Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltöztünk,50-50%ban...

Összeköltöztünk,50-50%ban fizetünk mindent, még sincs beleszólási jogom semmibe. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Már sokszor leültünk beszélni, de nem sokra jutottunk. Szeretnék 1-2 változtatást a lakásban, van is rá pénzem, mégsem egyezik bele. És persze havi 1 baráti összejövetelt sem enged (Dvd-zés és pizzázás lenne, 2 lánnyal + egy fiúval). Az ő haverjai viszont heti egyszer jönnek sörözni és vacsorára.

23L

2009. okt. 2. 17:41
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
94%

Hát elég hülye vagy, ha ezt igy hagyod - a saját lakásodba nem hivhatod meg a barátaidat, de a barátod meg megkérdezés nélkül hozza a haverokat?!?!?!

A te lakásod, te mondod meg, hogy ki jöhet és ki nem, ha neki nem tetszik elmehet máshová.

Nem értem, semmi önérzet nincs benned? A rabszolgája akarsz lenni?

2009. okt. 2. 18:18
 22/37 anonim ***** válasza:
92%
de belátod, hogy ez hova fog vezetni, hogy ő eldönt dolgokat, Te seccperc alkalmazkodj hozzá , Te meg szeretnél valamit és lehurrog? Naneee. Szerintem félsz attól a mondattól, hogy az "én házam, az én váram" és azt szeretnéd, hogy ő úgy érezze, hogy minden 50-50%, nemcsak a kiadások... Pedig ha velem ezt megtenné a pasim, hogy csak úgy közli, hogy ez meg ez jön, én mondanám, hogy "van 3 perced, hogy lemondd , vagy mehetsz". VAGY:Lehetséges ez a barátosdi, de neked természetesen ugyanúgy jöhetnek a barátaid, és nem dumál bele.
2009. okt. 2. 18:21
 23/37 anonim ***** válasza:
91%
Én nem hagynàm magam.Hamarosan ha igy folytatjàtok,akkor lassan te fogsz fözni a haverjaira,meg ha ott lesznek,neked addig elkell menni otthonrol.Szo nélkül felvinném én is a baràtaimat,ha beszolna,akkor tuti hogy odamondogatnék.És az ilyen "szerelemböl" van a legtöbb vàlàs.Ne hasznàltasd ki magad.
 24/37 A kérdező kommentje:

Nem. Az ő saját pénzén vesz minden hozzávalót, sört stb, és abból hívja meg őket.

Látom segítséget egyikőtök sem tud adni. Illetve jó ötletet mondani. Azért köszönöm.

25/37 anonim ***** válasza:
93%

Milyen segitség kell ha magadon nem tudsz segiteni?

A leadott vàlaszok összegezve:

1.kirugod

2.Ugyanugy hivod a baràtnöidet,mint ahogy ö a baràtait,akàr engedély nélkül

3.Édesapàd felszereli azt a szekrényt,vagy unokatesod.

4.Festéshez is hivsz baràtokat kipakolni...

4. Maradsz a rabszolgàja.

2009. okt. 2. 18:25
 26/37 anonim ***** válasza:
91%
hát, ha így gondolod, akkor nincs mit tenni....
2009. okt. 2. 18:26
 27/37 anonim ***** válasza:
94%

Hát ha neked semmilyen értelmes válasz nem segitség, akkor mit akarsz!

Hagyd magad kihasználni és legyél pár év múlva idegroncs, ha ez a célod.

Egyetlen értelmes ember se fogja azt mondani, hogy nagyon jól van minden igy, ahogy van, csak alkalmazkodj szépen a barátod terrorjához!

Olvasd el mégegyszer a válaszokat, mindenki azt mondja, hogy ne hagyd, hogy igy menjen tovább. Ha MINDENKI igy látja, akkor mit akarsz?

2009. okt. 2. 18:28
 28/37 anonim ***** válasza:
93%

Már bocs, de mi lenne a jó ötlet?

Kaptál itt két verziót:

A) a sarkadra állsz és megcsinálod, amit akarsz, nem kell neki kuncsorogni segítségért. Vagy nincsenek barátaid, családod, akik mondjuk segítenek kipakolni? Ha az unokatestvéred ki tud festeni, akkor kipakolni miért nem? A saját lakásodba nem mered áthívni a haverjaidat, mert őfelségének nem tetszik? Normális vagy? Ha ő megcsinálja, hogy közli x és y fél óra múlva jön akkor te miért nem? Félsz, vagy mi a pcsa?

B) Ez a pasas egy hülye és kidobod, de ugye anyagi megfontolásból ez lehetetlen. Vicces, hogy nem is azt írod, hogy szereted, meg ezen kívül jól elvagytok, hanem azt, hogy nem dobom ki, mert nem tudom egyedül fenntartani a lakást.

Ami ezen kívül van, az annyi, továbbra is hülyének nézeted magad, meg az van, amit ő akar, nem mersz neki ellentmondani, aztán majd szép lassan hozzászoktok, hogy neked kuss a neved. Lehet, hogy ezt most túlzásnak tartod, de, ha most ilyen és nem állsz a sarkadra, ez már csak rosszabb lesz, hidd el.

2009. okt. 2. 18:29
 29/37 anonim ***** válasza:
90%

Sajnálom, hogy nekem is csatlakoznom kell, de én ezt nem tartanám párkapcsolatnak..

A te házadban van, és ő akar dirigálni? Mi lesz a későbbiekben? Átveszi majd a pénzügyeidet, ő kezel mindent, ő irányítja az egész életed?? H megoldást akarsz, akkor csak beszélni tudsz vele.. Vagy határozott kikötéseket tenni felé is, hogy érezze át a helyzetedet. Ha nem hallgat meg, akkor engedni sem fog semmiből.

Én csak azt mondom, hogy akár mennyire is szeretem, akkor sem tűrném el ezt. Megmondanám neki, hogy vagy változtat, vagy kitalálunk valamit és közös nevezőre jutunk. Ha meg az sem megy, akkor kiadnám a lakást, és bérelnék egy másikat egy lánnyal, vagy barátnővel, stb. Ilyen szempontból nem ismerem a helyzeted. Nem is akarom magam beleásni.

Csak hogyha már a beszéd sem válik be, akkor szerintem próbáld ugyanazt csinálni vele, amit ő veled.. Vagy nagyjából ugyanolyan szituációkat. És igenis nyugodtan menj el a barátnőiddel! Ez nem az ő élete, ne akarja helyetted megmondani, mit csinálj. Később nagyon bánhatod majd :/

2009. okt. 2. 18:33
 30/37 anonim ***** válasza:
92%
Hirtelen összeköltöztetek és ő mint férfi szeretné az urat mutatni.Minden összeköltözés fura az elején,de ha most nem állsz a sarkadra sajnos akkor a pont mindig az ő mondata után lesz. Nekem az a tanácsom,hogy üljetek le beszélgetni,persze válassz erre az alkalomra egy meghitt nyugodt estét és egy pohár bor mellett probáljatok beszélgetni. Mond el mi bánt téged és te mit szeretnél.Neki is szüksége van baráti összejövetelekre és néha neked is,de ha ő ebbe nem egyezik bele egyszerüen te is tiltsd meg.Kompromisszumot kell kötni.Olyan nincs,hogy az egyiknek szabad a másiknak nem. Kölcsönösen kell alkalmazkodni egymáshoz,ha ez nem megy hidd el csak megromlik minden.Nem tudom másnál hogy van ez de mi a párommal mióta együtt élünk azóta nem volt olyan,hogy a tied vagy az enyém,egyszerüen a miénk volt.Bár mi már ugy költöztünk össze,hogy közös életcéunk van.Azóta családunk is van,de minden változtatás vagy baráti találkozás elött közösen döntünk és cselekszünk. Egy kapcsolat alapja a közös döntés és nem az elnyomás. Remélem megtudjátok beszélni és helyesen döntetek.
2009. okt. 2. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!