Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Iskola-, ill. orvosváltásnál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Iskola-, ill. orvosváltásnál az apának döntési joga vagy "beleszólási" joga van? Az apa felháborodottan közölte, hogy neki döntési joga van.

Figyelt kérdés

Nem közös felügyelettel váltunk, én (az anyuka) vagyok a gondviselő és pedagógusok javaslatára ill. saját döntés alapján iskolaváltás van kilátásban. Rendszabályozva van a láthatás ideje és minden egyéb.

Értesítem az apát a gyereket érintő kérdésekről, de úgy érzem arra játszik rá, hogy ha negatív is a döntése, de próbálkozzon bebizonyítani, hogy ő is valaki.

2009. jún. 15. 14:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem közös a felügyelet,akkor nem szólhat bele.
2009. jún. 15. 14:53
 2/26 anonim ***** válasza:
81%

Nyugodtan bizonyítgasson, akinek akar...

Te döntesz.

Ha jó fej akarsz lenni, kérd kia véleményét, intha számítana, hogy mit mond :-)

Aztán tedd úgy, ahogy szerinted és a pedagógusok szerint jó a gyereknek :-)

3/26 anonim ***** válasza:
84%

nincs döntési joga!

Viszont jobban járna a gyerek is és ti ketten is, ha kultúrember módjára meg tudnátok beszélni az ilyen dolgokat. nyilván megvan rá a jó okod, hogy miért akarsz sulit és orvost váltani, és ezt a döntésedet észérvekkel is alá tudod támasztani. A döntést te hozod, jó esetben az ő véleményét is mérlegelve, de Ha apuka csak azért akar betartani, hogy nehogymár neked legyen igazad, akkor kapja be és mehet a sóhivatalba, nincs joga beledumálni ilyen szinten, hogy megvétózza a szülői felügyeleti jogodat.

Szerintem üljetek le, és próbáljátok kultúrember módjára megbe

4/26 anonim ***** válasza:
54%

Egyszerűen szánalmas az ilyen apuka.Hogy süllyedhet valaki ennyire mélyre,hogy nem számítanak neki a gyereke érdekei sem,csak a kicsinyes bosszúja,hogy megtorolja az Őt ért sérelmeket.Add bíróságra ha ezt csinálja,és kérvényezd,hogy fosszák meg az apai jogaitól a gyerek érdekében,mert csal ártani akar vele a gyerekének,vagyis rajta keresztül neked.

Ha valós okkal veszik el a jogait,attól még a kötelezettségei megmaradnak a gyereke felé.

Gondolom az iskola is mellétek állna.

2009. jún. 15. 14:57
 5/26 anonim ***** válasza:
82%
Jogilag igenis a különélő szülőnek is döntési joga van a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben, ebbe beletartozik az iskolaválasztás is. De természetesen a gyermek érdekei az elsődlegesek, így ha az iskolaváltás szükséges tégy úgy, de attól még a másik felet is meg kell hallgatni, bár elég szomorú ha ezt nem arra használja fel, hogy a saját gyereke érdekeit nézze, hanem visszaél vele.
2009. jún. 15. 15:02
 6/26 anonim ***** válasza:
56%

Hogy érted ezt?

Nem természetes, hogy egy apa beleszóljon a gyereket érintő kérdésekbe?

Inkább örülj, hogy törődik vele!

Attól, hogy te neveled, éppúgy az ő gyereke is. Arra kellene törewkedni, hogy előre egyeztessetek, jog ide vagy oda. Te neveled, de közös gyerek, Nagyobb kérdésekben együtt kell döntsetek, ha lehet.

Vétó joga biztos, hogy van.

Egy gondviselő anyuka

Fe

2009. jún. 15. 15:12
 7/26 anonim ***** válasza:
41%

lehet, hogy ez az apuka pontozgatja itt le a válaszokat?

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__28..

2009. jún. 15. 15:13
 8/26 A kérdező kommentje:

Igen, kedves utolsó. Az apuka nem itt él a kerületben, eddig együtt jártunk végig a szülőikre (ettől függetlenül amiket jegyzetelt minden esetben elhányta...), tehát a nyílt órákról, fogadóórákról értesítettem, ott is volt. De ettől függetlenül nem igazán tanul vele, mi több azt sem tudja, hogy konkrétan hogyan telnek a hétköznapok. Milyen iskolát tudna javasolni. Ebben a kerületben születtem, itt tanultam, ismerem az összes iskolát, itt élünk s megoldható minden fejlesztési megoldás bármely integrált iskolában, mindegyik az. Nyomós ok van a váltásra.

De ha dönteni akar, mert márpedig igen, akkor döntsön. De miben?

2009. jún. 15. 15:16
 9/26 A kérdező kommentje:

Azt hittem nem kell magyarázkodni, és igyekszem nem is tenni, viszont tudni kell a döntési jogáról, ami úgy szól, hogy nemrégiben kórház váltás volt egy tragikus betegség miatt. Előző 5 éves kórházi (nem) kezelés tragédiába fulladt és bizony azonnal léptem.

Mi volt apuka első megnyilvánulása?

Azonnal visszavinni a másik kórházba, mert ott az ő volt orvosa.

Ebben a kórházban tünetmentessé tették a gyermekemet és végre normális életet élhet.

Köszönöm, nem szeretnék magyarázkodni!

2009. jún. 15. 15:19
 10/26 A kérdező kommentje:

Kedves 15:12! Én is azt javasolnám, ha végre szívből törődne vele! És ne a saját jogait puffogtatná.

Ha végre törődne vele!!!

2009. jún. 15. 15:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!