A férjemet zavarja, de nem tudom lehet-e, érdemes-e kezdeni vele valamit?
Ébredés után egy 20-30 percig mogorva vagyok. Ha ilyenkor valaki túl aktív körülöttem vagy kérdésekkel bombáz, arrogánssá válok.
Egyszer apámnak említette a férjem ezt, aki legyintett, hogy már gyerekkoromban is ilyen voltam, egyszerűen a szüleim se szóltak hozzám rögtön ébredés után, így konfliktus sem volt.
Neki is javasoltam, hogy legalább egy negyed órát várjon ébredés után, ha megittam a kávét és bambultam valamire, utána magamhoz térek.
Egyébként főleg arra harapok, amikor pár perccel ébredés után tervezést, gondolkodást igénylő kérdéseket tesz fel, nekem meg még a csalánozók szintjén van az agyműködésem.
(Megjegyzem, ha én kelek korábban és ugyanígy lerohanom az ébredése után röviddel komplex kérdésekkel, ő is zabos lesz.)
18: Én meg a gyerekeimet imádom a világon a legjobban, de ők is tudják, hogy nekem kell reggel egy kis idő, amíg beindul az agyműködésem. Semmi köze ennek ahhoz, hogy ki mennyit alszik. Én ilyen vagyok 10 óra és 4 óra alvás után is, akkor is ha reggel 6-kor kell kelni és akkor is, amikor délelőtt 11-kor mászok ki az ágyból. Az elmúlt 40 évben nem ébredtem még úgy, hogy azonnal kiugrottam volna az ágyból.
Egy felnőtt ember igazán megérthetné, hogy mindenkinek más a testi szükséglete, másképp "működik". Olyan nagy ügy megérteni, hogy ébredés után nem piszkáljuk a másikat? Érdekes, nekem a gyerekeim meg tudják érteni, ilyenkor nem is szoktak zavarni semmivel, ami nem fontos. Ebből nem csinálunk nagy ügyet. Utána tök jól beszélgetünk, de az ébredés utáni üres tekintetű bambulást meghagyják nekem békében.
Ő meg horkol, az meg engem zavar, de ő se tehet róla.
Nem ágy vagy rossz alvás, írtam, hogy kisgyerekként is ilyen voltam. A szüleim megoldották azzal, hogy elém tették (életkortól függően) a kakaót vagy kávét és fél órát levegőnek néztek. Ha már látták, hogy kommunikációképes vagyok, akkor kezdtek el beszélni hozzám.
Apámban a mai napig megmaradt ez. Ha náluk vendégeskedünk, reggel egy "jó reggelt" kíséretében leteszi elém a kávét, aztán békén hagy. Fél óra múlva jön a közelembe ismét, illetve akkor beszél hozzám összetett mondatokban. az évek és a rutin :)
Én is ilyen vagyok,szerencsére párom is.
Így a reggel az nálunk olyan,hogy én felkelek,odateszem a kávétamig lefő,fürdőszoba,felébresztem,eléteszem a kávét,és készülődés közben class fm,Balázsék,egymáshoz maximum annyit szólunk,hogy ebédhez rakja-e be ezt vagy azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!