Fizessünk azért a nagyszülőknek, hogy az unoka náluk lehessen hétvégén? Máshol is van ilyen?
Hétvégén dolgoznom nekem is, és a férjemnek is. Nincs aki vigyázzon a gyerekre (9 éves), és egyedül nem merem itthon hagyni. Férjem szüleit kérdeztük, baj lenne-e, ha ott lenne a kislány a hétvégén. Azt mondták szívesen látják. Ma írtak egy listát, mit vigyen a gyerek magával, és persze adjunk nekik pénzt, mert nekik "nincs pénzük a gyerek hülyeségét finanszírozni". Ez annyit jelent, hogy ők nem hajlandók semmit venni a kislánynak, ha nyafog valamiért. Péntek reggeltől vasárnap estig lenne ott, azaz 3 napig, és ők 15 ezer forintot számoltak össze. Persze biztos, hogy a kislány szeretne édességet, pudingot esetleg egy péksüteményt a boltból, de ez tényleg 15 ezerbe kerül? Akárhogy is számolok, még jóindulattal sem adnék 3 ezer ft-nál többet. Nem fukarságról van szó, de nekünk is kevés a pénzünk.
A másik az, hogy párom szülei elég sokat isznak, gondolom most is piára költenék a pénzt. (Amikor vendégeket várnak nem isznak, most sem hiszem, hogy mindkettő részeg lenne a hétvégén, hanem hétköznap, mikor kettesben vannak).
Mit gondoltok?
Az okés, hogy senki nem vállalja a gyereket 3 teljes napig, de gondolom Ti sem dolgoztok éjjel. Nappalra sem találtok egy barátot, esetleg sulitársat sem, ahol ellehetne? Akár 1-1-1 napra másvalakinél.
Ez a 15ezer kiakasztó, de nem csak az, maga a tény is, hogy a nagyszülőknek iylemsi eszükbe jut! Egyébként piás emberekre eleve nem is bíznám a gyermekemet, semmi pénzért! Mindenképp keressetek valami megoldást. Gyerek barátait, azok szüleit próbáltátok már?
Én biztos hogy abban a pillanatban megköszöntem volna a szíves semmit,és azt mondtam volna hogy időközben megoldódott és már nem kell fáradniuk.Inkább vinném a 100km-rel messzebb lakó anyámhoz!
Esetleg a Te szüleid nem tudnának eljönni érte,vagy a hétvégét Nálatok tölteni?
NE,NE FIZESSETEK!
Én ilyenről még nem hallottam!
Az megint más,hogy Te önszántadból,segítség képpen odaadsz valamennyit,hogy beszállj a költségekbe,bár hozzáteszem,jóérzésű nagyszülő azt sem fogadná el......
A pia meg aztán végképp kizáró ok!
Elgondolkodtató...
Szerintem ha más nincs, ne menjen a párod dolgozni.
Hogy miért ne?
Te magad írtad, hogy minden fillért be kell osztanotok. Eszerint:
- Ha a párod nem megy dolgozni, az 6e Ft kiesés de a kicsi jó kezekben lesz.
- Ha megy dolgozni, keres 6e Ft-ot, a kicsi az iszákos nagyszüleinél lesz 15e Ft-ért ami 9e Ft kiesés és még lehet nem is bánnak majd jól vele, ha majd jól bepiálnak a pénzeteken.
Gondolkozz!
Vagy nem hatezret akartál írni, vagy tényleg ne vállaljátok be ezt a munkát. Utazással, szállással együtt is mínuszba jönnétek ki.
Azt azért megkérdezhetitek anyóséktól, milyen programot gondoltak a 3 napra, ahova ennyi lenne a belépő - így jelezhetitek finoman, hogy nem fogadjátok el az összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!