Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fizessünk azért a nagyszülőkne...

Fizessünk azért a nagyszülőknek, hogy az unoka náluk lehessen hétvégén? Máshol is van ilyen?

Figyelt kérdés

Hétvégén dolgoznom nekem is, és a férjemnek is. Nincs aki vigyázzon a gyerekre (9 éves), és egyedül nem merem itthon hagyni. Férjem szüleit kérdeztük, baj lenne-e, ha ott lenne a kislány a hétvégén. Azt mondták szívesen látják. Ma írtak egy listát, mit vigyen a gyerek magával, és persze adjunk nekik pénzt, mert nekik "nincs pénzük a gyerek hülyeségét finanszírozni". Ez annyit jelent, hogy ők nem hajlandók semmit venni a kislánynak, ha nyafog valamiért. Péntek reggeltől vasárnap estig lenne ott, azaz 3 napig, és ők 15 ezer forintot számoltak össze. Persze biztos, hogy a kislány szeretne édességet, pudingot esetleg egy péksüteményt a boltból, de ez tényleg 15 ezerbe kerül? Akárhogy is számolok, még jóindulattal sem adnék 3 ezer ft-nál többet. Nem fukarságról van szó, de nekünk is kevés a pénzünk.

A másik az, hogy párom szülei elég sokat isznak, gondolom most is piára költenék a pénzt. (Amikor vendégeket várnak nem isznak, most sem hiszem, hogy mindkettő részeg lenne a hétvégén, hanem hétköznap, mikor kettesben vannak).

Mit gondoltok?

2009. szept. 29. 16:59
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
15 rongy??? tudod mikor. Fogadnék egy babysittert még az is olcsóbb. A kedves mama ne az én pénztárcámból igyon. Mellesleg tudod ki bízná egy ilyen nagyszülőre a gyerekét. ÉN anyósomék is ilyenek, szó sem lehet róla, hogy vigyázzanak a gyerekre.
2009. szept. 29. 17:05
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Ti komolyan rájuk hagynátok ezek ismeretében a gyereketeket?

Még akkor sem ha ők fizetnének.Amit leírtál röhejes lenne,ha nem lenne ennyire felháborító.Gondolom eszetekbe nincs rájuk bízni a gyereket.Ennyiért bébiszitter is vigyázna rá.Keress egy fősulist vagy valakit aki olcsón elvállalná ha tényleg muszáj dolgoznod.

2009. szept. 29. 17:07
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

ÚR ISTEN! 15000 3 NAPRA??!!

Az azt jelentené, hogy 150000-et költötök 1 hónapban a gyerekre! Ne haragudj, de anyósodék nagyon el vannak tájolódva!!!

Teljesen ingyen kéne megtenniük, elvégre nem csináltok ebből rendszert és az UNOKÁJUK, de ha mégis akartok adni valamennyi pénzt, akkor még a 3000-et is sokallom! (De az még elfogadhatóbb)

Lehet, hogy jobban járnátok, ha valamelyik közelebbi barátot esetleg testvért kérnétek meg...

2009. szept. 29. 17:09
 4/29 A kérdező kommentje:
Sajnos az én szüleim 100km-re laknak, és senki sem vállalja egy egész hétvégére. Csak a párom szülei maradtak.
2009. szept. 29. 17:10
 5/29 anonim ***** válasza:
88%
Add oda nekik a háromezret, és mondd meg, hogy ha ennél többe kerülő dolgokért nyafog a gyerek, akkor azt ne vegyék meg neki.
 6/29 A kérdező kommentje:
Párom is egyke, és én is.
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Kíváncsi lennék, mi mindent írhattak össze...

3 teljes napig vigyázni egy gyerekre, az tényleg nem kis fáradság, ezt elismerem, de azért nem olyan picike már az a gyerek, hogy állandóan azt kellene lesni, mikor esik el, mit vesz a szájába, stb. Nem tudom, mi lehet az oka, hogy a nagyszülők ekkora vihart kavartak a dolog köré. AZ biztos, hogy én sürgősen más megoldást keresnék, de az is biztos, hogy meg is mondanám: köszönjük szépen, de találtunk olyat, aki olcsóbban elvállalta... nekem eszembe sem jutna, hogy a nagyszülők ilyesmiért pénzt kérnének, más kérdés, hogy melyikre bíznám rá szívesen a gyerekemet.

2009. szept. 29. 17:14
 8/29 A kérdező kommentje:
Péntek reggel kell neki szendvics, meg üdítő. Ez általában kijön 300ftból. (99 ft egy 2L-es, azt issza, vagy vizet. Teát nem szereti elvinni. 2-3 zsemle meg szalámi is pár ft.) Ebédre amúgy is főznek, abba is beleadunk mondjuk 500at (annyit nem eszik meg a kislány), vacsora meg úgyis hideg étel. Ha még 1 kg kenyeret is számolok, az plusz 300, hétvégén 2 napra reggeli péksütemény is 2-300 ft. Ebéd meg vacsi meg valami kis egyszerű. Boltba nem mennek el vele, chipset ritkán eszik, egy 100ft-os csokit meg igazán kibírhatnának. :S Párom szíve szerint nem menne dolgozni, de az 6000 ft mínusz, és most mindent fillért be kell osztanunk.
2009. szept. 29. 17:14
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok sértő dolgot írni...

Én a helyedben a gyereket nem bíznám a párod szüleire, mivel tisztán látszik, hogy nem a gyerek felügyeletére koncentrálnak, hanem egy kis piára-való bejövetelére...

:-( Ha valaki iszik, akkor ha van pénz, nem számít, hogy hétköznap vagy hétvége van...

Tényleg sajnálom, és a párodat is, mert nem könnyű helyzet, de a helyedben vagy a szomszédra bíznám, vagy egy barátnőre, vagy gyermekfelügyelőre.

Van a kislánynak esetleg olyan osztálytársa, akivel jóban van és náluk is lehetne hétvégén?

Valaki olyan, akinek nincs tesója, és tanulhatnának, játszhatnának együtt.

Ugyan ott nem lehetne elvárni, hogy ingyen vigyázzanak a kicsire, de ha előre megvesztek néhány dolgot amit az osztálytárs anyukája hasznosítani tud főzéshez vagy takarításhoz, szerintem 5e Ft-ból könnyen ki lehet hozni.

2009. szept. 29. 17:15
 10/29 A kérdező kommentje:
Ja és azt hozzátenném hogy a kettejük nyugdíja több, mint a kettőnk fizetése. Nálunk még van kocsi is, amibe tankolni kell, hitel stb.
2009. szept. 29. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!