Elkaptam valami nemi betegséget. Lehet hogy a feleségem félre lépett és azért?
Gomba mint nemi betegség?
Ez egy vicc. A férjem jó régen egy terepgyakorlatról hozta haza, persze elkaptam én is.
Mint kiderült, az egész csapatukból szinte mindenkinek lett vmi baja, körömgombától kedve a fertőzött péniszig.
Ez van, az én dokim elmondta, hogy ez a lehető legbanálisabb fertőzés.
ÉS kedves kérdező, mivel én meg ápolónő vagyok, így felkészülten mondhatom, hogy saját magad is simán megfertőzhetted egy rossz irányú fenéktörléssel is. A Candida a bélrendszerben él, okkal tanítják, hogy elölről hátrafelé töröld ki.
Szóval a tüneteid alapján (mivelhogy vannak ugye) lapíts az asszony előtt szépen, mert valószínű te kaptad el először és ragasztottad rá. Nem gombás a talpad/körmöd? Szeretsz kádban fürdeni? Kösd össze a kettőt.
Férfiaknál tünetet az elsődleges fertőzés okoz általában, ha nőtől kapják el, az tünetmentes, ezért is veszélyes.
Ha gondolod, ezer örömmel megadom a bőrgyógyász számát, aki a párom kezelte, fel se merült hogy félrelépett volna.
Ha már ennyire a nejed akarod hibáztatni, és rákenni a válást, miközben állsz a piedesztálon, valami jobb betegséget találj ki. Mondjuk gonorrheát, vagy herpest.
Gombás fertőzést bárhonnan össze lehet szedni, ahhoz nem kell szex. Nekem is volt már, a férjemet is volt hogy kellett ezért kezelni, mert ő is elkapta, pedig soha nem csaltam meg.
Kérdező! Te vagy nagyon buta vagy, vagy ahogy már írták itt mások nagyon szabadulni akarsz a a feleségedtől és azt hitted itt a tökéletes indok. Tévedtél, találj ki valami mást.
Kedves Kérdező!!
Én nő vagyok folyton hüvelygombával küzködök (antibiotikumtól kaptam el) ami nem múlik, ill. időről időre visszajön. Egyszer a párom is elkapta. Ő nem is csinált belőle ügyet tudja h nem csalnám meg, és a gyenge hüvelyflórám miatt jön vissza mindig. És tudja ha én kenem ő is keni. :D
Úgyhogy ha más panaszod nincs csak a gomba..az nem nemibetegség. És nem is biztos h megcsalt a feleséged. Én se direkt szedtem össze elhiheted.
Ezt pont most találtam:
Volt egy három éves időszak, amikor egyáltalán nem volt szexuális kapcsolatom.
Állandóan dokihoz járkáltam gombás fertőzéssel. A végén kifakadtam neki, hogy mégis hogyan? Partner nincs, WC-re nem ülök rá, a sajátomat rendszeresen fertőtlenítem, tiszta kézzel nyúlok oda, stb.
Mondta, hogy alkatilag hajlamos vagyok rá. A gombák ott élnek tejsav bacikkal egyetemben. Ez az egyensúly attól is megborulhat, ha több cukrot eszek (és nem kell annyi, hogy elhízzak, elég egy hétig napi egy szelet csoki!!), mert azzal táplálkoznak.
Amikor lett partnerem, kiújult, ő is elkapta. Volt olyan, aki nem. A férfiaknál is lehet egyéni érzékenység.
Szerintem nem ment félre! Nekem is jött ki gombás fertőzés, mert felborult a hüvely pH-m, mert túl sok édességet eszek! Az orvos mondta, h a gyakorlatilag kiirtottam a lactobacillusaimat. Meg a fogamzásgátló sem tesz jót a hüvely pH-nak egyébként!
És tuti, hogy nem nemi úton szereztem, mivel akkoriban nem voltam együtt senkivel sem!
Azt hiszem en jo pelda vagyok arra, hogy a noi szerv mennyir erzekeny foleg nemi fertozesekre. En majdnem 5 evig szenvedtem ilyen betegsegben, tudom sokan nem hiszik, pedig ez az igazsag. Gombas fertozessel kezdodott a huvelyemben, candida a neve, aztan coli bakterium, atterjedt a holyagomra. 5x volt holyagtukrozesem, 3x fekudtem pesti klinikakon, 1 utan mar a legjobb orvosok kezeltek. Akkor volt parom, de nem o volt fertozott, hanem en, meghozza attol, hogy rossz tusfurdot hasznaltam mosakodasra es felboritatotta a termeszetes es a candida gomba egyensulyat. Mosakodas utan kicsit piros volt az intim resznel, de nem ereztem fajdalmat, gondoltam csak a tusfordo miatt, utana szeretkeztem a paormmal, masnapra mindkettonknek eros fajdalmai voltak. Itt kezdodott az egesz. Par honapig rendben volt, majd visszajott, elmult, visszajott, ugy,hogy mar 1 ev utan nem is volt parkapcsolatom. Az orvosok mondtak, hogy meg akkor is kepes a no es a ferfi is megfertozni a masikat, ha nincsenek tunetek. Barmitol lehet fertozest kapni, higgyetek el. Vigyazni kell, hogy pisileskor magasan uljunk, hogy nehogy a viz a wc-bol felcsapodjon es erintkezzen a huvellyel, nem ajanlatos muszalas bugyikat hordani, csak pamutot, ugyanis ez is gombas fertozest okozhat. Akinek volt mar gombas fertozese kerulje a cukros eteleket, ugyanis a gombak imadjak.
A ferjnek mondanam, hogy nagyon korultekintonek kellene lenni, mielott a feleseged gyanusitod, lehet igazad van, lehet nem, deeee, ha valamit allitasz azt komolyabb utanajaras kellene, hogy megelozze. Beszelj a felesegeddel es menjetek el egyutt orvoshoz.
Nem olvastam el a sok hozzászólást, csak annyit tudok mondani, hogy egy hüvelyi gombás fertőzést nem kell elkapni. Ha egy nőnek, akinek még nemi életet sem kell, hogy éljen, még egy gyereklányt is említhetnék itt, lehet gombás fertőzése. Ugyanis nőknél van egy hüvelyflóra egyensúly, a természetes folyásban találhatóak jótékony hüvelybaktériumok, természetesen előforduló gombák. Ha a hüvelyflóra felborul, amit okozhat akár egy antibiotikum kúra, akár magára a hüvelyfertőzésre kapott kezelés, akár a gyakori tamponhasználat, akár a túlzott intim higiénia, akár legyengült immunrendszer, akkor eltűnnek ezek a jótékony baktériumok, a hüvelyflóra felborul, túlszaporodnak olyan gombák, amik ugye természetesen is ott vannak, de túlszaporodva fertőzést, gyulladást okoznak. És bizony ezt a gombás fertőzést is át lehet adni a szexuális partnernek.
És bizony igen is el lehet kapni fertőzést külsőleg is, tehát wc használat során, strandon nagyobb számban előforduló fertőzések vannak.
Szóval nem, nem biztos, hogy azért van fertőzése a feleségednek és ezáltal neked is, mert félrelépett. Nem kell hozzá félrelépni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!