Valahogy le lehet tiltani minden beleszólási jogát?
15 leszek, anyuval élek. 4 éve váltak el apámmal. Egy éve nem is láttam egyáltalán, ha kommunikálunk is, akkor is csak neten, és a vége veszekedés. Elkezdi negédesen, majd a végén következetesen a fejemhez vágja, hogy tulajdonképpen egy idióta vagyok. Anno közölte, hogy emberileg utál, csak a lányaként szeret, de nemsokkal utána azt is gátlások nélkül kimondta, hogy nem tekint a lányának, mert olyan vagyok, mint anyu (ami ráadásul nem is igaz). Az anyuval folytatott perei során szintén gátlástalanul próbálta felhasználni a néhai pszichés problémáimat (amik már elmúltak). Vérlázítóan lekezelően beszél velem, már ha beszél. Mielőtt elváltak, azelőttről sincs róla semmi pozitív emlékem. Egy arrogáns állat tulajdonképpen, nem tekintem apámnak.
Nem keres, nem beszélünk, semmi, de felügyeleti joga van. Tehát bármi nagyobb szabású dolog van, ahhoz neki is kell a beleegyezése. Külföldi utazáshoz, esélyes gerincműtéthez, névváltoztatáshoz... Nem akarom, hogy bármiféle beleszólási joga legyen, mert nála sosem lehet tudni, hogy mikor kattan be az agya.
Anyu nem akarja, hogy ezt a beleszólási jogot letiltassa, mert egyrészt az még több per lenne, másrészt "ki tudja, mikor lesz rá szükségem". Én tudom, hogy nem lesz.
De ez idegesít, hogy egyetlen szavába kerül, és nincs nyaralás, vagy ha szükség lesz műtétre, és ő merő kicseszésből nem engedi, akkor az sincs. És a vezetéknevét sem akarom használni, de ha ő nem járul hozzá, akkor az is marad nagykorúságomig...
Nem akarom, hogy ennek az embernek bármi beleszólása legyen az életembe. Egyedül tudok csinálni valamit? Vagy hogy győzzem meg anyut?
(Sokan vádolnak, hogy csak átmosták a fejem, hogy ilyesmiket gondoljak, de ez nem így van. 15 évesen azért már van önálló véleményem. Csak szólok.)
Köszi a választ, de nem hiszek neked. Ha érdekelném, az elmúlt egy évben legalább egy telefont megejthetett volna, hogy hogy vagyok (illetve lehet, hogy én vagyok a hülye, de ha szeretek valakit, azzal foglalkozom, ha van rá lehetőségem. Neki millió+1 lett volna). Én előtte sokszor kerestem, de akkor mindig az volt, amit fent írtam.
Családnak itt van anyu és a nagyszüleim, ők szeretnek és én is őket.
Tudod...én apukám is ilyen.
De nekem van egy 4 éves tesóm.Apu minden héten jön ide.De csak a tesómnak vesz vmit,vagy ad pénzt.Hozzám se szól,van hogy nem is köszön.Ha hozzászólok,akkor rögtön azzal jön,hogy mért nem tanulok jobban?Erre én rávágom,hogy ő sem volt jó tanuló,ráadásul a saját lányával nem tud kommunikálni,ezen felül azt sem tudom hol lakik,plusz még van két fia akikről nem tud semmit.Ezen megsértődik,elkezd ordibálni,és a vége az lesz,hogy anyu lecsesz.Szóval megértelek.Deee ez fura.Nekem nem kell egy utazáshoz beleegyezés Oo
Mondjuk mi nem is pereltünk,mert anyu akart engem magának,apu meg nem.Tudod...egyszer ülj le vele beszélgetni,akár msnen.És mondd el,hogy mi bánt,akár egy kis sírással tarkítva.Tudooom én beszélek.De én ezt nem tudom megtenni,mert régebben sem volt jó kapcsolatom apámmal.Fogalmam sincs,hogy neked milyen volt kiskorodba,de egy próbát megér ;]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!