Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha 18 évesen elköltözöm...

Ha 18 évesen elköltözöm itthonról, akkor a családi pótlékból az én részem tudom, hogy mehet az én számlámra, de ez marad ugyan úgy 16 000Ft (mivel van két húgom ezért ennyi most)?! (természetesen tanulnék a továbbiakban is)

Figyelt kérdés
És itt jön a következő kérdés, hogy szeptemberben az utolsó évem úgy kezdem hogy 17 vagyok még, de egy hónap múlva már 18 leszek. Ha tegyük fel november,december fele elköltözöm itthonról akkor az simán mehet vagy ilyenkor szokott lenni valamiféle akadály (törvényre gondolok például)?
2013. ápr. 4. 18:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elköltözhetsz, amint betöltötted a 18at. Akár aznap, nem kell várni.

Az emelt csp viszont nem jár, mert annak feltétele hogy egy háztartásban legyen a 3 (vagy több) eltartott. Sőt, így anyukádéknak is a sima fog járni.

2013. ápr. 4. 19:05
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
A csp nem neked jár, hanem a szüleidnek, hogy könnyebben gondoskodhassanak rólad. Ezért hívják családi pótléknak és nem tinisegélynek.
2013. ápr. 5. 00:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Kaphatod, de 12 ezret.
2013. ápr. 5. 08:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! A 2. válaszoló pedig szerintem ne ítéljen így és ha már nem velük élek,nem ők tartanak el akkor úgy gondolom, hogy az nekem jár egy kis anyagi segítségként.
2013. ápr. 7. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!