Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fizessünk azért a nagyszülőkne...

Fizessünk azért a nagyszülőknek, hogy az unoka náluk lehessen hétvégén? Máshol is van ilyen?

Figyelt kérdés

Hétvégén dolgoznom nekem is, és a férjemnek is. Nincs aki vigyázzon a gyerekre (9 éves), és egyedül nem merem itthon hagyni. Férjem szüleit kérdeztük, baj lenne-e, ha ott lenne a kislány a hétvégén. Azt mondták szívesen látják. Ma írtak egy listát, mit vigyen a gyerek magával, és persze adjunk nekik pénzt, mert nekik "nincs pénzük a gyerek hülyeségét finanszírozni". Ez annyit jelent, hogy ők nem hajlandók semmit venni a kislánynak, ha nyafog valamiért. Péntek reggeltől vasárnap estig lenne ott, azaz 3 napig, és ők 15 ezer forintot számoltak össze. Persze biztos, hogy a kislány szeretne édességet, pudingot esetleg egy péksüteményt a boltból, de ez tényleg 15 ezerbe kerül? Akárhogy is számolok, még jóindulattal sem adnék 3 ezer ft-nál többet. Nem fukarságról van szó, de nekünk is kevés a pénzünk.

A másik az, hogy párom szülei elég sokat isznak, gondolom most is piára költenék a pénzt. (Amikor vendégeket várnak nem isznak, most sem hiszem, hogy mindkettő részeg lenne a hétvégén, hanem hétköznap, mikor kettesben vannak).

Mit gondoltok?

2009. szept. 29. 16:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
"Ha a szüleim ideutaznak, az is 7-8 E ft útiköltség, amit nekünk kellene fizetni, mert nekik nincs." -- Még mindig jobban jártok. anyagilag is, és jobb kezekben is lesz a kislány.
2009. szept. 29. 17:51
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nehogy fizessetek! 15 ezer , családon belül?? Azért nem kérnek pénzt, hogy felnevelték a gyereküket?? Egyértelmű, hogy piára kell a dolog.aki iszik, sajna nem nézi hogy 7vége vagy 7köznap, ne mentegesd őket! Egy nagymama szerintem sose azt nézi, hogy mennyibe lesz az unoka , ha nála van , hanem hogy ippijé, jön , és unokázhat... hihetetlen! Igen, még az is jobb ha a Te szüleidet hívjátok el!!

2009. szept. 29. 18:32
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

15.000.- Ft-ot kérnének, hogy vigyázzanak a saját unokájukra? Hihetetlen! Az én szüleim alig várják, hogy menjen hozzájuk az unoka, nyáron egy hétig nyaralt náluk és megy hétvégente is, amikor csak lehet. SOHA egyetlen fillért nem kértek a gyerek ellátásáért, még csak fel sem merült ilyesmi. Sőt, inkább kap a gyerek ruhát, játékot, elviszik moziba, sokat játszanak vele. Ja, és a nagyszülőknél ugyanúgy vannak ruhái, játékai, mint otthon, szóval nem kell semmit sem felpakolni, ha "nagyszülőzik".

Ne add oda a férjed szüleinek, ez nem korrekt eljárás, ráadásul, ahogy írod, isznak is. Sok jót ott nem fog látni az a kislány!

2009. szept. 29. 18:37
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Bárhogy is számolhatsz mindenképp olcsóbban jössz ki mint 15ezer ft..

hívd le a Te szüleidet..8ezerer ft..a gyerek otthon a megszokott környezetben van és nem alkoholistákkal..

Sry

2009. szept. 30. 01:34
 25/29 A kérdező kommentje:
Már megbeszéltük a szüleimmel, lejönnek hétvégére.
2009. szept. 30. 07:49
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
:) Örülök, hogy sikerült elintéznetek! Ez a legjobb döntés! Ismeretlenül is üdvözlet a Szüleidnek!
2009. szept. 30. 12:14
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Örülök,hogy nem gondotlad komolyan azt hogy 2 alkoholistára hagyod a kislányodat 3 napig,
2009. szept. 30. 14:26
 28/29 anonim ***** válasza:
64%
Nem azt mondtad, hogy 6ezerért vállalja a párod a hétvégét? Mert ezesetben mínusz 2ezernél álltok.
2009. szept. 30. 18:21
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

ez kemény.

amikor 5-6 éves voltam, én hónapokig laktam a nagyiméknál teljesen ingyen. 13 éves koromig ott nyaraltam minden nyáron. sőőőt: egyáltalán nem esett nehezükre, hogy vegyenek nekem csokit, pudingot, meg amire csak szükségem volt. nem hogy nem kértek pénzt anyumtól, de még ők adtak neki. a normális szülők-nagyszülők sztem ilyenek. ha már van gyerekük meg unokájuk, akkor az lenne a dolguk, h segítsék őket, ne pedig lehúzzák....

2009. szept. 30. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!