Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? A szüleimnek...

Mit csináljak? A szüleimnek megígértem, hogy javítok, de?

Figyelt kérdés

De van egy csomó szemétláda tanár az iskolánkban. Pl. a matektanár (ő tartja a fizikát is) kitalálta, hogy ő év végén nem a második félévre, hanem az EGÉSZ évre ad jegyet. Én első félévben 3-as voltam matekból, most 5-ösre állok, de mivel mindkettőt nézi, így is csak max. 4-es leszel matekból év végén. Fizikából is most 5-ösre állok, de első félévben 4-es voltam és osztálytársaim mondták, hogy amikor kétesre áll valaki, sőt még annál többre is, pl. 4,6-ra, a rosszabb jegyet adja meg...

Aztán ma elmondta a töri tanár is, hogy majd kinek hanyast akar adni év végén és nekem ilyen tök megvetően mondta, hogy -Hát lehet, hogy meg lesz a 4es. Mondom 3,6 az átlagom, ez már régen 4-es kerekítve, mire leoltott, hogy igen, de volt 2 2-es témazáróm és a tz-ket kétszer kell számolni. Már nem azért, de ha a témazárókat kétszer kellene számolni, matekból és fizikából is simán megkaphatnám az 5-öst....Sőt, nem csak ezekből a tantárgyakból, hanem sok másból is jobb jegyet kaphatnék, amikből jól sikerültek a tz-im...

És hozzáteszem, 8.-osok vagyunk, jó most nem azt mondom, hogy alapkövetelmény, hogy jobb jegyet adjanak ilyenkor a tanárok, de más iskolákban általában ilyenkor felfelé próbálják vinni a jegyeket a tanárok, főleg a nyolcadikosok év végi jegyeinél, mert most gáz lenne elmenni onnan rosszabb jegyekkel, nálunk pedig inkább csak lehúznak.

Ezen kívül az irodalomtanárnak az a szokása, hogy ha valaki nem tanult meg egy verset irodalomból, addig felelteti abból az egy versből, amíg meg nem tanulja. És én még valamikor decemberben nem tanultam meg egy verset és azóta már vagy harmadjára feleltetett belőle most, második félévben és mindig elfelejtettem megtanulni, és most beírt 3 1-est...Már nem azért, de hogy feleltethet olyan versből, amit nem is ebben a félévben vettünk??

Más iskolákban is ilyen tanárok vannak??

2013. máj. 15. 16:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Minden tanár úgy alakítja ki az osztályzást, ahogy jónak látja. A TZ érhet 1,2,3 jegyet is. 3,6-ra adhat hármast és négyest, vagy feleltethet/dolgozatot írathat a jobb jegyért. Egy versből feleltethetnek annyi ideig, amíg nem tudod - tessék leülni és megtanulni. Ne félévekben nézd a tanévet, hanem években, azzal még ráérsz egyetemig.
2013. máj. 15. 16:50
 12/23 anonim ***** válasza:
de azért ha pl. egy matek dogában,nem jól kerekítesz, már balhé van. :)
2013. máj. 15. 17:03
 13/23 anonim ***** válasza:

Nem szemetek, csak más a módszerük. Hozzá kell szoknod, lesznek ennél cifrábbak is.

Ha jobb jegyet akarsz, akkor nem érvelni meg kifogást keresni kell, ez ellenszenvessé tesz a tanár szemében, hanem kedvesen odamenni a tanárhoz, hogy felelhetsz-e mondjuk a versből amit nem tanultál meg, vagy kaphatsz-e valami javítási lehetőséget. Ezt valószínűleg csak megengedik, és akkor pl. töriből meglesz a négyesed. De azt is el kell fogadni, hogy sok tanár nem szereti, ha valaki a végén kapcsol rá, mert szerinte egész évben tanulni kell. Ez is érthető, de általában meg szokták engedni, hogy javíthasson az ember.

2013. máj. 15. 17:07
 14/23 anonim ***** válasza:

1. a tz-t nekünk is 2 jegynek kellett számolni

2. nekünk is az egész évet nézték év végén, ráadásul 2 jegyet nem is lehetett javítani az előző félévhez képest

3. a jobb jegyet sokszor ,.7-8 fölött adták meg.

2013. máj. 15. 17:09
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Jó mondjuk a verset igaz, hogy megtanulhattam volna, de hogyha az egész évet kell nézni, más tantárgyakból miért félévenként nézik??

Az meg a másik, hogy én ÖNKÉNT AKARTAM töriből felelni múltkor is és akkor is még rám nézett, hogy én mit képzelek magamról, hogy majd ha ő magától kihív felelni vagy mindenki ír, akkor javíthatok. Csakhogy ebben a félévben 2x feleltem eddig szóban összesen, meg egész évben most írtunk először, a múlt órán. Meg sem adja az esélyt, hogy javítsak. Ezek után szerintem nem az én hibám, ha rosszul állok, én önként vállalkoztam, hogy javítani szeretnék és ezért hadd feleljek, de nem engedte.

2013. máj. 15. 18:22
 16/23 A kérdező kommentje:
Meg a másik az, hogy szerintem nem bír engem a töri tanár, mert van egy gyerek az osztályban, aki kb. minden tantárgyból bukásra áll, volt töriből vagy 4 1-ese, múltkor pedig kapott egy 5-öst arra, hogy elmondott 6 mondatot, abba is segíteni kellett neki és a tanár ott dicsérte, hogy milyen jó, hogy így javított meg izé és meg akarja adni neki a 3-ast (!!!), de mire fel? Én meg egyszer régebben feleltem töriből, hibátlanul elmondtam az egészet, csak egyetlen szó nem jutott eszembe, de az se ilyen eget rengető nagy hiba volt, csak annyit kérdezett, hogy mi volt a neve annak a földlábnak és az a szó nem jutott eszembe és ezért 4-est adott, de persze még hozzá tette, hogy örüljek, hogy nem 3-ast adott. És most ezt nem értem, hogy egy olyan gyereknek, akinek van 4 1-ese meg 1 db 5-öse miért ugyanannyit akar adni, mint nekem, amikor volt 2 2-esem, 1 4-esem meg 2 5-ösöm. Szerintem nem vagyunk egy súlycsoportban..
2013. máj. 15. 18:27
 17/23 anonim ***** válasza:
Kis szívem: Nem nyafogni kell, hanem tanulni. Minden megjegyzésedben folyton a tanárokat szidod, mintha az ő hibájuk lenne, hogy te nem tanulsz. Ha már az általános iskolai anyaggal ilyen gondjaid vannak, akkor mi lesz veled később. Sokkal többet kell majd a későbbiekben tanulnod, mint eddig. Végig a tanárokat fogod a saját lustaságod miatt hibáztatni? Megteheted, de ettől nem lesz jobb neked.
2013. máj. 15. 19:03
 18/23 anonim ***** válasza:

Nálunk soha de soha nem feleltetik azt, aki önként jelentkezik, hogy akar. Pláne év végén. Tudod miért? Mert meg vannak róla győződve, hogy 1. hajrázni akarsz most, hogy itt az év vége, 2. direkt tanultál mára, ezért jelentkezel, de különben nem biztos, hogy óráról órára tanulsz. (Ha mégis, ők ezt nem tudják.)

A tanárok azt nézik, hogy a saját képességedhez, lehetőségedhez, eszedhez képest mennyit tanulsz. Lehet, hogy te azért kaptál rosszabbat, mert tudják rólad, hogy többre is képes vagy, ellenben attól, aki megkapta a jó jegyet 6 mondatra, nem várnak többet, mert nem képes rá.

Egyébként tényleg vannak elvarázsolt, bunkó tanárok is, de szerintem a tieiddel semmi gond nincs.

2013. máj. 15. 21:01
 19/23 A kérdező kommentje:
De honnan tudná, hogy többre is képes vagyok, ha nem is feleltet?
2013. máj. 15. 21:11
 20/23 anonim ***** válasza:
A dolgozataidon is látszik, más tantárgyból a jegyeiden, és a tanárok igenis meg szokták beszélni az ilyesmit a tanáriban.
2013. máj. 15. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!