Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fizessünk azért a nagyszülőkne...

Fizessünk azért a nagyszülőknek, hogy az unoka náluk lehessen hétvégén? Máshol is van ilyen?

Figyelt kérdés

Hétvégén dolgoznom nekem is, és a férjemnek is. Nincs aki vigyázzon a gyerekre (9 éves), és egyedül nem merem itthon hagyni. Férjem szüleit kérdeztük, baj lenne-e, ha ott lenne a kislány a hétvégén. Azt mondták szívesen látják. Ma írtak egy listát, mit vigyen a gyerek magával, és persze adjunk nekik pénzt, mert nekik "nincs pénzük a gyerek hülyeségét finanszírozni". Ez annyit jelent, hogy ők nem hajlandók semmit venni a kislánynak, ha nyafog valamiért. Péntek reggeltől vasárnap estig lenne ott, azaz 3 napig, és ők 15 ezer forintot számoltak össze. Persze biztos, hogy a kislány szeretne édességet, pudingot esetleg egy péksüteményt a boltból, de ez tényleg 15 ezerbe kerül? Akárhogy is számolok, még jóindulattal sem adnék 3 ezer ft-nál többet. Nem fukarságról van szó, de nekünk is kevés a pénzünk.

A másik az, hogy párom szülei elég sokat isznak, gondolom most is piára költenék a pénzt. (Amikor vendégeket várnak nem isznak, most sem hiszem, hogy mindkettő részeg lenne a hétvégén, hanem hétköznap, mikor kettesben vannak).

Mit gondoltok?

2009. szept. 29. 16:59
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Péntektől vasárnap estig SENKI nem vállalja.
2009. szept. 29. 17:17
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Az okés, hogy senki nem vállalja a gyereket 3 teljes napig, de gondolom Ti sem dolgoztok éjjel. Nappalra sem találtok egy barátot, esetleg sulitársat sem, ahol ellehetne? Akár 1-1-1 napra másvalakinél.

Ez a 15ezer kiakasztó, de nem csak az, maga a tény is, hogy a nagyszülőknek iylemsi eszükbe jut! Egyébként piás emberekre eleve nem is bíznám a gyermekemet, semmi pénzért! Mindenképp keressetek valami megoldást. Gyerek barátait, azok szüleit próbáltátok már?

2009. szept. 29. 17:19
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se bízd nagyszülőkre, nem tudom az idő elég-e arra, hogy találjatok megfelelő bébiszittert, de meg kellene próbálni. Milyen nagyszülő az ilyen? Rendben, ha nincs pénzük, akkor gondolom amúgy is adtatok volna pénzt, hogy ne a sajátjukat költsék, de tudod vannak olyan nagyszülők pl. anyukámék, akik az utolsó fillérjüket is az unokájukra költenék, inkább éheznének. Persze ezt én nem hagynám. Én egyszer anyósomra panaszkodtam itt teljesen más okból kifolyólag és tudod volt itt olyan, aki úgy gondolja, egy nagyszülőnek nem kell szeretnie az unokáját, hiszen nem akarta, hogy világra jöjjön és még én voltam a rossz, hogy ezzel nem értek egyet, vagyishogy megvan a véleményem. Azt hittem, majd ide is írnak azok az okosok és Téged is lehordanak.
2009. szept. 29. 17:25
 14/29 anonim ***** válasza:
68%
havi 15?:O vagy alkalmanként? ha a párod 6ezret keres akkor jobban járnátok ha nem menne dolgozni...:S
2009. szept. 29. 17:30
 15/29 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy nem a munkahelyünkön dolgozunk, hanem 80 km-rel arrébb. Vonattal jövünk és megyünk, úgy olcsóbb. Ott kell éjszakáznunk, ezért kell 3 napra valakit keresni. Szerintem a kislány sem szeretné, hogy minden este másnál kelljen aludnia. Meg az bonyolult. Ha a szüleim ideutaznak, az is 7-8 E ft útiköltség, amit nekünk kellene fizetni, mert nekik nincs.
2009. szept. 29. 17:30
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos hogy abban a pillanatban megköszöntem volna a szíves semmit,és azt mondtam volna hogy időközben megoldódott és már nem kell fáradniuk.Inkább vinném a 100km-rel messzebb lakó anyámhoz!

Esetleg a Te szüleid nem tudnának eljönni érte,vagy a hétvégét Nálatok tölteni?

2009. szept. 29. 17:31
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

NE,NE FIZESSETEK!

Én ilyenről még nem hallottam!

Az megint más,hogy Te önszántadból,segítség képpen odaadsz valamennyit,hogy beszállj a költségekbe,bár hozzáteszem,jóérzésű nagyszülő azt sem fogadná el......

A pia meg aztán végképp kizáró ok!

Elgondolkodtató...

2009. szept. 29. 17:34
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha más nincs, ne menjen a párod dolgozni.

Hogy miért ne?

Te magad írtad, hogy minden fillért be kell osztanotok. Eszerint:

- Ha a párod nem megy dolgozni, az 6e Ft kiesés de a kicsi jó kezekben lesz.

- Ha megy dolgozni, keres 6e Ft-ot, a kicsi az iszákos nagyszüleinél lesz 15e Ft-ért ami 9e Ft kiesés és még lehet nem is bánnak majd jól vele, ha majd jól bepiálnak a pénzeteken.

Gondolkozz!

2009. szept. 29. 17:36
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem vagy egyedül ezzel a problémával,hogy nincs kire bízni a gyereket.Én is dolgoznék bármikor,ha tudnám kire hagyni őket.Adj fel hirdetést,hogy keresel megbízható bébiszittert.Egy fősulis diáklány biztosan szívesen vállalná akinek pénzre van szüksége,és kevesebbel is beéri.Tudom,hogy a szükség nagy úr,de én akkor sem hagynám nem is hagyom ilyen nagyszülőkre a gyerekemet.Ha ezt maguktól nem ajánlják fel,méghozzá azért mert szeretik az unokájukat,mert segíteni akarnak nektek,akkor én nem kérném tőlük az tuti.
2009. szept. 29. 17:45
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Vagy nem hatezret akartál írni, vagy tényleg ne vállaljátok be ezt a munkát. Utazással, szállással együtt is mínuszba jönnétek ki.

Azt azért megkérdezhetitek anyóséktól, milyen programot gondoltak a 3 napra, ahova ennyi lenne a belépő - így jelezhetitek finoman, hogy nem fogadjátok el az összeget.

2009. szept. 29. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!