Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi vesz rá egy 16 évest az...

Mi vesz rá egy 16 évest az öngyilkossági kísérletre?

Figyelt kérdés

Ma vallotta be a 18 éves lányom, hogy 2 éve meg akarta ölni magát. Rengeteg gyógyszert vett be, szerencsére nem lett semmi baja. Majdnem sírva fakadtam amikor meghallottam. Mit csinálok rosszul, vagy mit csináltam rosszul, hogy öngyilkos akart lenni?

39 éves aggódó anyuka

2009. szept. 28. 17:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én 16 éves koromban akartam öngyilkos lenni,el akartam vágni a csuklómon az ereket,de csak félig sikerült mert nem volt bátorságom végigcsinálni,én egy hülye pasi miatt akartam öngyilkos lenni,de most már boldog vagyok,hogy akkor nem sikerült,van egy csodálatos férjem és 2 szép gyermekem.

25/L

2009. szept. 28. 22:12
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

én egyszer 15 évesen, azért próbáltam meg, mert anyukám össze akart költözni az idióta pasijával, és persze engem is vinni akart. elvakította a szerelem.

azért ijedtem meg ennyire, mert láttam, hogy hogy bánik a velem egyidős lányával, és én nem akartam erre a sorsra jutni (lelki terror...szegény lány azóta sem teljesen 100as.) féltem, hogy apáskodni fog felettem, és sajnáltam, hogy szakított az előző barátjával, akivel nagyon jól kijöttem.

aztán persze nem sikerült, és nem is bánom.

anyukám megvárta míg leérettségizek, és összeköltözött az emberével. szeretik egymást nagyon, anyukámmal jól báni, de gyereket nevelni sajnos nem tud a fószer.

normális ember lettem, anyukámmal nagyon jó a viszonyom, bármit elmondhatok neki, és mindenben támogat.

én a párommal élek 1 éve, azelőtt pedig egyedül laktam. akkor is voltak nehéz időszakok, de korántsem annyira vészesek, hogy gyógyszerekhez fordultam volna...

2009. szept. 28. 22:52
 13/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

17:59! Mindig szenteltem rá elég időt, mindig beszélgettem vele. Nagyon jó a kapcsolatunk, elmondja ha szerelmes, azt is, hogy kibe, mióta, honnan ismeri stb. A suliban jól tanul, sok barátja van.

18:22! Nem veszekedtünk, csak az egyik ismerősünk meghalt, és nem tudják még, hogy öngyilkos lett-e, vagy megölték. Ennek kapcsán jött szóba. Azt mondta, örül hogy nem történt tragédia.

18:28! Nem EMO-s. Azért ennyire nem vagyok lemaradva.

18:31! Az iskolában is jók az eredményei. Soha nem büntettem meg, ha egyest kapott. elmagyaráztam neki, hogy magának tanul, nem nekem. Megértette, és azóta mindig jó jegyeket kap. Szorgalmas, hál'istennek.

18:37 és 18:38! De ő mindig is boldog volt. Ha valaki megbántotta, nekem mondta el először.

18:46! Beszélgetünk mi, naponta elég sokat. Hétvégén is, sokszor csinálunk családi programokat, akkor is beszélgetünk. Mindent tudok a lányomról. A szemem előtt nőtt fel.

19:02! Mint fentebb írtam, nem szidtam meg soha. Nem csak az anyukája vagyok, hanem a barátnője is.

19:03! Most már ő is így gondolja ahogy te. Azt mondta, nem tudja már miért csinálta.

2009. szept. 29. 06:28
 14/28 A kérdező kommentje:

21:09! Ilyen butaság hogy jutott eszedbe? :) Ne dobd el magadtól az életed. Ha valami baj van, írd ki kérdésnek, segítünk. Nem sajnálnád a szüleid, a barátaid? Szomorúak lennének, ha meghalnál. Minden problémát meg lehet oldani!

22:12! A lányom 1,5 éve boldog párkapcsolatban van. Előtte még nm volt senkije, ő nem akart pasizni. A tanulást fontosabbnak tartotta.

22:52! Örülök, hogy jól alakult az életed! :)

2009. szept. 29. 06:31
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is 16voltam akkoriba(Egy marok nyugtatót szedtem be, ami 3napig megvakitott)!A párom elhagyott a suliból kirúgtak és a szüleim látni se akartak!A testvéreim gyűlöltek!3 hónap a pokolba cimű könyvet megirhatnám!3 hónap után a párommal kibékültem beiratkoztam egy másik iskolába a szüleim havonta 1szer látogatom a testvéreimmel jól megvagyok!Bérbe lakok, dolgozok és egyetemre járok!Mindenkinek az életében lehetnek rossz pillanatok!
2009. szept. 29. 11:46
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is öngyilkos akartam lenni 19 évesen, már túl voltam a kmaszkoron bőven, egyszerűen elegem volt, úgy éreztem megéltem mindent. Az egészben egyedül az bántott, hogy anyukám biztos hiányolna. De úgy igazából semmi és senki más. Meg persze biztos magát hibáztatná, holott ő tényleg nem rontott el semmit. Sjnos nem sikerült, lgközlebb körül tekintőbb leszek.

Azok alapján, amit írtál, biztos nem miattad csinálta, ez a világ nagyon gonosz és nagyon ki vannak mérve a boldog, felszabadult, kellemes és szép cseppek, amikért érdemes élni.

2009. szept. 29. 11:48
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor nyilván valami egyéb problémája van/volt, lehetett depresszió is.
2009. szept. 29. 12:56
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Régebben én is eljátszottam a gondolattal. Volt, hogy elég komolyan, de a konkrét tettig sose jutottam el. Nem biztos, hogy az ok a szülőben keresendő, nagyon sok egyéb hatás éri a gyereket. Sok esetben az iskola a bűnös, a napról napra tanulás, nyomasztó számonkérés kényszere úgy, hogy emellett a gyerek mint személyiség háttrébe szorul - tisztelet a kivételnek, 1-2 nagyon figyelmes, elhivatott tanárnak, de ez ritka... A legtöbb ember kinövi ezt a dolgot, velem is ez történt, pedig azóta krónikus beteg is lettem, ami elég kilátástalan. Persze, gondoltam öngyilkosságra, de nem tenném meg, mert a legtöbb öngyilkos amúgy sem meghalni akar, hanem másképp élni - ezért meg minidg lehet tenni!
2009. szept. 29. 14:25
 19/28 A kérdező kommentje:
Próbáltam vele beszélni azóta is sokszor, de nem mondta el. :(
2009. okt. 4. 10:31
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

Ebben a korban van egy világfájdalom érzés. Keresed az élet értelmét, és nem találod.

Hog y ate lányoddal mi volt, azt tőle kéne8tapintatosan, lassan, ha ő is akarja) megtudni.

Tinédzser korban nagyon gyakori a depresszió.

A hormonok, a család és a társadalom elvárásai, a magas követelmények..az a csoda, hogy nem mindegyik depis. Csak a fiatal tudja, hogy a család elvárja, hogy boldog és vidám legyen, ezért sokszor otthon megjátssza, hogy minden oké. Nem hiszem, hogy elrontottál valamit. Csak most ne játszd a mártírt, mert nagyon jó hogy megnyílt, nehogy elijeszd!Próbáld higgadtan de megértően meghallgatni, mintha kívülálló lennél.

Szerintem az öngyilkos gondolatok sokkal gyakoribbak ebben a korban, mint hinnéd. Szerintem a gyerekek nagy részében megfordulnak.

2009. okt. 4. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!