Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elkaptam valami nemi betegsége...

Elkaptam valami nemi betegséget. Lehet hogy a feleségem félre lépett és azért?

Figyelt kérdés
Nos elkaptam a felségemtől valami nyavaját.Köztudott hogy férfiak csak is nemi érintkezéskor kapnak el ilyen betegséget többynire,mivel én soha nem csaltam meg csak ez az egy opció jöhet szóba.Utánna néztem pár dolognak és állítólag ugye a nők már egy wc.deszkától is elkpahatják,de úgy tudom ezek csak a nőre hat és a férfire nem.Azt is olvastam hogy a nő csak akkor adja át,ha egy másik hordozótók kapta el.Tehát más opcióm nem maradt mint hogy félre kefélt.Vélemény?
2013. máj. 17. 13:00
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy volt hüvelygombám, hogy akkor még le se feküdtem a párommal, meg senki mással se még... Kezeltettem. Majdnem egy év után újra kijött, akkor már páromat is kezelni kellett. Én kenőcsöt kaptam, ő meg gyógyszert, 1 hétig nem lehetett szex, de elmúlt. (egész eddigi életemben csak vele feküdtem le, mégis újra kialakult a gombám...)

Kérdező, nem tudom eldönteni, hogy te most ennyire korlátolt vagy, vagy csak ürügy kell, hogy elhagyd a feleséged? Talán jobb is lenne, megszabadulna tőled...

2013. máj. 17. 13:43
 42/62 anonim ***** válasza:
100%
A gomba nem nemi betegség. Ha rá sem ül az ember lánya csak simán felcsap a víz, vagy wc faláról visszacsapódik, már megvan. Én pl anno koliban kaptam el, ahol spórolási céllal 20mp-enként nyomkodni kellett egy gombot h legyen víz, megnyomod a gombot, tusfürdő, alvázmosás és a gombbal máris "érintkeztél" odalent. A doki azért nem célozgatott mert nincs mire. Mindkettőtöket kezelni kell, pár nap és rendbe jöttök.
2013. máj. 17. 13:44
 43/62 anonim ***** válasza:
100%

kisebb normál nagyobb

Címoldal / Egészség /

5 súlyos, tünetmentes nemi betegség

5 súlyos, tünetmentes nemi betegség

Az esetek bizonyos százalékában a nemi betegségek nem adnak hírt magukról, így kezelésük is nehéz. Ismerd meg a fertőzéseket!

Szerző: Mondovics Pálma

Forrás: Femina.hu

2009.07.10.

hirdetés

Bármennyire is kínos téma, a nemi betegségekről beszélni kell, hiszen nemcsak kellemetlenek, hanem súlyos következményekkel is járhatnak, ha kezelésük nem történik meg időben. A diagnózist ráadásul megnehezíti, hogy nem is lehetsz mindig biztos abban, hogy valóban fertőzött vagy-e, számos típus ugyanis nem, vagy legalábbis csak hosszú idő után produkál tüneteket.

Nemi herpesz

A Herpes genitalis, közismertebb nevén a nemi herpesz az egyik leggyakrabban előforduló vírusfertőzés. A betegség kiváltója a Herpes simplex virus 2. típusa, de a szájat megfertőző Herpes simplex 1. típusa is könnyen átkerülhet a nemi szervekre.

Allergia? (x)

Természetes gyógyszer szénanáthára »

Allergia természetes kezelése »

A pollenallergia természetes szerei »

Letölthető allergia zsebkönyv »

Allergia, az immunrendszer hisztije »

Nem kifejezetten nemi úton terjedő fertőzésről van szó, a vírus ugyanis egészséges bőrfelületre átkerülve is könnyedén eredményezhet megbetegedést. A szexuális érintkezés jellegétől függően akár a szájat, a péniszt, a herezacskót, a vulvát és az ánuszt, valamint annak környékét is megtámadhatja, fájdalmas hólyagokat, sebeket okozva a bőrfelületen.

A legnagyobb problémát az okozza, hogy a fertőzés az esetek csupán 20%-ában produkál tüneteket, 20%-ában teljesen tünetmentes, a maradék 60%-ról pedig egyszerűen nem derül ki a fertőzöttség ténye. Ráadásul kezelése csak abban az esetben lehet valóban eredményes, ha a fertőzéstől számított 24 órán belül speciális gyógyszeres terápiában részesül a beteg, ellenkező esetben nagy a valószínűsége, hogy a hólyagocskák időről időre felbukkannak.

Trichomoniasis

A betegség megjelenéséért felelős Trichonomas vaginalis olyan kórokozó, mely elsősorban szexuális úton terjed. Megjelenésének és elszaporodásának a különböző gyógyszeres kúrák, a túlzott antibiotikum-fogyasztás és a nem megfelelő higiénés szokások kedveznek, melyek legyengítik a szervezetet, szabad utat biztosítva ezzel a kórokozónak. A fertőzés megelőzését és felismerését megnehezíti, hogy jelenléte a fertőzöttek felénél nem produkál tüneteket, a férfiak pedig szinte minden esetben tünetmentesek.

A trichomoniasis kezelése - melyet bőséges, sokszor habzó, zöldes-sárgás váladékozás jellemez gyakori vizelési ingerrel és viszkető érzéssel párosulva - Lactobacillus-tartalmú tablettákkal, oldatokkal és kúpokkal történik, és általában néhány hétig tart. A szexuális partnert is kezelni kell.

Tripper, kankó

Bár ritkábban fordul elő, szót kell ejteni a gonorrhoea-ról, közismertebb nevén a tripperről vagy kankóról, hiszen azon fertőzések csoportjába tartozik, melyek a férfiak negyedénél és a nők felénél tünetmentesek. A betegség kialakulásáért a Neisseria gonorrhoeae baktérium a felelős, mely nőknél a méhnyakcsatornában bújik meg, ha pedig tüneteket okoz, akkor körülbelül egy héten belül bőséges, gennyes hüvelyi folyást, valamint közösüléskor és vizeletürítéskor fellépő fájdalmat eredményez. Ha antibiotikumos terápiával - mellyel egyébként könnyen megszüntethetőek a tünetek - nem kezelik időben, akár kismedencei gyulladáshoz, méhen kívüli terhességhez, súlyosabb esetben meddőséghez is vezethet a baktérium jelenléte.

Gombás fertőzések

Az egyik leggyakrabban előforduló - és talán a legtöbbeket érintő - nemi betegség a gombás fertőzés. A hüvelyben normális esetben is számtalan mikroorganizmus él, többek között a manapság oly gyakran emlegetett Candida albicans. Ez a gombafajta olyan kórokozó, mely a szervezetben egészséges állapotban is megtalálható. Problémát addig nem okoz, amíg más, ugyanitt élő baktériumok megakadályozzák az elszaporodását, bizonyos tényezők azonban - mint például a túlzott cukorfogyasztás és a gyógyszeres kezelés, a tampon és a pesszárium használata, a túl szűk vagy műszálas anyagból készült nadrágok viselése - könnyen felboríthatják az egyensúlyt.

A gombás fertőzések tünetei ritkábban jelentkeznek férfiaknál, ez a betegség elsősorban a nők számára jelent problémát. A gomba elszaporodása számos kellemetlen tünettel jár, többek között állandó, kellemetlen viszketéssel, a fertőzött terület kivörösödésével, vizelési és székelési panaszokkal, valamint sűrű, fehér, hüvelyi eredetű váladékozással. Gyógyítása gyógyszeres vagy helyi kezeléssel történik, az eredmény érdekében azonban a tünetek megjelenését követően a lehető leggyorsabban orvoshoz kell fordulni!

Chlamydia

A Chlamydia egyike a legnehezebben felismerhető nemi betegségeknek, a nők esetében ugyanis 80%-ban, a férfiak tekintetében pedig 50%-ban tünetmentes. A helyzeten csak ront, hogy a betegséget hordozó tünetek hiányában is fertőzőképes, ráadásul a gomba nemcsak szexuális közösülés útján adható át, hanem cseppfertőzéssel is terjed. Ha túl gyakran váltod a partnereidet, és átestél már valamilyen nemi úton terjedő betegségen, továbbá gyakran szenvedsz hasfájástól és puffadástól, ami esetleg rendszeresen visszatérő, hüvelyi eredetű folyással párosul, érdemes felkeresned egy szakorvost, majd szűrővizsgálatot kérned.

A Chlamydia tünetei antibiotikumos kezeléssel megszüntethetőek, ehhez azonban fontos, hogy időben diagnosztizálják a betegséget, és egyidejűleg a partnered is részesüljön gyógyszeres terápiában, még akkor is, ha nála nem jelentkeztek a tünetek.

2013. máj. 17. 13:44
 44/62 anonim ***** válasza:
100%
A gombás fertőzés NEM nemi betegség. Ne keverjük már össze a kettőt! Azt elhiszem, hogy kellemetlen érzés,de akkor sem nemi baj. Szinte nincs olyan nő, aki ne szedne össze élete során ilyet, és ez természetesen fertőz. Hogy hogyan szedheti össze valaki, azt már sokan leírták előttem, és ez mind sokkal valószínűbb, minthogy megcsalt volna. Ha már az interneten keresgélsz, legalább bizonyos alapfogalmakkal legyél tisztában. Amúgy mindenképpen szólj a feleségednek, valószínűleg neki is kezeltetnie kell magát, hogy visszafertőzzétek egymást.
2013. máj. 17. 13:46
 45/62 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, az első pár hozzászólást olvastam, és az egézről a véleményem:

Nagy valószínűséggel át vagy cseszve-nem kicsit, hanem nagyon. A wc deszkás storynak meg nem dől be egy felnőtt ember, főleg, ha egy orvossal elbeszélget.

Tömören.

Minden jót kívánok neked.

2013. máj. 17. 13:47
 46/62 anonim ***** válasza:
A feleségednek is van valami tünete ?
2013. máj. 17. 13:52
 47/62 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy látom, Te már nagyon szeretnél véget vetni a házasságotoknak...
2013. máj. 17. 14:07
 48/62 anonim ***** válasza:
100%
én a helyedben nem agyoncsapnám a feleségem, hanem szólnék neki, hogy menjen el nőgyógyászhoz, mert bizony ő is "beteg"! hidd el, a nőknek ez sokkal kényelmetlenebb (viszketés, folyás, égés...), mint a férfiaknak! az meg eszedbe sem jutott, hogy te ültél rá a nyilvános wc-re és nem a feleséged?!
2013. máj. 17. 14:08
 49/62 anonim ***** válasza:
100%

pff...gombás fertőzést nevezel nemi betegségnek? Kb. minden nő átesik rajta, aki érzékenyebb az pedig évente többször is!

Én pl. gombás fertőzést az uszodából szedtem össze! Az egyetemen, akik abban a félévben úszni jártak lányok, mind elkapták...nem hiszem, hogy mind fél.rekefélt volna

2013. máj. 17. 14:41
 50/62 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig te fertőzted meg a feleséged, és úgy adta át neked. Amíg ez nincs kikezelve, addig ide-oda adogatják egymásnak a párok, ezért kell mindkét felet egyidejűleg kezelni. Elég baj, ha ilyen dolgokat nem beszéltek meg egymással.

A feleséged akár attól is elkaphatott fertőzést, hogy koszos kézzel hozzányúltál odalent, vagy bármilyen kórokozót "odaszállítottál"...

2013. máj. 17. 14:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!