Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha a párotok...

Mit szólnátok, ha a párotok nyerne 450. 000 ft-ot és nagy részét elköltené "shoppingolásra"?

Figyelt kérdés
Új telefon, ruhák, cipők, néhány apróság a háztartásba.
2013. máj. 15. 21:38
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Egyik fél sem vagyok a történetben és nem pontoztam senkit.
2013. máj. 15. 22:21
 32/45 anonim ***** válasza:
87%

Hát akkor ki vagy a történetben és mi szereped benne?

A férfi barátja vagy, aki elpanaszolta magát, vagy nem értesz egyet a barátnővel, hogy miért nem nyaralnii viszi a pasiját a ruhák helyett?

A kérdés túl konkrét ahhoz, hogy csak elméleti legyen, és a kíváncsiságodat elégítsd ki vele.

2013. máj. 15. 22:30
 33/45 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ebben az esetben semmi baj nincs a dologgal. Külön kasszán élnek, a férfi is kapott holmit, bele is lett téva a közösbe... ha már a hölgy nyerte, és ennyit kettejükre költött, akkor a többit nyugodtan költse már magára.

Ezért meg lehet lepontozni, de nekem azért elég férfiatlan, hogy egy, a szüleinél élő férfi rinyál, hogy a nő miért nem az ő különköltözésére, "a közösre" költötte a pénzét...

2013. máj. 15. 23:09
 34/45 anonim ***** válasza:
72%

Ha külön élnek, azt csinál a pénzével amit akar!Nem tartozik elszámolással senki felé.

Más lenne a helyzet egy házasságban, de itt nem erről van szó...

És ha a felét félretette, nem olyan sok pénz ám az ami maradt,miért nem élhetne egyszer egy picit jobban. Különben is ahogy leírtad, nem olyan nőnek tűnik, aki herdálja a pénz, tud spórolni, félretenni.

A pasi meg köszönje meg az ajándékot, és ennyi....

2013. máj. 16. 04:42
 35/45 anonim ***** válasza:
0%
Fogalmam sincs.Biztos kiakadnék,hogy engem nem vesz számitásba,rosszul esne. Egyébként ilyen nálunk nem fordulna elő ,az 100% ,hogy akármelyikünk nyerne közösen döntenénk el mit vegyünk belőle !
2013. máj. 16. 04:57
 36/45 anonim ***** válasza:
85%

Az eredeti kérdésben felvázolt helyzet, illetve az utólag csöpögtetett információval kiegészített helyzet ég és föld. Ha a párom, akivel együtt élek közös háztartásban, nyerne 450 eFt-ot és elshoppingolná azon nagyon meglepődnék, mert nálunk ilyen nem szokás. Ekkora összeg elköltését mindig megbeszéljül. Közös kasszán vagyunk, mindegy hogy fizetésről, vagy nyereményről van szó.

Ha a párommal nem élnék együtt, akkor semmi közöm nem lenne ahhoz, hogy mit csinál a saját pénzével. Persze nem lenne jó véleményem róla, ha hülyeségekre eltapsolna közel félmilliót, de még csak nem is erről van szó, mert a felét elrakta és vett a pasijának egy fényképezőt. Elköltött kicsit több, mint 200 eFt-ot. Ez nem olyan sok egy telefonra, egy fényképezőre, háztartási eszközökre, cipőre és ruhára. Nem értem mi a probléma.

2013. máj. 16. 07:39
 37/45 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem élnek együtt, semmi gond nincs, azt csinál a pénzével, amit akar.
2013. máj. 16. 09:19
 38/45 anonim ***** válasza:
58%
Ha nem élnek közös háztartásban, akkor szerintem azt csinál vele, amit akar!
2013. máj. 16. 09:31
 39/45 anonim ***** válasza:
Ha a két fél külön él, akkor feltételezem, hogy külön kasszán is vannak. Akkor nem értem mi a probléma, a nő nyerte, arra költi amire akarja. A pasi mit akart volna, hogy neki vegyen ezt-azt a nő? Házasságban olyan szempontból más a helyzet, hogy minden megbeszélés kérdése. Nálunk ez valószínűleg úgy működne, hogy ha a férjem szeretne valamit venni a nyereményéből azt gond nélkül megtehetné, nem ellenkeznék, de ahogy őt ismerem, egy része menne megtakarításra, tehát nem költené el, illetve ha nekem kellene valami, akkor azt is megvennénk.
2013. máj. 16. 10:16
 40/45 anonim ***** válasza:
55%

Ha külön élnek, azt csinál a pénzével, amit akar.

Ha együtt élnének, akkor is a különvagyona lenne, de olyan esetben rendes dolognak tartanám megbeszélni, hogy esetleg van-e olyan kiadás, amire elkellene ez most (pl. az új családi autóba, lakásfelújításba, új bútorok, stb...)

2013. máj. 16. 11:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!