A férjemet zavarja, de nem tudom lehet-e, érdemes-e kezdeni vele valamit?
Ébredés után egy 20-30 percig mogorva vagyok. Ha ilyenkor valaki túl aktív körülöttem vagy kérdésekkel bombáz, arrogánssá válok.
Egyszer apámnak említette a férjem ezt, aki legyintett, hogy már gyerekkoromban is ilyen voltam, egyszerűen a szüleim se szóltak hozzám rögtön ébredés után, így konfliktus sem volt.
Neki is javasoltam, hogy legalább egy negyed órát várjon ébredés után, ha megittam a kávét és bambultam valamire, utána magamhoz térek.
Egyébként főleg arra harapok, amikor pár perccel ébredés után tervezést, gondolkodást igénylő kérdéseket tesz fel, nekem meg még a csalánozók szintjén van az agyműködésem.
(Megjegyzem, ha én kelek korábban és ugyanígy lerohanom az ébredése után röviddel komplex kérdésekkel, ő is zabos lesz.)
A férjed ismeri azokat a szavakat, hogy tolerancia, megértés, a másik igényeinek a megértése és tisztelete?
Én is megértem, ha a párom hazajön, lehuppan és csak bambulni van kedve. Aztán majd később beszélgetünk. Miért nem lehet a másikra figyelni, az ilyen nem túl nagy jelentőségű igényeket (most mi baja lesz a férjednek, ha 15 perccel később szól hozzád) tiszteletben tartani?
Én olyan vagyok, mint a férjed, kérdező! :) Reggel fölkelek, és már pörög is az agyam, mit-merre-meddig, mi lesz a mai nappal. A párom az, aki zombi még egy fél óráig. Ilyenkor nem piszkálom, megissza a kakaóját maga elé bambulva, aztán utána indulhat a nap.
Este viszont pont fordítva van. Mikor ő még beszélgetne az ágyban, én már van, hogy belebóbiskolok a társalgásba. Szerintem csak egy kis figyelmesség az egész :)
16: Ez nem igaz. Én is ilyen vagyok, de akkor is, ha 10 órát alszom egyhuzamban, zavarás nélkül.
Nekem is ébredés után kell egy kis idő, amíg összeszedem magam. Nem vagyunk egyformák, nem értem, hogy ez miért olyan nagy dolog, hogy fennakadjon rajta valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!