Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha a párotok...

Mit szólnátok, ha a párotok nyerne 450. 000 ft-ot és nagy részét elköltené "shoppingolásra"?

Figyelt kérdés
Új telefon, ruhák, cipők, néhány apróság a háztartásba.
2013. máj. 15. 21:38
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
80%
20: Oké ebben lehet igazad van. Nyilván ha lenne hitelünk, vagy el lennénk maradva valami számlával akkor természetes lenne, hogy azt rendezzük. Mert egyébként nem tudnánk utolérni magunkat. Ez teljesen más. Viszont ha nincsenek ilyen gondok akkor szerintem - mondom szerintem:) - jobb kicsit feltöltődni ebből a pénzből.
2013. máj. 15. 22:02
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is élnek együtt, + a pasi kapott egy fényképezőgépet, akkor illik megköszönnie, és a továbbiakban semmi beleszólása, hogy mire költi a pénzét.
2013. máj. 15. 22:07
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól élnék, lenne megtakarításom, minden hónapban tudnék félretenni, és külön élnék a párommal, akkor valószínű ebből egy 100ast én is elköltöttem volna ruhákra. Kicsit felújítottam volna a gardróbot.

Ugyanakkor miért nem költöztök össze?

Mivel együtt élek a párommal, így valószínűleg egy 100as magunkhoz vennénk belőle és ugyanúgy vennénk pár darab ruhát, cipőt, meg a lakásba egy két dolgot, a maradékot pedig félretettük volna megtakarításba.

Egyébként mi az hogy költhette volna nyaralásra? Úgy gondoltad, hogy majd a 450ből elvisz téged a Bahamákra?

2013. máj. 15. 22:09
 24/45 anonim ***** válasza:
70%
Ha nehéz anyagi helyzetben vannak és ez a pénz segítség lenne mondjuk a napi megélhetéshez, a számlák befizetéséhez, hitelek törlesztéséhez, akkor valószínűleg neheztelnék rá emiatt, hogy csak úgy elszórta. Ha nincsenek komoly anyagi gondok, és a háztartáshoz is vett néhány hasznosabb dolgot, a többit pedig magára költötte, semmi problémám nem lenne vele. Persze nem mondom, hogy nem örülnék én is 1-2 meglepinek a pénzből, de nem kell arra gondolni, hogy én is követelnék egy telefont mondjuk. Egy cipő vagy egy fülbevaló engem levenne a lábamról. Ahogy láttam az első oldalon, bár nem olvastam végig minden kommentet, itt arról van szó, hogy még együtt sem laknak. Nos ilyen esetben egyáltalán nem érezném, hogy jogom van beleszólni, hogy mire költi azt a pénzt. Teljes mértékben a saját jövedelme (bár ha együtt élnénk és közös kassza lenne, akkor sem szólnék bele, csak a már említett nehéz anyagi helyzetben). Én vagyok a nő, de biztos vagyok benne, hogy a párom ha egy nagyobb összeghez jutna először egy új telefont venne, utána pedig egy xbox-ot. Nagyjából 250 ezer ezzel el is menne. Maradna 200, abból pedig felújítaná a ruhatárát, ami már rá férne, meg is tehetné, csak sajnál rá költeni, én szoktam meglepni néha egy-egy új darabbal. Szóval összességében: szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy a párja mire költi a nyereményét, főleg ha nem házasok, nem élnek együtt, nem közös a kassza .
2013. máj. 15. 22:12
 25/45 anonim ***** válasza:
52%
Az 5-ös hozzászólásod figyelembevételével (nem együtt élnek, nem közös kasszán), nem szólnék semmit, az ő pénze, az ő dolga. Kivéve, ha valamire közösen spórolnánk már egy ideje, akkor azért az kicsit rosszulesne, ha a közös célokra semmit nem szánna. De sehol nem olvasom, hogy itt bármi ilyesmiről lenne szó.
2013. máj. 15. 22:13
 26/45 anonim ***** válasza:
93%
450-et nyert, a felét félretette, vett egy áhított fényképezőgépet a nem vele élő pasijának. Komolyan, agyon kéne ütni, hogy a maradékot magára merészelte költeni.
2013. máj. 15. 22:15
 27/45 anonim ***** válasza:
94%

Úgy látom a kérdezőnek egyik válasz sem felet meg. Vagy pedig valamelyik válaszolót megint elkapta a piroskéz-láz. gratulálok hozzá, ha csak ennyi öröme van az életben!

Bocsánat az off-ért!

2013. máj. 15. 22:17
 28/45 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, te vagy a hölgy aki elköltötte a pénzt.

És most csak azokat a válaszokat értékeled, aki a feloldozást nyújtja neked, vagyis azt írja, hogy a pasidnak semmi köze hozzá.

Tényleg nincs köze hozzá, de nem ezt kérdezted, hanem azt, hogy mi mit szólnánk hozzá. És ha nem teszed fel egyenesen a kérdést, akkor lehet neked is egy kis lelkiismeret furdalásod...

2013. máj. 15. 22:18
 29/45 anonim ***** válasza:
69%

Ha a nő külön él és ő nyerte, akkor én sem szólnék bele.

És szerintem még "nem is költött sokat".

Mármint ha a felét félrerakta akkor kb. 225 ezer forintot költött. Ez természetesen sok pénz, de a leírtak alapján nem elszórta. Ha nem a kínaiban, turiban vásárolunk, akkor egy cipő lehet akár harminc ezer forint, de az már a drágább kategória. Az átlag inkább 15-20 ezer. Ha vesz magának egy farmert, az is kb. 10000 ft, ha nem talál akcióban. Vesz 3 pólót az megint 10000, meg mondjuk most hogy nyár van egy fürdőruhát kb. 3000 ft.-ért. Ez már 43 ezer forint. Ha kell neki egy új telefon akkor már nem a legrosszabbat fogja megvenni, szóval már az is vagy 60 ezer forint. Neked is vett egy fényképezőt (vagy kamerát?) ami szerintem megintcsak minimum volt vagy 30 ezer forint. Szóval a manapság ennyibe kerülnek a dolgok, nem a nővel szaladt el a ló.

2013. máj. 15. 22:19
 30/45 anonim ***** válasza:
74%
Nemcsak a kérdező pontozhat, nem biztos, hogy ő dobálja a piros kezeket.
2013. máj. 15. 22:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!