartozást kellett rendeznie. Az anyja múltkor az ő nevén szólított. Sok apróság volt,így már csak a gondolatától is rosszul vagyok.
2013. máj. 29. 13:51
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Többekkel ellentétben nem értek egyet azzal, hogy az exekkel baráti viszonyt kéne ápolni. Velem is megpróbálják az exek (épp tegnapi az egyik ilyen beszélgetés), de megmondom, nálam ők nem barát kategória, és hagyjunk mindent a maga helyén. Ők nekem volt szerelmeim, akiket lezárok, elgyászolok, és nem akarok velük barátkozni. Nem harag, nem gyűlölködés, nem bosszú ez, hanem éppen a tisztelet megadása. Barátom van elég sok, bennük nem új barátot szerettem volna kapni.

Mellesleg sokan észre sem veszik, hogy fogy a szívükben, életükben a hely az exek barátként (és egyéb módon) való tárolásával.

2013. máj. 29. 14:04
 20/33 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre,én nem azt szeretném,hogy gyűlöljék egymást. Hanem azt,hogy ne telefonálgassanak,ne smsezzenek,ne találkozzanak. Ha meg összefutnak az utcán,nyugodtan beszélgethetnek pár szót,nem érdekel, de ne tartsák már a kapcsolatot napi/heti szinten. Mert ez szerintem nem normális dolog.
2013. máj. 29. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!