Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Iskola-, ill. orvosváltásnál az apának döntési joga vagy "beleszólási" joga van? Az apa felháborodottan közölte, hogy neki döntési joga van.
Nem közös felügyelettel váltunk, én (az anyuka) vagyok a gondviselő és pedagógusok javaslatára ill. saját döntés alapján iskolaváltás van kilátásban. Rendszabályozva van a láthatás ideje és minden egyéb.
Értesítem az apát a gyereket érintő kérdésekről, de úgy érzem arra játszik rá, hogy ha negatív is a döntése, de próbálkozzon bebizonyítani, hogy ő is valaki.
Ne haragudjatok, de eléggé szubjektív probléma ez, de ha abból indulok ki, hogy az új kapcsolatában levő kislányra azt mondta, hogy a kislány az övé és édestestvérkeként emlegette, akkor hogy lehet közös érvényű cselekedeteket véghez vinni, amikor lépten-nyomon átver? Nem véletlenül váltam el! Ne rólam szóljon ez az egész, hanem fogadja el, hogy mi élünk a gyermekével és sokkal de sokkal nagyobb rálátásunk van a problémákra, mint neki. Ettől függetlenül mindenről tud. Nem akarok belemenni a játszmáiba.
Lelkileg, testileg foglalkozzon a gyermekével! De azt nagyon!
Először szóban értesítettem minden lépésről, szóban mindenről beszámoltam, majd rossz pillanatában letagadta.
Azóta levélben (ajánlott feladva) értesítem, s INDOKKAL!
3-an ülünk a szülőin...
A férjem én és a gyermekem apja.
Minden kirándulásra ő kísérte, az apja.
Sorolhatnám...
Tisztában van azzal, hogy mi van a kisfiával. De ha dönteni akar, akkor döntsön, de nem értem miben?
Hogy ne vigyem a másik nagyon jónak ígérkező iskolába?
Nem iskolaválasztás előtt vagyunk, minket bizottság "javasolt" egy helyre, úgyhogy kimaradt a nagy kanossza járás apukával. Szerencsére.
Hát, szegény gyerek...
Nem izguljátok túl?
Szerintem egy szülőire néha egy szülő is túl sok!!
A testvére: féltestvér, jó, ha szeretik egymást.
Kirándulásr??!!! Szülő!?! Jesszus.
Inkább otthon maradnék. Mit szól ehhez az egészhez a gyerek?
Nem várok el tőle teljesítést, sőt! Ahol tud, mindenhol próbál megfogni, hogy bebizonyítsa nem vagyok alkalmas dolgokra. Érdekes egy szituáció, de nem is tartozik ide, hogy amíg együtt éltünk ő milyen szerepet vállalt a családunkban.
Döntés még nem volt!
A mondandóját pedig mindig úgy kezdi, hogy vegyem tudomásul!
Ne haragudjon senki, de a kéthetenkénti együttlét nem nevelés, ha mégcsak nem is beszélget vele, sokszor meg csak alszik míg a gyerek a nagymamával elvan.
Érzékeltetni szerettem volna, hogy apa a láthatáson kívül sokkal több mindennel él, ami "természetes", de ne legyek már kiszolgáltatva neki.
A gyerek mit gondol?
Azt hogy apa időnként felbukkan, de arról nem tud, hogy anyát állandóan szekálja.
Szeretném ha emberi hangnemben kapnék véleményt! Nem rosszízű beszólást, hanem TANÁCSOT!
Bár úgy tűnik nincs értelme, mégis...
A gyereknek nem ugyanazt kell kapni a két szülőjétől. A szülőknek versenyezni sem kell. Sőt, nem kell hárman ülni az iskolában a szülőin. (Én sem megyek el. Minek, ha már ott ül az anyja?) Annyira meg lehet bízni egymásban, hogy mindenki a gyereknek jót akar. Ez legtöbb esetben igaz. (Egymásnak nem feltétlenül, de a gyereknek igen.)
Ő nem attól jó Apa, hogy azt teszi, amit Te jónak gondolsz. Neki azt kell tennie, amit Ő tart jónak, akkor is, ha az ellentétes azzal, amit Te gondolsz. Ez egy ilyen világ, így működik. Tetszik vagy sem. És az én tapasztalatom az, hogy amikor a másikban valami nagyon zavaró hibát látunk, akkor a saját félelmeinket vetítjük át rá. Pl. amikor azt hallom: "A férjem el szeretné venni Tőlem a gyerekünket!", akkor jó eséllyel arról van szó, hogy "Ki akarom túrni a férjemet teljesen a gyereknevelésből!" Szomorú, mégis ezt látom.
Ha azt szeretnéd, hogy a gyerekednek valóban jó legyen, barátkozz meg a helyzettel és a volt férjeddel is! Ez az egyetlen helyes út. Ha úgy döntöttél, nem tudsz tovább élni vele, vagy Ő hagyott el Téged valami okból, az a Ti dolgotok. Nem kéne a gyereknek szívnia e miatt.
(Sz@rok a pontozásra, úgyhogy csak nyugodtan pontozzon minden erre járó, hajrá!) :o)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!