Mit tegyek, hogy a húgom ne facebookozhasson?
Egyszerűen teljesen hülye lett, mióta regisztrált. Lesz@r mindent, egész nap a gép előtt ül. Ha nem, akkor a telefonján fb-ozik.
Már egy ideje kamu-profilokat is csinált a kedvenc énekeseiről vagy kikről, és ott oszt meg dolgokat, meg beszélget másokkal, stb. Igazi barátai amúgy nincsenek, neki ez a sz@r az élete.
Szüleinket már nem érdekli ez az egész, mert a húgom nagyon tud hisztizni, ők meg abból már nem kérnek, szóval ők úgysem tesznek semmit. Na de én mit tehetnék? Nagyon idegesítő, hogy bemegyek hozzá a szobába, döglik a gép előtt, este meg folyton a telefonját nyomogatja, rám se néz kb.
Netet meg nem tudom kihúzni, mert akkor nekem sem lenne, tanuláshoz meg kell most.
Ja, értem. A saját élete.
Bezzeg ha drogozna, akkor azért lenne hozzá valami kis közöm, vagy nem? Ezek szerint nem!
Azt kérdezed miért neked kellene foglalkozni vele? Oké, akkor ne foglalkozz vele, de miért tetted fel a kérdést? 19 vagyok, van egy 7 éves öcsém. Ha anyuék nem szólítják meg valamiért, akkor nyilván én teszem. Hogy miért foglalkozok vele? Azért mert testvérem és jót akarok neki. Nálunk is az van, hogy én mindenért meg voltam szolítva. Pl. ha elmentünk valahová, untam magam, rámszóltak, hogy ne hisztizzek. Öcsém szól, hogy menjünk már és anyuék ugranak és jönnek.
Tesód 12 éves még nevelni lehet azért. Anyudék tudják mivel jár a facebook? Magyarázd el nekük, hátha jobban felfogják a "helyzet súlyosságát". Ha jót akarsz a tesódnak akkor állj melléje, légy erélyesebb, és mutasd a komoly oldalad, majd a szüleid is észreveszik, hogy gáz van. Tarts ki mellette akármilyen hisztis.
Személyes tapasztalatként írom, sokszor vertem volna én is a fejem a falhoz 7 évesen úgy beszélt öcsém sokszor mindenkivel és anyuék csak nevettek rajta. Én voltam a rossz, mert beleköttem, hogy miért beszél így, én voltam az aki leszidta. Aztán ezt édesapám észrevette és ő is mellém állt. Majd mikor szüleim veszekedtek, ordibáltak egymással, fogtam öcsém és elmentünk sétálni, és baromira jól esett azt hallani, hogy : "- De jó, hogy nem mentél el, hogy hoztál engem is magaddal, mert rád számíthatok, ugy-e?"
Mi az, hogy időd nincs? hány éves vagy? Érettségire készülök+ itthon én takarítok, főzök + egyéb vizsgák+ ifjúsági napokat szervezek. Anyuék meg 24 órából 18-at kertészkednek, tehát tesóm is rám van bízva. Az embernek arra van ideje amit akar. Ne keress kifogásokat, ha akarsz segíteni akkor segíts rajta, testvéred. Ha meg nem szándékszol és csak oltod őt akkor értelmetlen volt ezt a kérdést feltenni.
3. válaszoló voltam.
Elképzelhető, hogy van igénye, hogy felálljon, kimenjen erre-arra, csaképpen ahogy mondtad, nincs kivel. Ugyanis lehet, hogy legnagyobb igénye az emberi kapcsolatokra lenne, a barátokra. Ami neki nincs leírásod alapján. Ezért "csinált" magának sokat. Tehát bizonyos értelemben sajnálom is a húgodat. Meglehet, hogy neki is jobb lenne, boldogabb lenne, ha nem csak virtuális barátai lennének, hanem valódiak. Ha így van, akkor a face- függőség megszűnik ahogy bekerül a középsuliba, és ott szerez magának barátokat.
Magadat pedig ne hasonlítgasd össze vele, ne hangoztasd folyton, hogy neked sem voltak barátaid, mégsem lettél netfüggő, hanem teljesen jól elvoltál egy-egy sétával, az állatokkal...Ugyanis biztos te is hallottál már róla, nem vagyunk egyformák. Téged, a te "igényeidet" kielégítették azok, nem igényled a társaságot, ő pedig igényli. Ennyi. És hogy akkor veled miért nem foglalkozik? Mert nem egyforma az érdeklődési körötök.
Ott van az a pár lány osztálytársa, velük simán mehetne bármerre! Van, hogy becsöngetnek, hogy kimegy-e a húgom, de nemet mond nekik. Nyáron egy csomószor jöttek. Amikor nagyritkán átjönnek, akkor tök jól elvannak, tényleg.
Egy időben heti 1-2x kiment az utcára játszani a szomszédokkal, most meg "nincs kedveeem"
Szóval csomószor jöttek és becsengettek, de húgom nem ment. Inkább bent ül a szobájában és fb-ozik.
De amúgy bármerre megyünk, hamar megunja. Elmegyünk vásárolni, fél óra után hiszti. Mindent tök hamar megun.
jó, de mégis mi a fészkes jó fenét csinál egész nap a fészbukon? chatel? lájkol minden vackot össze-vissza? képeket tölt fel a kedvenc énekeséről? netán saját magáról? kikkel beszélget? miről?
gondolom az ismerőse vagy a fészen, meg tudod nézni, h mit csinál. nyiss felé egy kicsit, ha máshogy nem, hát ott.
Szerintem jól látod, ez igenis probléma, 12 évesen már függő. Mert ezt már annak nevezik!És ez jóra nem vezet. 12 évesen ne a gép előtt üljön, értesd meg vele valahogy, hogy az igazi barátok hús-vér emberek. Menjen társaságba, adjátok be valahova sportolni, táncolni, mindegy csak csináljon valamit!
Nekem 11 éves a kislányom, van ugyan fb-ja, de heti egyszer 15 percet jó ha ránéz, és tudom a jelszavát, mindent látok amit csinál. Ellenőrizni is kéne a húgod, miket csinál egész nap!Még nagyon gyerek, mielőtt itt sokan felháborodnának az ellenőrzés miatt.
39/N
Érdekes, tudtommal egyik osztálytársa sem iszik például.
Nem az ismerősöm. Több profilja van. Van legalább 2 külföldi énekesről, meg egy magáról, én meg le vagyok tiltva neki.
Baromi lusta, tánc, sport szóba sem jöhet nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!