Mit szólnátok, ha a párotok nyerne 450. 000 ft-ot és nagy részét elköltené "shoppingolásra"?
Ez attól függ, hogy milyen színvonalon élünk a hétköznapokban.
Ha nehezen jövünk ki,s lenne jobb helye is a pénznek -pl.adósság rendezése,lakásba régi dolgok lecserélése stb- akkor erősen elgondolkodnék, hogy ilyen felelőtlen nővel akarok-e élni.
Most oké, hogy neki ez öröm, de holnaptól meg a telefonját fogja rágni, ha nem lesz mit enni?:)
Ha jól állnák anyagilag,nem lenne gondunk, akkor nem csinálnék belőle nagy ügyet.
Igaz én egy ilyen nyereményt arra fordítottam, hogy a párommal elmenjek nyaralni.:) Magyarán nem csak magamra költöttem volna. Lelkiismeret furdalásom lett volna, ha a páromnak még egy ajándékot se veszek belőle.
De hála mi nem vagyunk ilyen önzőek.:)
Így, hogy külön él, az az ő pénze, az ő dolga.
Házasság, élettársi kapcsolat esetén azt mondanám, hogy beszéljék meg, hogy van-e valami fontos amire muszáj költeni (elmaradt számlatartozás, hiteltörlesztés), és csak egy részéből vegyen amit akar. De így, hogy gyakorlatilag külön kasszán vannak, a férfinek semmi köze hozzá, hogy a nő mire költi.
Mivel még nem élnek egy háztartásban, nincsenek közös kasszán, ezért a férfinak nincs beleszólása.
Az más kérdés, hogy látni fogja, leendő asszonya nem tud spórolni.
Van a nőnek megtakarítása, a nyeremény felét hozzá is rakta.
Ügyfélszolgálaton dolgozik, szóval valahol a munkája miatt is fontos a jó megjelenés.
De lehetett volna költeni nyaralásra is.
11.es vagyok
most olvastam, hogy külön éltek. Na igen, így kicsit bonyolultabb, vagyis nincs annyira beleszólásod. Igaz nem tudom, mennyire tehetős a csaj, mennyire engedheti meg magának ezt a fajta pénzszórást.
Viszont még mindig azt mondom, hogy az, aki ennyi pénzből a párjának semmit nem vesz, az nekem elég érdekes...
Hát, a férfi is kapott egy fényképezőt, amire régen vágyott.
Nincs a nőnek hitele, jól él, minden hónapban tud félrerakni.
10: Szerintem meg pont az a baj a magyarokkal, hogy nem élnek! Írtam már hogy mi is nyertünk hasonló összeget, a mindennapokban nincsenek filléres gondjaink, de azért sok mindenre nem futja. Ezzel a pénzzel ÉLMÉNYEKET nyertünk, ami örök. Persze vettünk is pár dolgot, szintén "értelmetleneket" amelyeket a hétköznapokban meggondolunk. Néha muszáj elereszteni picit a gyeplőt.
Nem olyan nagy összeg ez, hamar elmegy.
450 ezer sajnos nem olyan sok. En azt mondanam, hogy esetleg felet koltse el ruhakra, minden felere, a felet megint csak ket fele lehet osztani, egyik fele megy hasznosra, masik felebol meg valami a parjanak.
Vegul is a ruha sem haszontalan, telefon se annyira, de persze mind a ketto olyan, hogy akar meg is lehetett volna nelkule. En most tuti a biztositasra koltenem, vagy felujitasra, most veszunk hazat, es kell egy kis penz felujitasra.
18!
Az a baj, az is így gondolkozik, mint te, akinek vannak filléres gondjai. Sőt nagy adósságai. Aztán befut egy ilyen összeg, mit csinál? Elmegy nyaralni! Igaz, közben ott a devizahitel, az ilyen hitel meg az olyan hitel, néha a villanyszámlát nem tudja fizetni, de nyaralni kell, mert egyszer élünk!
De oké, mindenki csinálja ezt, csak utána ne sírjon a szájuk!
Én meg inkább félrerakom, leszek zsugori, meg olyan aki "nem él". Bár én ezt úgy hívom, felelősségteljes gondolkodás. Nem is volt a családunkban sosem adósság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!