Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a kocsim fontosabb...

Szerintetek a kocsim fontosabb a barátnőmnél? 25/F

Figyelt kérdés
A barátnőm és barátnői mindig ezt mondják de ez nem így van. Néha tényleg nagyon sokat költök a kocsimra mert a második (nem sokára harmadik) legfontosabb dolog az életemben. A barátnőm megkap mindent, most az a bajuk, hogy helyette és a baba helyett a kocsira költöttem a fizetésemnek a felét úgy hogy nem szóltam neki. Veszekedtünk is ezért mert azt mondta, hogy hagyjam vagy adjam el. Szerintem nem kell engedélyt kérnem, hogy vehessek valamit. A baba még úgyis messze van, majd ha meglesz nyilván nem kocsira fogom költeni a pénzem. Az meg a másik, hogy nekem idegenek ne nagyon mondják meg hogy mikor mit vegyek. Ti mit gondoltok?

2013. máj. 21. 19:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

Apám is így kezdte,most meg az a közös program nálunk,amiben ő is részt vesz,hogy közösen lemoshatjuk a kocsiját,meg csak úgy beülünk az autóba,és megyünk a nagy semmi felé,(ami szerintem a benzin pazarlása),meg vissza......

Gyerekkoromban elment,de már elég uncsi

Én biztos nem fogok ennyit foglalkozni az autómmal.....

19/F

2013. máj. 21. 19:47
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ezt nem úgy kéne felfogni hogy kocsib*zi hanem hogy ez is egy hobbi. Én meg imádom a lovakat, ha összeköltözünk a barátommal és keresek majd annyit hogy havi kb 15000 forint nem vág földhöz minket akkor fogok járni. Nyilván nem akkor ha a rezsi kifizetése gondot okoz, de ha valakinek van pénze akkor hadd költsön már arra is amire szeretne amíg ezzel nem a másik elől veszi el.
2013. máj. 21. 19:52
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Most így elsőre! Terhes a barátnőd vagy sem?

Együtt éltek? Mert ha igen, akkor durva, hogy a fizetésed felét a kocsidba rakod... mert akkor jobb ha egy darabig nem alapítasz családot!

Ha meg mind ketten a szülőkkel éltek akkor a fizetésetekből azt vesztek amit akartok! Feltéve akkor, ha mondjuk összeakarnátok költözni, mert így nehéz lesz... megélni főleg!

2013. máj. 21. 19:53
 14/21 pinkpancser válasza:
73%
Gondoljon arra is, mi lenne ha nem foglalkoznál a kocsival és idővel lenne egy roncsod ami bárhol bármikor megállhat? Gondolom az se tetszene...
2013. máj. 21. 19:57
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért kéne,hogy legyen egy fontossági sorrend.Oké,hogy a kocsid a hobbyd,bizonyos határokon belül.Oké,ha jól keresel,plusz megengedheted magadnak,viszont vigyázz,mert ha sok pénzt visz el havi szinten,igaza is lehet a barátnődnek,könnyű túlzásokba esni.Azért egy jövendő gyermek érkezésére illik felkészülni,és ez anyagilag bizony nem kis teher.Jobb előre megvenni a dolgokat,apránként,viszont ez még így sem csekély kiadás.Ha belegondolsz,csak egy jobb babakocsi ára 30-40 ezer körül mozog.
2013. máj. 21. 20:01
 16/21 anonim ***** válasza:
24%

Nem értem a hozzászólókat! Miért baj ha költ a kocsira? Ő vette, saját pénzből, ha ő szeret a kocsival foglalkozni, akkor csak tegye. Egyetlen nőnek sincs joga megmondani, hogy a párja mire költse a megkeresett pénzét! Ezért vagyok híve a külön kasszának, nekem egy nő ne mondja meg hogy mire költsek.

Kérdező!

Ha a barátnőd már most ilyen, hogy engedélyt kell kérned hogy a saját pénzed mire költsed, akkor a hölgyeményből bizony hárpia feleség lesz. Ha jót akarsz magadnak, nem veszed el.

2013. máj. 21. 20:02
 17/21 anonim ***** válasza:
38%
A te pénzed, arra költöd, amire akarod.
2013. máj. 21. 20:34
 18/21 anonim ***** válasza:
48%
Miért? Éves szinten mennyit költesz az autóra? Milyen kocsiról van szó?
2013. máj. 21. 20:39
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ha együtt éltek, és tényleg jön a baba, akkor illik megbeszélni mi költitek a pénzeteket, mivel lesz egy életrevaló közös kiadásotok. Serintem nem az összeggel van a gond, hanem azzal, hogy ezt nem beszélted meg vele....

(Egy JOBB babakocsi amúgy majdnem 100e) gondolom, ha ilyen jól álltok akkor kiságyat sem 10e ért akartok...stb..ráadásul a bnőd fizetése jórészt kiesik egy időre

Ha egyáltalán a 3. Fontos dolog az életedben tényleg egy gyerek lesz, és nemegy újabb autó, vagy esetleg motor:d

2013. máj. 21. 20:43
 20/21 anonim ***** válasza:
93%

Mindig tök jó dolgok sülnek ki abból, ha egy olyan kapcsolatba csinálnak gyereket, ahol a pénzkérdésből állandóan megy a balhé. :)) De majd meglátjátok.

Te úgy gondolod, a barátnőd száját be tudod tömni pénzzel, meg ráérsz a gyerekre többet költeni, ha kibújik. A barátnőd joggal hiheti azt, hogy a kocsid a későbbiekben is előrébbvaló lesz, mint ő vagy a gyerek. Mindemellett ő sem ártatlanka, ha őt meg a 25ezres shopping teszi elégedetté. Felszínesség, önzőség. Sajnos mendkettőtökben van egy kevés. Ezt nem bántásból írom, hidd el, nekem attól nekem nem lesz jobb, hogy neked sz.r.

Ha már egy család lesztek - gondolom, véletlen alakult így, de mindegy is - akkor a pénzkérdést illene tudni megbeszélni. Már csak azért is, mert egy család életéhez della kell, amit - jobb esetben - ketten teremtetek elő és az egyéni szükségleteitek mellett a közösekre költitek el. El lehet játszadozni az "én pénzem-te pénzed" elv mentén, de már most megy belőle a vita... Ha a gyerek meglesz, mi változik etéren?

Sürgősen le kellene ülnötök egy papírral, ceruzával, számológéppel, és reálisan megközelíteni a pénzügyeiteket. Amikor az ember családot tart fent, már nemcsak a saját hobbiját kell szem előtt tartania, hanem a családja kiadásait is. Ez ugyanúgy áll rád is, mint a barátnődre. Gondolom, az ő fejében sem fordult meg sűrűn, hogy a tőled kapott pénzt félretegye mondjuk babakocsira. Elkapattad, ugyanakkor távol is tartottad őt magadtól pénzügyi téren. Ez sosem szül jót. Az egyik követelőző lesz, a másik pedig félteni kezdi a saját kis pénzét. Így nem működhet egy család.

2013. máj. 21. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!